.Säsong 1.


 Welcome To The Hellmouth
Buffy Summers, Den Utvalda kommer till Sunnydale Kalifornien och försöker att glömma allt prat om hennes öde och vampyrer. Men endast för att upptäcka att denna tysta, Amerikanska småstad placerats rakt ovanför ett Helvetesgap. Och att en Vampyrmästare är på väg att släppas ut.

Med hjälp från sin nye Övervakare Giles; och hennes nya vänner Xander och Willow, försöker Buffy att utföra sin helgade plikt. Medan hon samtidigt försöker att leva ett normalt tonårsliv.

 The Harvest
Buffy börjar gradvis acceptera sin roll som Dräparen, och gör sig redo att möta Mästarens hejdukar för att stoppa Skörden. Som är en ceremoni som kommer att befria Mästaren, från hans fängelse nere i kloakerna.

Willow och Xander blir införstådda av Giles angående existensen av Vampyrer och Demoner, även om dom känner sig överväldigade förbinder sig att hjälpa Buffy i hennes fight.

 Witch
När ett flertal hejaklacksledare råkar ut för en rad underliga olyckor, som gör att dom självantänder eller som lämnar dem utan ögon eller mun. Misstänker Buffy och gänget att en av hejaklacksledare in spe, utövar häxeri och att hon försöker eliminera sina konkurrenter.

 Teacher's Pet
När Xander och flertalet av den manliga befolkningen i Sunnydale High, faller för den vikarierande läraren Miss French. Försöker Buffy varna honom att hon troligen inte är vad hon ser ut att vara, när hon får se denna välproportionerade kvinnliga exemplar skrämma iväg en vampyr.

 Never Kill A Boy on the First Date
Buffy har siktat in sig på den mystiske och grubblande Owen, och hon väljer att hellre gå på en träff med honom än att hjälpa Giles att stoppa en profetia om en vampyr, som inte går att hejda som är på väg för att hjälpa Mästaren.

Giles bestämmer sig för att själv möta profetian, och hamnar i knipa blir Buffy tvungen att rädda honom, upptäcker hon att Owen är lite för lockad av hennes farliga livsstil.

 The Pack
Medan dom måste stå ut med den årliga skolresan till ett Zoo, tar sig Xander och flera andra studenter in Hyenornas fålla som försatts i karantän. Och när dom lämnar den har dom förändrats.

Xander börjar kort därefter att uppträda underligt, som att sniffa på Buffy och han är elak mot alla inkluderat Willow. Buffy är säker på att han har blivit besatt, av det vilda djurets ande.

 Angel
Efter att han räddat henne från ett gäng vampyrkrigare, växer Angel och Buffys "förhållande" tills han avslöjar sitt rätta jag för henne. Angel är i själva verket 'Angelus', en 240 år gammal vampyr, som har ett rykte om att att vara den våldsammaste varelsen som någonsin funnits på Jorden.

Ställd inför realiteten att hennes eventuella kärlek är en fiende, Buffy måste fråga sig själv. Kan en vampyr verkligen vara en god person, eller måste hon göra sin svurna plikt och döda honom?

 I Robot, You Jane
Willow som känner sig nedstämd på grund av Xanders kärlek för Buffy, vänder sig till olika chattrum. Där möter hon en charmig kille Online, och ignorerar Buffys oro angående Internetgalningar. Under tiden upptäcker resten av gänget en demon, som är fast i skolans datornätverk.

 The Puppet Show
Den nya rektorn tvingar Giles att regissera Sunnydale Highs årliga talangshow, och Buffy, Willow och Xander blir tvungna att uppträda mot sin vilja. Allt blir värre när talangshowen visar sig vara en dödlig plats, när en av deltagarna hittas med hjärtat avlägsnat och alla ledtrådar pekar mot en pojke och hans buktalardocka.

 Nightmares
Då underliga saker börjar hända studenterna vid Sunnydale High, det verkar som om alla upplever sina värsta mardrömmar. Måste Buffy och dom andra i gänget hålla ihop för att kunna stoppa fenomenet, innan verkligheten och mardrömmen blir till ett.

 Out Of Mind, Out Of Sight
När en till synes ond osynlig kraft centrerar sig kring Cordelia, gör Buffy en undersökning och upptäcker att det är en student som blev ignorerad av alla sina klasskamrater. Däribland Willow och Xander; som blivit osynlig på grund av deras uppfattning av henne, och hon planerar nu att hämnas på Cordelia på grund av henens popularitet.

 Prophecy Girl
Med hjälp från Angel, finner Giles en gammal profetia som förutser att Buffy kommer att dö, om hon går in i strid med Mästaren. När hon får höra talas om sin undergång, ställs Buffy inför sitt största beslut någonsin.

När vampyrer angriper en grupp studenter vid skolan, beslutar Buffy sig för att möta sitt öde. Olyckligtvis är profetian vilseledande och det är i själva verket Buffy som befriar Mästaren när han dricker hennes blod och får kraften för att bryta sig igenom barriären.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.