.Säsong 1.


 Pilot
Elena Gilbert och hennes bror Jeremy börjar anpassa sig sig ett liv efter sina föräldrar död. Elena är populär bland sina skolkamrater, och en elev med höga betyg, men har svårt att dölja sin sorg från andra.

Under tiden har Jeremy fastnat i en farlig vana, av att använda droger för att dämpa smärtan. Men ankomsten av den nya eleven Stefan Salvatore, får Elena att tänka på romantiska möjligheter.

 The Night of the Comet
Mystic Falls förbereder festligheterna inför en komets ankomst. Vicki återhämtar sig på sjukhuset från sina skador. Stefan använder sin förmåga att radera hennes minne från angreppet men blir avbruten av Matt. Mr. Tanner varnar Moster Jenna angående Jeremy.

Elena och Damon träffas för första gången vid Salvatorehuset, och hans avslöjande angående Stefans förflutna för Elena närmare sanningen. Damon finner sitt nästa offer i Caroline.

 Friday Night Bites
Bonnie varnar Elena angående Stefan. Tyler försöker förödmjuka Stefan men det slår bakut när Stefan fångar och passar tillbaka bollen, och vinner över alla andra i laget.

Damon och Caroline gör allt för att stoppa alla planer, som Elena hade för Stefan och Bonnie att umgås.

 Family Ties
Elena och Stefan går på stadens årliga Grundarnas Party. Vicki vill att Tyler tar henne till festen. Damon berättar om familjen Salvatores historia för Elena. Stefan försöker bryta alla kontakter med sin bror Damon och kasta ut honom ur sitt liv.

 You're Undead To Me
Elena och Jenna har ett problem med Jeremys förhållande med Vicki. Stefan berättar sanningen om sitt förflutna för Elena. När eleverna på skolan tvättar bilar för välgörenhet, chockas Bonnie över hur starka hennes krafter är, och vänder sig till sin mormor för att få råd.

Elena avslöjar lite nyheter rörande familjen Salvatore.

 Lost Girls
Elena söker svar från Stefan angående alla dåliga saker som sker i Mystic Falls. Stefan avslöjar hur rivaliteten med sin bror startade, genom en serie tillbakablickar.

Damon kontrollerar Vickis framtid. Samtidigt försöker Sheriff Forbes och Borgmästare Lockwood skydda sin stad.

 Haunted
Stefan försöker rädda Vicki från sig själv. Och Damon försöker ta tillbaka sitt halsband från Bonnie, han chockas av Bonnies krafter.

Bonnie upptäcker mer om sin familjs historia. Matt tar med sig Vicki till ett spökhus.

 162 Candles
En av hans äldsta vänner Lexi, överraskar Stefan med ett besök på hans födelsedag. Vilket sedan gör att Elena stöter bort Stefan, men Lexi ger henne lite oombedda råd angående förhållanden.

På Damons order försöker Caroline ta tillbaka medaljongen från Bonnie. Damon dödar någon, vilket gör Stefan rasande. Till slut avslöjar Bonnie sanningen för Elena att hon är en häxa.

 History Repeating
Stefan får reda på anledningen till Damon kom tillbaka till Mystic Falls, - Jeremy får en paus från den mystiska nya historielärare, Alarik Saltzman och introducerar honom till Jenna. Bonnie drabbas av skrämmande drömmar om en av sina förfäder.

 The Turning Point
Stefan och Damon finner en gemensam fiende, och någon dom ser som ett hot. Samtidigt erkänner Elena sin kärlek till Stefan, och övertalar honom att stanna i Mystic Falls, men hon gör sen den förödande upptäckten som negativt påverkar hennes förhållande med honom.

Jeremy börjar åter teckna fantasivarelser igen.

 Bloodlines
Damon kör till Georgia för att besöka den före detta älskarinnan Bree, för att få hjälp av henne att öppna graven. För att göra allt ännu mer intressant för Damon, som tvingas att möta någon från det förflutna som är ute efter hämnd.

Samtidigt försöker Stefan hjälpa Bonnie övervinna sin rädsla och acceptera sina krafter. Jeremy träffar en flicka vid namn Anna, som har sina egna teorier angående mysterierna bakom Mystic Falls.

 Unpleasantville
Damon, Elena och Stefan går på en skoldans med ett 50-tals tema, där Alaric presenterar sig själv för Damon. Stefan och Damon försöker ta reda på identiteten på den nya vampyren som kommit till stan, Stefan ger Elena smycken fyllda med Vervain, för att skydda hennes familj och hennes vänner.

För att få ihop pengar börjar Matt arbeta på Mystic Grill. Ben kommer till Bonnies hjälp, när han upptäcker att Damon stör henne.

 Children of the Damned
I tillbakablickar ser Stefan och Damon tillbaka på händelser för länge sedan, när stadens befolkning inkluderat deras far Guiseppe Salvatore och Pearl, vilket ledde till dom förödande händelserna som skapade revan i deras förhållande.

I nutid, Bonnies träff med Ben tar en skrämmande vändning. Elena hjälper Stefan när han Damon tävlar om att hitta den saknade dagboken som tillhört Elenas förfar. Stefan får reda på orsaken bakom Alarics intresse i både dagboken och stadens historia.

Damon upptäcker att en gammal bekant har återvänt till stan, med en plan som han förstår.

 Fool Me Once
Bonnie och Elena räddas från en fara av Stefan. Jeremy bjuder med sig Anna att följa med honom till en fest, ovetande om hennes dolda motiv. En chock väntar alla de som öppnar en grav.

 A Few Good Men
Matt och Caroline blir överraskade när Matts sedan länge utflugna mamma kommer tillbaka till Mystic Falls. Elena och Stefan oroar sig över Damons nya positiva attityd, och Alaric gör några överraskande upptäcker angående sitt gamla liv.

Under tiden hjälper Stefan och Jenna, Elena i hennes sökande efter information rörande sin biologiska mamma.

 There Goes the Neighborhood
Anna besöker Damon och har med sig en oväntad gäst. Elena och Stefan uthärdar en tafatt dubbelträff med Caroline och Matt, men Stefan och Matt börjar snart att bli vänner efter att dom insett att dom delar ett gemensamt intresse.

 Let the Right One In
Stefan och Damon skaffar sig en ny fiende, vilket placerar Stefan i en farlig situation. Damon och Elena försöker få Alarics assistans med att hjälpa Stefan. Matt hoppas att hans mamma till slut är tillbaka för gott.

Carolines går sönder under ett stormväder, vilket får henne att göra en fruktansvärd upptäckt, som chockar alla i Mystic Falls.

 Under Control
Stefan kämpar med att hålla kvar kontrollen över sina nya omständigheter, och Elena och Jeremys farbror, John Gilbert, dyker oväntat upp i Mystic Falls. Alaric och Elena har en tafatt konversation angående Isobel. Stefan uppvisar ett ganska ovanligt uppträdande vid Grundarnas Dagfesten, och saker vänder till att bli otäcka när Damon försöker få fram varför John Gilbert har kommit tillbaka.

Matt och Tyler hamnar i konflikt efter en incident vid festen, och förhållandet mellan Matt och hans mamma når en ny lägsta nivå. Under tiden lyckas inte Elena trösta Jeremy, vilket tvingar honom att vidta åtgärder.

 Miss Mystic Falls
Vid Grundarnas Dagsgalan, tävlar Elena och Caroline i "Fröken Mystic Fall" tävlingen. Elena är mycket glad att Bonnie kommit tillbaka, men hon har fortfarande en del frågor att arbeta igenom.

Samtidigt försöker John Gilbert utan framgång att avskräcka Damon, och Damon själv upptäcker att Stefan döljer en mycket farlig hemlighet.

 Blood Brothers
Under tiden som Stefan försöker komma till rätta med sitt förflutna, avslöjar han och Damon delar av sin historia för Elena, inkluderat sanningen bakom hur dom förvandlades till vampyrer.

Pearl och Jonathan Gilbert har en otrevlig konfrontation. Damon och Alaric försöker spåra upp en mystisk uppfinning innan Johnathan kan hitta den. Jeremy och Annas förhållande fortsätter att utvecklas.

 Isobel
Isobel kommer tillbaka till stan, och överraskar Alaric med en ny attityd och kräver att han arrangerar ett möte med Elena. När dessa två till slut träffas, vägrar Isobel att svara på dom flesta av Elenas frågor.

Men hon avslöjar istället att även hon letar efter den mystiska uppfinningen, som Johnathan Gilbert har letat efter.

 Founder's Day
Det är dags för Grundarnas Dag, och alla i staden förbereder sig för korteger och fyrverkerierna. Även om Damon och Alaric försöker stoppa Johnathan Gilbert, sätter han igång sin plan, vilket leder till ett kaotiskt, destruktivt och and dödligt slut på Grundarnas Dagfestligheterna.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR