.Säsong 4.


 The Freshman
Buffy flyttar in i sitt studenthem och försöker anpassa sig till collegelivet. Allting runt omkring henne verkar ha förändrats, utan det ständiga samröret med gänget som hon hade i High School. Med Giles som blivit en ”gentleman”, och Willow som blivit mer och mer entusiastisk inför college och Xander som fortfarande är bortrest.

Börjar hon åter att tro att hon kommer att behöva fightas och överleva ensam, när hon upptäcker ett gäng tuffa vampyrer som driver omkring på universitetsområdet.

 Living Conditions
Studenthemlivet visar sig bli en utmaning för Buffy, när hon måste ta itu med lite tuffare saker. Kathy tvingar ständigt på Buffy sin överkänslighet på Buffy och hon börjar även invadera hennes drömmar, som får Buffy att uppträda lite väl underligt angående situationen.

 The Harsh Light of Day
Spike återvänder till Sunnydale med sin nya flickvän Harmony, som numera är en vampyr. Där söker han efter Amaras Ädelsten, en sten som gör en vampyr osårbar, som han tror finns begravd någonstans i Sunnydale.

 Fear, Itself
För att hjälpa Buffy komma över smärtan av att ha använts av Parker, beger sig gänget till en manlig studentförenings Halloween-party för att vara med om lite billiga spökerier och oskyldigt skoj. Olyckligtvis orsakar någons magi att partyt förvandlas till ett skräckens hus, där allas rädsla blir levande.

 Beer Bad
Buffy som fortfarande försöker att komma över kvinnojägaren Parker, och börjar hänga på collagets bar där hon och en grupp äldre studenter verkligen regress när de dricker en "specialöl".

 Wild At Heart
Oz rymmer från sin bur under en fullmåne och träffar en annan varulv, den heta, sexiga sångerskan Veruca. Nästa morgon vaknar han upp bredvid henne ute i skogen naken. Hon förlöjligar hans bur, och säger till honom att vargen är en del av honom, han borde springa omkring fritt och döda.

 The Initiative
Spike, som efter att han fångats av kommandotruppen, hålls som gisslan av i en högteknologisk anläggning under Universitetet. Riley som är kär i Buffy, är en av medlemmarna i detta militärliknande demonjagande korståg (kallas för Initiativet). Det visar sig också att Professor Maggie Walsh är den som leder enheten, som utför experiment på de demoner som teamet fångat in.

 Pangs
Angel kommer till Sunnydale i hemlighet, då han är orolig för att Buffy är i fara efter Doyles syn av henne i (Bachelor Party). När de gräver för ett nytt Kulturcenter vid colleget, faller Xander ner i ett heligt Indianskt begravningsområde och släpper ut Hus. Denne hämndens ande från Chumash Indianerna, som var de ursprungliga invånarna i områdena runt Sunnydale.

 Something Blue
För att försöka komma över Oz, kastar Willow en trollformel som skapar en hel del problem för gänget. Giles blir blind, Xander blir demonmagnet och Buffy och Spike blir kära och förlovar sig. När de två hånglar och planerar sitt bröllop, uppmärksammar demonen D'Hoffryn, Willows häxkonster och dess negativa effekter. Och erbjuder henne att göra henne till en demon som Anya var tidigare.

 Hush
Hela Sunnydale blir tyst när en grupp sagodemoner kallade Gentlemännen, dyker upp och stjäl allas röster. Utan att vara sårbara mot det enda som kan döda dem (en människa som skriker), har de fritt fram för att stjäla 7 människor hjärtan.

 Doomed
Buffy och Riley måste arbeta med sitt förhållande, mot bakgrund av sin nya förståelse av vad de sysslar med. En jordbävning skakar Sunnydale, och Buffy är orolig att denna skulle kunna vara ett tecken på slutet för Jorden.

 A New Man
På Buffys 19årsdagsfest, inser Giles till slut att han är en medelålders man, som hänger tillsammans med en hop tonåringar och börjar känna sig deprimerad. Han känner sig ännu mer som det tredje hjulet när han hör talas om Riley och Initiativet, som Buffy underlåtit att berätta om för honom.

 The I In Team
Buffy lär känna dem i Initiativet och börjar även jobba tillsammans med dem, även om de fortfarande är ovetande om hennes sanna kraft som Dräparen. Efter att Buffy övergivit sina vänner vid Bronze för ett uppdrag med Initiativet, fullbordar Buffy och Riley sitt förhållande ovetande om att de övervakas med en dold kamera av Walsh.

 Goodbye Iowa
Buffy och Riley blir ömsesidigt misstänksamma mot varandra, när Buffy avslöjar att Professor Walsh försökte få henne dödad. När Professor Walsh hittas död spårar det ur ännu mer, med kommandogruppen som snabbt lägger skulden för hennes död på Buffy.

 This Year's Girl
Faith som fortfarande ligger i koma på sjukhuset, drömmer att hon jagas av Buffy. Riley, som delvis hämtat sig efter sitt möte med Adam, lämnar Initiativets sjukavdelning och förenar sig med Buffy. Medan Buffy och de andra gör upp planer för att ge sig ut efter Adam, upptäcker hon att Faith vaknat ur koman. Och Faith är ute efter hämnd och konfronterar Buffy.

 Who Are You?
Efter att Faith bytt kropp med Buffy med hjälp av apparaten hon fått av Borgmästaren, börjar hon smyga sig in i Buffys liv. När polisen försöker att plocka in Faith (Buffy i Faith kropp), kidnappas hon av en specialgrupp från Övervakarnas Råd.

 Superstar
Buffy, Willow, Xander och Anya är ute och jagar vampyrer, en i ett par. De spårar den andra till ett näste och beslutar att kalla in de stora vapnen, och går till Jonathan. Och tillsammans med Giles planerar de attacken mot nästet, och ger sig sedan av för att utföra den.

 Where the Wild Things Are
Buffy och Riley spenderar all sin tid till sängs. Deras dygnet-runt/undersökning av varandra väcker andarna av barnen som blev sexuellt hämmade av sin fostermamma på den tiden när Lowell House var ett hem för de föräldralösa och barn som rymt hemifrån.

 New Moon Rising
Tara och Willows förhållande verkar göra framsteg när Oz återvänder till staden. Och genom sina resor har Oz funnit en kombination av smycken, magiska drycker och meditation som gör att han kan undvika att förvandlas till en varulv.

 The Yoko Factor
Adam anlitar Spike för att vända gänget mot varandra, och genom detta lämna Buffy ensam och hjälplös. Spike spelar på deras rädsla om hur dom andra uppfattar dem, bland annat genom att säga till Xander att Willow och Buffy tror att dom inte behöver honom längre. Och att han skulle känna sig bättre om han gick in i armén.

Och talar om för Willow att Xander och Buffy anser att hennes experimenterande med magi endast är en fas; Och förädlar Giles' egna tro att han inte behöver stanna kvar i Sunnydale. Det slutar med att Giles blir full, medan Buffy, Willow och Xander slåss.

 Primeval
Adam säger till Riley att han har ett beteendemodifieringschip, som är kopplat till hans nervsystem bakom hans hjärta. Xander är fortfarande orolig över att inte ha någon inriktning, och funderar på att gå in i armén. När Buffy hittar Spike i Adams grotta, räknar hon ut att han hade försökt splittra gänget med flit.

 Restless
Buffy, Xander, Giles och Willow sitter och tittar på video efter att ha besegrat Adam, plötsligt förs de in i en bisarr drömvärld, där de jagas av en primitiv kraft.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.