Vi befinner oss i hålan Bon Temps i Louisiana. Två år har gått sedan vampyrerna bestämt sig för att meddela mänskligheten om sin existens, eftersom konstgjort blod framställts i Japan. Istället för att sätta tänderna i vanligt hederligt folk kan vampyrerna nu införskaffa den nödvändiga vätskan buteljerad i livsmedelsbutiker. Men deras anpassning till människornas samhälle är ändå problematisk. I likhet med andra minoriteter möts de av oförståelse och avsky och därför finns rättsorganisationer för de odöda. Vampyrerna måste också vara på sin vakt eftersom deras eget blod blivit en hett eftertraktad vara på svarta marknaden; människor använder det för att droga ner sig.

Anna Paquin spelar servitrisen Sookie Stackhouse som inte är vampyr men likväl har en annorlunda förmåga - hon kan läsa andras tankar. Det har gjort henne till en ensam tjej som många tror har en skruv lös. När den sexige 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) dyker upp på den bar i utmarkerna där Sookie jobbar är han den första i sitt slag som setts i området. Sookie blir än mer attraherad när hon upptäcker att hennes telepatiska förmåga försvinner i hans närhet - med honom kan hon vara som alla andra. Men Bill visar sig vara en knepig bekantskap som drar in Sookie i en rad händelser ...

.True Blood, på CANAL+ Series.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .Säsong 4 mån 13:00 (01:00) Dubbelavsnitt (avsnitt 7 - 12 sön från 13:00).
 Soul of Fire
Det är upp till Sookie och hennes kraft att skydda Bill, Eric och Pam.
 And When I Die
De dödas själar stiger upp i Bon Temps. Sookie tar några viktiga beslut.

 

Onsdag ../.. ..:.. SvT 1 (Fre ..:..)

 ..
..

..
..

    

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

 

LÄNKAR