Tillbaka..
     

The Vampire Diaries, Huvudkaraktärer
Elena Gilbert - Nina Dobrev Stefan Salvatore - Paul Wesley Damon Salvatore - Ian Somerhalder
Elena är 17 år gammal. I början verkar hon vara melankolisk och något tillbakadragen och inte långt efter att hon träffat Stefan, börjar hennes personlighet förändras, troligen till den hon hade innan serien.

Medan hon normalt är i kontroll över sina känslor, är hon känd att få utbrott när anledning finns, som när hon upptäcker att Stefan är en vampyr, upptäckten att hon ser exakt ut som Katherine, och det faktum att hon är adopterad och på något sätt härstammar från Katherine, men hon förlåter snabbt efter att ha fått en förklaring.
Stefan är lång, mager och stilig med kort brunt hår och gröna ögon. Han uppträder ganska allvarlig och ofta lite vemodig, men med ett mycket lockande leende. Han har en ros tatuerad på sin högra axel.

Han kan verka lite reserverad mot dom flesta, men är generellt hövlig. Han är i kontroll över sina känslor för det mesta. Hans bror Damon, har ganska lätt att göra honom rasande, och Elena Gilbert verkar kunna framkalla en mer passionerad sida hos honom.
Hans personlighet är mycket annorlunda än hasn bror. Han kan ses som ganska arrogant emellanåt, och visar ingen ånger för alla han dödat.

Han är över 100 år gammal och kom ursprungligen från Mystic Falls. Det verkar som om det är ett tag sedan hans senaste besök i staden. Damon Salvatores pappa var alltid ogillande gentemot Damon, och han var ocksp en vampyrjägare.
Jeremy Gilbert - Steven R. McQueen Jenna Sommers - Sara Canning Bonnie Bennett - Katerina Graham
Jeremy är 15 år gammal, han är Elenas problemfyllda men i grunden hederliga lillebror som har en “utbölingssöt, grungepunk” look. Under sommaren började han ligga med den något äldre Vicki, och hade velat fortsätta deras förhållande nu när skolan startat igen, men hon ignorerar honom när hennes idrottande pojkvän Tyler befinner sig i närheten.

Men hon gillar att vara med honom när han tillhandahåller droger. Jeremy röker en hel del gräs och dricker för mycket i ett försök att leva med sina föräldrar död, och han tar inte sin moster Jennas försök att tygla honom på allvar..
Hon är 29 år gammal och är Elena och Jeremys moster, hon lät dem flytta hem till sig efter att deras föräldrar avled, hon är en smart sexig kvinna som arbetar hårt med sin avhandling.

Hon brukade vara den roliga, coola mostern, och upptäcker att övergången till detta plötsliga föräldraskap lite skrämmande. Istället för att packa skolluncher, packar hon chokladkakor och kaffe. Hon kämpar hårt och vill verkligen vara en bra förälder.
Hennes bästa vän är Elena, och dom delar ett nära och sorglöst förhållande. Hennes föräldrar är skilda och hon bor hos sin pappa.

Bonnies mormor arbetar som universitetsprofessor, och påstår sig vara en häxa. Hon verkar även tro att även Bonnie har dessa krafter. Det är genom sin mormor som Bonnie är ättling till en av dom kvinnor som anklagades för häxeri under dom ökända Häxrättegångarna i Salem i området runt Massachussetts Bay Colony 1692.

Hon skämtar om det faktum att hennes mormor påstår att hon är parapsykisk, men blir skrämd när hon visar upp verkliga förmågor.

Hon upptäcker under Grundarfesten att hon har förmågan att tända eld, när hon genom tankekraft tänder ett levande ljus.
Caroline Forbes - Candice Accola Matt Donovan - Zach Roerig Tyler Lockwood - Michael Trevino
Caroline är en begåvad och munter person med ett drag av bitchiness, hon är mycket konkurrenskraftig, speciellt när det gäller Elena. Det verkar som om hon har svårt att inte avslöja hemligheter, och när hon pressas för information angående Stefan och Damon, frågar Bonnie henne, "när har du någonsin hållit ett hemlighet?

När Damon förolämpar henne genom att kalla henne ytlig, talar hon om för Matt att hon inte menar att vara ytlig utan att hon vill vara djup. Hon menar inte att vara ytlig, utan hon är det på grund av hennes förhållande med sin mamma. Hennes mamma Elizabeth Forbes är stadens Sheriff och deras förhållande verkar vara lite spänt.

Caroline har varit vän med Elena sedan dom började skolan.
Matt är vad man kan beskriva som helylleamerikansk, grannpojkeutseende. Han är lång, atletisk med blå ögon och blont hår. Han brukar ha på sig en röd och svart Mystic Falls Timberwolves (skolans footbollslags) jacka. Matt är en lojal, beskyddande person som bryr sig om andra.

Han visar stor oro för sin syster Vickys hälsa, välfärd och dygd, speciellt efter att hon angreps i pilotavsnittet och under hennes vistelse på sjukhuset.
 Tyler är kaxig, självmedveten och en översittare. Han ser sig själv i rollen som alfahanne, och verkar inte ha några samvetskval av att tvinga sig själv på kvinnor.

Lockwoods är gamla pengar, och en av grundarfamiljerna av Mystic Falls. Han är elev och stjärnatlet på Mystic Falls High School.

Han pappa Charles Lockwood är stadens Borgmästare, pappan ses som presentabel och vänlig, men är även beskymrad över vilken effekt mordet på Mr. Tanner kommer att ha på skolans fortsatta fotbollssäsong och anlitandet av en ersättningstränare.
Kaus - Joseph Morgan  Vicki Donovan - Kayla Ewell  
  Han är en av de som kallas "De Ursprungliga" – den FÖrsta Vampyrfamiljen – och den nu starkaste vampyren i världen.
Under säsong 3 kommer vi att få lära känna hans familjs historia, och orsakerna till att han vill ha Stefan vid sin sida.
 
  Även om Vicki är ganska obesvärad med sin bror Matt, har hon klart och tydligt en låg självkänsla.


Och det verkar som om hon tänker att hon inte förtjänar att vara i ett varaktigt förhållande med någon.

Hon har den uppfattningen att alla män, vill ha henne för sex. Hennes destruktiva liv, gör att hon hamnar i situationen och blir biten av en vampyr och själv förvandlad till vampyr.
 
  
)
© 2010 This section is not associated with the series Smallville or the WB Network
and is not intended to infringe on any copyrights of DC Comics or any other holder

STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek