.Säsong 3.


 Anne
Willow, Xander och Oz försöker hålla Sunnydales vampyrbefolkning i schack under Buffys frånvaro, endast med en måttlig succé. När gänget åter börjar i skolan, får vi reda på att Buffy arbetar som servitris i LA. Där använder hon namnet Anne och hon försöker att glömma sitt gamla liv.

Buffy stöter på Lily (tidigare känd som Chanterelle) och hennes pojkvän Rickie, som kort därefter anmäls som saknad. Buffy hittar Rickie död och som på något mystiskt sätt åldrats till en gammal man. När Buffy fortsätter sin utredning spårar hon upp Ken (en socialarbetare) och Lily, dom faller alla genom en portal i golvet.

 Dead Man's Party
När Buffy återvänt hem upptäcker hon att livet hon lämnade efter sig, inte kommer att bli så enkelt att komma tillbaka till. Då hon nu måste slåss inte bara de döda som återuppstått, utan även sin egen mammas misstro och en tyst ovilja från sina vänner.

 Faith, Hope and Trick
Den nya Dräparen Faith anländer till staden och verkar vara en knäpp tonåring som älskar att ha roligt, som anpassar sig själv in i gänget. Medan Buffy blir en 'Singel Vit Tjej', upptäcker hon att Faith börjar bli alltmer mystisk och upptäcker att hon följts av en gammal vampyr som mördade hennes Övervakare.

 Beauty and the Beasts
När en student hittas brutalt sargad i skogen blir Oz-varulven misstänkt, men när Buffy upptäcker att Angel är tillbaka på Jorden, efter hundratals år av tortyr och att han blivit förminskad till ingenting mer än ett vilt djur. Blir hon orolig att det är han som är mördaren.

 Homecoming
När Cordelia briljerar sin säkra seger som Hemkomstdrottning, väcker detta studentbalsdrottningen i Buffy vilket gör dem bägge till rivaler för titeln. Under tiden har den nya vampyren i staden Mr. Trick, samlat ihop ett gäng tuffa vampyrer, demoner och legoknektar för att ge de två Dräparna en överraskning.

 Band Candy
Mr Trick anlitar Giles' gamla polare Ethan Rayne för att tillverka och distribuera, lådor med godis som förvandlar den vuxna befolkningen till ohämmade, oansvariga tonåringar för att hålla dem ur vägen medan den mystiske Borgmästare Wilkins ger sin hyllning till en demon.

 Revelations
Xander får reda på att Angel har återvänt till Sunnydale, och informerar omgående gänget som konfronterar Buffy angående sin rädsla att han kan gå över till den onda sidan igen. Medan Faith finner sig tillrätta med sin nya Övervakare (Gwendolyn Post), en till det yttre prudentlig och anständig Engelska som blev utkastad från Övervakarnas Råd för att ha praktiserat ond magi.

 Lover's Walk
Spike återvänder till Sunnydale som en skugga av sitt gamla tuffa vampyrjag, han kidnappar Willow så att hon kan sätta en kärlekstrollformel på Drusilla. Medan har är ute och samlar ihop ingredienserna till trollformeln och övertygar Buffy varför hon inte ska döda honom, tappar Willow och Xander tappar sina hämningar under ögonblickets hetta, och blir tagna på bar gärning av en räddningspatrull bestående av Oz och Cordelia.

 The Wish
Cordelia som vill bli av med Xander för gott, kommer till den slutsatsen att det är Buffy som är orsaken till hennes problem, och avger en önskan att Buffy aldrig kommit till Sunnydale. En demon beviljar henne sin önskan, och Cordelias värld förändras plötsligt.

 Amends
Medan gänget gör sig redo för sitt Jullov, plågas Angel av syner från sitt våldsamma förflutna. En mystisk kraft kallad den Första Ondskan, tar till sig Jenny Calendars skepnad och försöker övertyga honom att tappa sin själ i Buffy och bli ond igen.

 Gingerbread
Efter att ha tagit fel kväll för en mamma-dotterträff, upptäcker Joyce två barns kroppar som uppenbarligen offrats i en ockult ritual. Vilket får henne att samla alla vuxna i Sunnydale och övertygar dem att rensa staden på allt ont, inkluderat Buffy, Willow och Amy.

Det dröjer inte länge förrän Giles inser att barnen i själva verket är demoner, som inte dödar människor själva utan framkallar skräck och panik för att ta deras kraft genom att få normalt lugna och förnuftiga människor att förfölja varandra.

 Helpless
Inför sin 18 årsdag tackar Buffy nej till Scoobygängets erbjudande till en stor fest, i förhoppningen att kunna fira i lugn och ro i tyst begrundan och en traditionell tripp till isshowen med sin pappa. Men ovetande för Buffy, håller Övervakarnas Råd på med förberedelser för en livshotande övergångsceremoni som tömmer Dräparen på hennes kraft, och för att sedan låsa in henne tillsammans med en stark vampyr.

 The Zeppo
När Xander inser att han inte behövs lika mycket i gänget som han trott, leder hans sökande till att bevisa att de behöver honom, till en oförglömlig natt där han umgås med snabba kvinnor, återuppväcka de döda och att köra omkring med ett farligt gäng, som skulle kunna göra en hel del skada i Sunnydale.

 Bad Girls
Under ett uppdrag att hämta en amulett innan en stark demon kan återställa sin styrka med den, introducerar Faith sina obetänksamma dräparmetoder för Buffy. Som nästan får henne att vilja ha mer av det vilda livet; medan Giles försöker att hålla sig lugn när han är i samma rum som den nya Övervakaren Wesley Wyndam-Pryce.

 Consequences
Buffy försöker att möta konsekvenserna av sitt vilda agerande med Faith, men Faith verkar se sig själv stå över lagen. Buffy bekänner för Giles om mordet, vilket får honom att överskrida sina gränser genom att inte meddela detta till den nye Övervakaren Wesley.

 Doppelgangland
Ofrivilligt medverkande i en trollformel till den önskningsbeviljande demonen Anyanka för att få tillbaka sina förmågor, råkar Willow av en olyckshändelse framkalla Vampyr-Willow från Cordelias alternativa universum. Vampyr-Willow har i sikte att göra Sunnydale till den vampyrstyrda värld hon känner till men när hon hör talas om sin motsvarighet, beslutar hon att få Willow att skicka tillbaka henne.

 Enemies
Faith nya allians med Borgmästaren går så långt att de planerar att råna Angel, på hans själ. Faith försöker att förföra honom men han tänker endast på Buffy. När det gammalmodiga sättet inte fungerar, kallar Borgmästaren på en stark trollkarl som gör jobbet åt dem.

 Earshot
Efter en sammandrabbning med en munlös demon blir Buffy infekterad med demonens blod, vilket ger henne förmågan att höra folks tankar. Hennes nyfunna förmåga är till en början bra för att kunna fuska i skolan, men när rösterna fortsätter att strömma in i hennes sinne.

 Choices
Buffys antagning till college lämnar henne med ännu mer tvivel på ett liv utanför Sunnydale, med Faith och Borgmästaren i krokarna. Buffy beslutar sig för att ta striden mot Borgmästaren och upptäcker en hemlig leverans till honom, Gavroks Box som innehåller en mystisk energi, som är viktig för hans Uppstigning.

 The Prom
När tidpunkten för kvällarnas kväll för sistaklasseleverna närmar sig, måste Buffy rädda sina vänner och resten av skolan från en försmådd student som tränat en samling djävulshundar att angripa folk klädda i högtidskläder.

 Graduation Day
Gänget får tag på värdefull information från den gamla fienden Anya, som faktiskt blivit vittne till en Uppstigning. Hon avslöjar att Borgmästaren planerar att förvandla sig själv till en ren demon, något som inte setts på tusentals år. Angel blir förgiftad av Faith som en avledning för Buffy, som sedan möter Faith i en sista strid för att få tag på det enda botemedlet motgiftet: Faith blod.

 Graduation Day, del 2
Efter deras avgörande 'Strid till döds' flyr Faith från Buffy, men hon hamnar i koma efter att ha kastat sig ner från en avsats utanför sin lägenhet. Så Buffy erbjuder sitt eget blod till Angel för att avlägsna giftet i honom.

..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.