.Säsong 7.


 Lessons
Ny-öppnandet av Sunnydales High School blir inte utan trubbel för Buffy, när några odöda studenter och fakultetsmedlemmar blir återuppväckta, och lägger skulden på att Dräparen misslyckats med att beskydda dem. Dawn och Buffy, tillsammans med några av Dawns nya vänner går samman för att besegra ondskan.

 Beneath You
Kort efter Buffys första dag som Sunnydale Highs Studievägledare, träffar gänget den unga kvinnan Nancy, vars hund ätits upp av en stor varelse som lever nere i kloakerna. Spike erbjuder sin assistans med att spåra upp monstret, men Buffy och de andra är fortfarande lite illa till mods med honom bland dem.

 Same Time, Same Place
Buffy, Xander och Dawn kan inte hitta Willow, som kort efter att ha återvänt till Sunnydale fångats av en demon, som tycker om att äta huden på sina offer. Samtidigt får Anya betala priset för att ha upphävt förbannelsen på Ronnie (den stora maskdemonen), och har blivit begränsad till att endast kunna teleportera för hämndjobb.

 Help
Buffy börjar anpassa sig till sin rådgivarroll vid skolan, men hon blir mållös när en av studenterna Cassie. Kommer till henne och lugnt berättar för henne, att hon endast har en vecka kvar att leva.

 Selfless
Anya beviljar en ung kvinnas önskning, men den våldsamma och dödliga hämnden lämnar Anya helt skuldtyngd. Och för att fixa sitt misstag, ber hon att få trollformeln ogjord. Trots att hon vet vad priset för att upphäva önskningen är Hämnddemonens liv.

 Him
Dawns anspråkslösa svärmeri för Sunnydale Highs stjärnkvartsback RJ Brooks, går tillräckligt långt för att få Buffy att försöka styra hennes uppmärksamhet åt ett annat håll. Speciellt när hon själv faller för pojken.

 Conversations With Dead People
Fem separata storys i detta avsnitt, där gänget möter en paranormal kraft som förutspår framtida öden. Under en patrullering gör hon upp med en före detta klasskamrat som numera är en vampyr, som eggar henne till att avslöja sin osäkerhet. Hemma får Dawn panik när en osynlig kraft som vandaliserar Summers' hus och lämnar kvar liket av hennes mamma på soffan.

 Sleeper
Efter att ha upptäckt att en gammal vän nyligen föll offer för Spike, informerar Buffy gänget att de måste hålla koll på honom. När Spike lyckas att ta sig ut, försätts han i en mystisk trans för att sedan förföra och döda en flicka, med ett ont morfande väsen som vakar över honom.

 Never Leave Me
Spike hålls som fånge i Summers hem, medan Scoobies överväger deras val i efterdyningarna av hans mordfrosseri. Willow upptäcker Andrew som köper blod och bestämmer sig för att även ta honom till fånga.

 Bring On The Night
Med Spike som saknas, försöker gänget orka ordna skadorna som gjorts i Summers hem. Giles anländer med tre möjliga dräpare och avslöjar att den 'Första Onde' håller på att döda Dräparna i ett försök att rensa världen på allt gott, för att lämna Helvetesgapet fritt att öppna.

 Showtime
Fler blivande Dräpare anländer till huset och en av dem Eve, skapar spänningar när hon öppet uttrycker sin rädsla att Buffy ensam inte kan rädda dem. Buffy och Xander upptäcker den riktiga Eves kropp, och skyndar sig hem för att konfrontera den Förste.

 Potential
Buffy och Spike har börjat träna de blivande Dräparna, medan Willow utför en sökningstrollformel och upptäcker att en annan finns i Sunnydale High. Till en början verkar det som om Dawn har blivit utvald, men hon upptäcker snabbt att hennes vän Amanda är den som valts.

 The Killer In Me
Efter att ha delat en långvarig kyss med den tilltänkta Dräparen Kennedy, förvandlas Willow oförklarligt till Warren och måste konfrontera förlusten av Tara. När Spikes chip börjar krångla, tar han och Buffy en tripp till Initiativets anläggning, där de möts av ett fåtal kvarvarande soldater som ger henne ett val hur hon ska ta hand om problemet.

 First Date
Buffy går på en middagsträff med Rektor Wood, i ett försök att ta reda på vad det är som händer med honom. Efter att de angripits och han visat upp en del stridsskicklighet när han slår ner några vampyrer, förklarar han att han är son till den Dräpare som dödades i New York.

 Get It Done
Rektor Wood ger Buffy en väska med saker som tillhört hans mamma, dräparen som dödades på tunnelbanan av Spike. Väskan innehåller många olika saker inkluderat vapen, en bok, och en underlig förseglad box. Efter att ha öppnat boxen, tittar Buffy och gänget på en dockteaterföreställning som öppnar en portal som skickar Buffy till ett främmande land och lämnar en demon i hennes kölvatten.

 Storyteller
Andrew skapar "Buffy, Vampyrdödaren", en dokumentär som beskriver situationen i Sunnydale att visas för framtida generationer. Många känslor fångas under inspelningen, från Willow och Kennedys hångelfest till ett erkännande av vad som skulle kunna vara Xander och Anyas 1-åriga bröllopsdag.

Under tiden har Helvetesgapet eller mer träffande Danzalthars Försegling, aktiverats och som orsakat utbrott av våld och mystiska tilldragelser vid Skolan.

 Lies My Parents Told Me
Giles återvänder med en apparat som kommer att avaktivera Spikes chip. Detta tar honom till sitt förflutna och visar det nära förhållande han hade med sin mamma.

 Dirty Girls
När de kör in i staden, hamnar Willow och Faith bakom en lastbil. De ser hur en ung flicka med ett djupt sår, kastas ut ur den innan den kör iväg. Flickan är medvetslös, så de tar med sig henne till sjukhuset och rapporterar till Buffy.

 Empty Places
På grund av Calebs attack, är Xander nu blind på ena ögat. Buffy tar åt sig skulden och möter åter Caleb vid den övergivna skolan. Faith pressar sin festälskande natur på de blivande och tar med sig dem till Bronze, vilket leder till ett gräl mellan Faith och Buffy, vilket tvingar de nya att välja mellan de två ledarna.

 Touched
Efter att ha blivit utsparkad ur sitt eget hus, går Buffy ensam och bryter sig in i ett annat hus för att få sova. Spike och Andrew kommer tillbaka med nyheten om vingården, men när Spike får höra vad som hänt slår han ner Faith och går därifrån.

 End of Days
Buffy hittar vapnet som Den Förste hållit borta från henne, en lie inmurad i sten. Utan problem drar hon loss det, mycket till Calebs förfäran och den Förste säger åt honom att låta henne gå. Faith och de potentiella hamnar mitt i en explosion, som dödar flera av dem och slår Faith medvetslös.

 Chosen
Buffy och Angels återförening avbryts av Caleb, som är redo för en sista strid. Buffy delar honom på mitten. Med Caleb död återvänder Buffy till Angel, som kan känna lukten av Spike på henne. Han är svartsjuk, speciellt när han inser att han inte är unik längre. Efter ett långt meningsutbyte ger Angel henne en amulett från en champion, men Buffy ber honom att gå då hon redan har en.

..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.