.Säsong 5.


 Buffy vs. Dracula
Giles talar om för Willow att han planerar att flytta tillbaka till England, då han inte känner sig helt okej för att fortsätta arbetet i Sunnydale. Samtidigt är Buffy ute på patrull stöter hon på en vampyr, som påstår att han är Dracula.

 Real Me
Buffys yngre syster lägger fram sin syn på dräparen och hennes vänner, och hon kan inte känna annat än förakt mot dem alla förutom Xander. Harmony kidnappar Dawn för att lura in Buffy i en fälla och hon känner sig förpliktad att rädda sin syster, som vanligt.

 The Replacement
Är två Xanders verkligen bättre än en? Detta får vi upptäcka när en demon som är ute efter Dräparen råkar träffa Xander med sitt vapen, vilket leder till att han delas upp till två.

 Out Of My Mind
Riley mår dåligt på grund av drogerna som han fått av Prof. Walsh från Initiativet. En special-läkare från regeringen behöver operera Riley. Det är upp till Buffy att få in Riley i operationsrummet i tid, vilket hon lyckas med. Men någon annan kommer i vägen.

 No Place Like Home
Buffys mamma blir allt sjukare och läkarna kan inte komma på varför. Buffy hittar en underlig glob under en patrullering.

 Family
Tara 20e födelsedag närmar sig, och hennes familj anländer, men inte för att fira tilldragelsen.

 Fool For Love
När en vampyr spetsar Buffy med hennes egen påle, vill hon veta hur hennes föregångare hade förlorat i strid. På grund av Giles' brist på information angående de tidigare Dräparnas sista strider, vänder hon sig till den ende hon känner till som har dödat två: Spike.

 Shadow
Riley söker efter Buffy hemma hos henne, men han hittar är Spike i hennes rum som luktar på hennes kläder. Han informerar Riley om Buffys mammas sjukdom, och berättar för honom att Buffy berättat det för vampyren innan hon sa det till sin egen pojkvän.

 Listening To Fear

Kvinnorna Summers befinner sig på sjukhuset när läkaren informerar Joyce, att hon kommer att opereras om två dagar. Är resten av gänget ute och dräper vampyrer. Willow och Tara kampar på taket på en byggnad där de tittar på stjärnorna, när ett stort objekt kraschar i Sunnydale.


 Into The Woods
Gänget väntar på nyheter från läkaren angående Joyces operation, och de blir alla lättade när operationen blivit lyckosam. Dawn spenderar natten med Xander och Anya. Med huset för sig själva, spenderar Buffy och Riley en romantisk kväll tillsammans.

 Triangle
Giles flyger till England för att prata med rådet om Glory. Under tiden tar Anya och gänget hand magishopen. När Willow försöker att fixa till en ny trollformel för att hjälpa Buffy med hennes dräpande, blir hon distraherad av sitt och Anyas konstanta käbbel och råkar att frambesvärja ett troll.

 Checkpoint
Ett team från Övervakarnas Råd dyker upp i Sunnydale, med information om vem eller vad Glory är. Men innan de låter Buffy ta del av detta, vill de att hon ska klara av en serie psykiska och fysiska tester.

 Blood Ties
Buffy berättar till sist att Dawn är Nyckeln, för de andra och alla börjar uppträda underligt runt henne, vilket leder till att hon själv börjar leta efter svar.

 Crush
Buffy upptäcker att Dawn börjat spendera en hel del tid med Spike, och gissar att hon är kär i honom. Vilket Dawn tillbakavisar genom att säga att Spike är kär i Buffy. Under tiden har en vampyr attackerat människor ombord på ett tåg, och Buffy har problem med att koncentrera sig på undersökningen med tanken på att Spike är kär i henne.

 I Was Made To Love You
Buffy är upprörd på grund av att Spike blivit kär i henne istället för en trevlig, vanlig kille som hon kan träffa. Han dyker upp vid samma fest som Buffy, och blir utkastad genom ett fönster av en främmande flicka som har gått omkring och letat efter någon som heter Warren.

 The Body
Efter att ha hittat sin mamma medvetslös på soffan, ringer den livrädda dräparen 911. Olyckligtvis är det för sent att göra någonting.

 Forever
Efter att ha tagit itu med smärtan av Joyce begravning faller Buffy i Angels armar, som kommit från LA för att ge en sista hälsning. Och han tröstar henne angående framtiden, och om att få hennes och Dawns liv tillbaka.

 Intervention
Buffy och Giles ger sig iväg till öknen på en självkännedom/vägledningssökande, som leds av den Första Dräparen. Medan de är bortresta, bestämmer sig Spike för att ha lite kul med sin Buffyrobot men gänget tar miste, och tror att det är den riktiga Buffy och tror att hon blivit tokig.

 Tough Love
Buffy försöker att få kontroll över den moderlösa Dawn och ta itu med deras liv, och försöka återgå till något slags normalt liv, och Glory försöker desperat att finna Nyckeln och utför sin sinnesstöld på Tara.

 Spiral
Buffy, Willow, Tara och Dawn lyckas nästan att fly från Glory när hon blir påkörd av en lastbil. Senare lämnar de Sunnydale i en husbil som Spike stulit för att komma ifrån Glory, när Buffy insett att de aldrig kommer att kunna besegra Glory.

 The Weight of the World
Dräparen i Buffy har blivit katatonisk efter att Glory kidnappat Dawn, så Willow tar sig in i hennes sinne. Willow går igenom ett kryphål i Buffys sinne, och får se flera återspelningar av Buffys barndom när hon för första gången får se sin syster.

 The Gift
Ännu en överhängande apokalyps är nära förestående i Sunnydale. Och Buffy måste gå mot en sann Gud, när Glory gör sig redo att använda Dawn för att bryta ner väggen mellan dimensionerna. För att släppa lös Helvetet på Jorden, men hon behöver Dawns blod innan henne hems dimensionsport kan öppnas.

..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.