.Säsong 2.


 The Return
Elena kommer hem och blir förskräckt när hon får reda på vad som hänt med Jeremy och hennes farbror John. Bonnie, Matt, och Damon väntar på sjukhuset med Sheriff Forbes, som är angelägen att höra om Caroline kommer att överleva bilolyckan. Elena och Damon delar ett förvirrande samtal om kvällens händelser, och Damon inser att Katherine är tillbaka.

Han och Stefan bestämmer sig för att ta reda på varför hon kommit tillbaka och om hon utgör ett hot mot Mystic Falls. Tylers farbror Mason, anländer för att trösta sina familjemedlemmar, som sörjer efter borgmästaren död.

 Brave New World
Caroline vaknar upp förvirrad och desperat, hon lämnar snart sjukhuset för att gå till sina vänner på Mystic Fallskarnevalen. Damon som snabbt upptäcker hennes tillstånd, vill att vidta omedelbara åtgärder, men Stefan och Elena erbjuda Caroline sitt stöd. Matt försöker säga till Caroline vad han känner för henne trots hennes förvirrade beteende.

Damon börjar misstänka Mason Lockwood och försöker använda Tylers korta temperament, till att få Mason att avslöja sin hemlighet. Bonnie tar ut sin rädsla och frustration på Damon, efter allt som händer runt omkring henne.

 Bad Moon Rising
Elena, Damon och Alarik åker till Duke University för att studera Isobels forskning om folklore och paranormala fenomen, i hopp om att hitta några ledtrådar till mysteriet kring Lockwoods.

Isobels tidigare elev och medhjälpare Vanessa, hjälper dem sortera genom forskningen och får lära sig mer än hon hade väntat sig. Stefan möter en skrämmande ny fara i skogen, och Tyler avslöjar en chockerande upptäckt om sin farbror Mason.

 Memory Lane
Stefan tar mer dramatiska åtgärder när han försöker ta reda på sanningen bakom, varför Katherine har återvänt till Mystic Falls, och han blir förbluffad när hon avslöjar en del ny information om händelserna 1864.

Damon försöker använda en ny metod för att lösa sina problem med Mason, men hans beslut får allvarliga konsekvenser. Tyler pressar Mason till att berätta sanningen om Lockwoodfamiljen. Stefan och Elena står inför begränsade alternativ, när Katherine ger dem ett ultimatum.

 Kill Or Be Killed
Medan Stefan och Damon grälar över hur dom ska hantera Lockwoods, lär Tyler mer om sin farbror Mason och familjens förbannelse. Trots Elenas önskemål kommer Jeremy närmare Lockwoodmysteriet, genom att umgås med Tyler.

Sheriff Forbes får chockerande information från Mason, vilket leder till en kaotisk natt.

 Plan B
Jeremy erbjuder sig att hjälpa Alarik och Damon ta hand om Katherine, trots Elena oro för Jeremys säkerhet. Caroline och hennes mamma delar lite sällsynt kvalitetstid tillsammans.

När Bonnie lär sig en del ny information om Mason, bestämmer hon sig för att dela det med Stefan, vilket leder Damon till att vidta egna åtgärder.

 Masquerade
Damon och Stefan utarbetar en ny plan att hantera Katherine, på Lockwoods maskeradbal. Katherine ber sin vän Lucy, att följa med henne till festen.

Bonnie, Alarik, och Jeremy gör sitt bästa för att hjälpa Stefan och Damon med sin plan, men Katherine har en överraskning som ingen av dem förväntat sig. Kvällen får en dålig vändning när Tyler och Matt, börja svepa shots med sina vänner.

 Rose
Jeremy arbetar tillsammans med Bonnie efter att hon kastat en svår sök-trollformel. Stefan och Damon åker bägge till Elena räddning, och i processen får dom lära sig en del om ursprungsvampyrerna, människor och händelser långt tillbaka i det förflutna.

Brodern kommer också att nå en ny förståelse. Samtidigt försöker Caroline underlätta för Tyler.

 Katerina
Elena placerar sig själv i fara, när hon söker efter information om Katherines förflutna. Och eftersom hon vet att Stefan skulle försöka stoppa hennes plan, försöker Elena få Caroline att hålla deras möte hemligt.

Samtidigt träffar Bonnie och Jeremy den nya studenten Luka, som har en ovanlig familjehistoria, och Damon använder en nyfunnen förtrogen för att upptäcka syftet med månstenen.

 The Sacrifice
Elena iscensätter en egen plan för att hantera sin situation, och kräver att Rose hjälper henne. När planer oväntat ändras, ber Rose Damon att hjälpa till med Elenas plan.

Tyler visar Lockwoods källare för Caroline där hon gör en skrämmande upptäckt. Jeremy och Bonnie försök att hämta månstenen, försätter Stefan i fara när saker inte går som planerat.

 By the Light of the Moon
När fullmånen närmar sig, hjälper Caroline Tyler förbereda sig för sin oundvikliga omvandling. Och Damon och Alarik bli misstänksamma när en mystisk besökare dyker upp i Mystic Falls, och letar efter Mason.

Elena känner sig frustrerad över Jeremy och hennes vänners överdrivna ansträngningar att skydda henne. Slutligen kommer Elia med ett oväntat erbjudande, som kan förändra allt.

 The Descent
Elena har en ny plan för framtiden, men Stefan har sina egna tankar om hur hon borde hantera situationen. Damon försöker få sanningen ur Jules, och ber Elena att hjälpa honom med Rose, men saker och ting snabbt bli farliga.

Matt och Caroline försöka vara ärliga om hur de känner för varandra, och Caroline är förvånad över att se hur Tyler reagerar på hennes generositet.

 Daddy Issues
Elena, Damon, och Jenna blir förvånade när Johnathan Gilbert kommer tillbaka till Mystic Falls. Caroline berättar för Stefan om sin konversation med Tyler, och Stefan försöker hjälpa den förvirrade Tyler.

Jeremy tröstar Bonnie efter hennes upprörande samtal med Jonas. En våldsam situation bryter ut efter att Jules tar gisslan.

 Crying Wolf
Stefan och Elena planerar för en romantisk helg på Gilberts sommarställe, utan att veta om att dom förföljts dit. Jenna börjar oroa sig för att Alarik inte är helt ärlig med henne. Jules förklarar betydelsen av solen och månens förbannelse, för Tyler, men utelämnar en viktig detalj.

Damon deltar i en tebjudning på det Historiskasällskapet, för att få en chans att prata med Elijah, men han vägrar att avslöja några hemligheter. Med hjälp av Caroline och Jeremy, vilseleder Bonnie Luka till att ge upp en del överraskande ny information.

 The Dinner Party
Stefan berättar för Elena om en mörk tid från sitt förflutna, och den oväntade person som förändrade allt för honom. Jonas får sanningen ur Luka, och gör sina känslor tydliga för Bonnie och Jeremy.

Damon planerar en middag med Alarik, Jenna, och Andie i ett försök att fånga Elijah att släppa sin försiktighet, men en del sista-minuten-information stör Damons plan.

 The House Guest
Även om Elena, Damon och Stefan är less på Katherines ständiga psykningar, inser de att hon har kunskap om Mystic Falls historia som kommer att hjälpa dem överleva. Caroline hittar ett nytt sätt att få Matts uppmärksamhet.

Alarik avslöjar några chockerande uppgifter till Jenna, och Katherine gör en annan typ av bekännelse till Damon. Stefan och Bonnie försöker övertyga Jonas och Luka att de alla bör arbeta tillsammans, men Jonas “brist på förtroende leder till en våldsam och intensiv konfrontation.

 Know Thy Enemy
Elena och Alarik är sura på John, efter Isobels oväntade ankomst som är förödande för Jenna. Damon, Jeremy och Bonnie söker efter trollformeln de behöver, för att utnyttja kraften från hennes förfäder.

Den förtvivlade Caroline vet inte hur hon ska hantera situationen med Matt.

 The Last Dance
Skolan i Mystic Falls gör sig redo för ett 1960-tals temadans, och varelser får oroande meddelanden från Klaus via en ovanlig källa. Bonnie försöker övertyga Jeremy att hon har tillräckligt med styrka för att hjälpa Elena, men den orolige Jeremy går till Stefan för råd.

Caroline övertalar Matt att ta henne till dansen. Damon och Alarik deltar i danser som vuxna vakter och väntar sig att Klaus ska dyka upp, men Klaus spelar ett komplicerat spel som tvingar dem att gissa. Så småningom kommer Damon upp med en ny plan, som överraskar och upprör alla.

 Klaus
Damon och Stefan blir rasande när de upptäcker att Elena har gått emot deras önskan, och bildat en ny allians i ett försök att utmanövrera Klaus. Spänningen mellan Damon och Stefan växer, då de är oense om hur man bäst skyddar Elena.

Samtidigt har Stefan händerna fulla när han försöker skydda en förvirrad och rädd Jenna. Tillbakablickar till 1491 avslöjar Katherines första möte Elijah och Klaus, samtidigt som månstensförbannelsen ursprung. Elena upptäcker överraskande ny information angående Klaus avsikter.

 The Last Day
Damon är villig att ta till extrema åtgärder, för att förhindra Klaus från att skada Elena. Hans handlingar går åter så att han och Stefan hamnar i strid mot varandra, och de spänningar som började brygga mellan de två över deras skilda åsikter om hur man bäst skyddar Elena förvandlas till en fullskalig konflikt.

Tyler får ett oroande telefonsamtal och återvänder till Mystic Falls. Med fullmånen som annonserar ankomsten av offerritualen, tillbringar Stefan och Elena en romantisk dag tillsammans, oroliga att det skulle vara deras sista.

 The Sun Also Rises
Med ankomsten av fullmånen, försöker Elena att göra sig redo för vad Klaus har i beredskap för henne, och Tyler ställs inför sin andra omvandling. De farliga händelserna eskalerar snabbt utom all kontroll, trots en oväntad handling av mod.

Damon avslöjar sanningen för Stefan om en fruktansvärd ny utveckling de nu står inför.

 As I Lay Dying
På huvudtorget i Mystic Falls visas "Borta med vinden", och Damons minnen Katherine från år 1864, blandas med dagens verklighet i Elena.

Stefan betalar ett högt pris efter att han försökt förhindra en tragedi, och Sheriff Forbes gör ett farligt misstag samtidigt som hon försöker hålla alla säkra.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR