Home
 
Huvudroller
Buffy Summers Willow Rosenberg Alexander "Xander" Harris
Sarah Michelle Gellar Alyson Hannigan Nicholas Brendon
  Buffy Summers föddes i Januari 1981, dotter till Hank och Joyce Summers.
Buffy började i high-school vid Hemery High i Los Angeles, där hon senare blev en populär hejaklackledare; 1996 valdes hon till Prom Prinsessa och Fiestadrottning. Samma år, kontaktades Buffy av en man vid namn Merrick, som talade om för henne att hon var den Utvalda, Vampyrdräparen. Även om hon var skeptisk till en början så var detta sant.

Merrick dödades, och under hennes försök att dräpa vampyrer brände hon ner skolans gympasal. Straxt därefter flyttar hon och hennes mamma Joyce, till Sunnydale 1997.
Väl där träffar hon Willow och Xander som blir hennes bästa vänner, i skolans bibliotek möter hon Giles. Han talar om för henne att han är henne nya Väktare..
  Willow föddes i 1982, dotter till Ira and Shelia Rosenberg.
Hon har alltid varit mycket avskild från sina föräldrar.
Hon är hjärnan i gänget, och hon älskar datorer, och att studera, vilket är orsaken till att hon hjälper Giles i biblioteket med att göra alla deras undersökningar.

Hon blev omedelbart vän med Buffy, och har vuxit upp tillsammans med Xander. Hon var tidigare kär i Xander, under en lång tid. Senare blev hon kär i Varulven Oz, men deras förhållande fick ett abrupt slut när en kvinnlig varulv kom till Sunnydale.
Hon har blivit en allt starkare häxa ju längre tid som går.

Under det senaste året har hon ett förhållande med, en annan häxa, Tara.
  .Xander, är den lojale, roliga killen i gänget, lite av en "klassens clown", trots hans tvivelaktiga hemliv.

Han var den förste som Buffy mötte vi Sunnydale High, och han blev omedelbart kär i henne.

Han har aldrig gillat att plugga, så istället för att fortsätta till Collage som dom andra, tog han istället udda jobb som diskare på en stripklubb, bartender vid universitetet under en kortare period. Numer arbetar han inom byggsvängen, vilket verkar vara något han är bra på.

Han har haft vissa drag åt att, bli kär i fel kvinnor. Vilket nästan fått honom uppäten, mumifierad. Han var förlovad med Anya, en före detta Demon. Men lämnade henne vid altaret..
Rupert "Ripper" Giles Angel/Angelus Cordelia Chase
Anthony Steward Head David Boreanaz Charisma Carpenter
  Giles föddes i England 1945, in i en familj av Observatörer då hans pappa och farmor var det före honom. Han studerade vid Oxford Universitet, och gjorde uppror mot sitt öde genom att praktisera i det ockulta med sina vänner.

Men han underkastade sig sitt öde och började att arbeta som intendent vid ett museum i England tills Observatörernas Råd, gav honom uppdraget som Buffy Summers Observatör och tränare i Sunnydale.

Han har kommit Buffy mycket nära, under sin tid där som bibliotekarie vid Sunnydale High. Det kan sägas att Giles i själva verket blivit Buffys faderfigur.

Även om han inte var anställd som hennes observatör under en period, så fortsatte han sitt kall ändå. Han tas senare till nåder av Rådet, och får tillbaka sitt jobb som observatör.
  Angel föddes 1727 i en ganska välbeställd familj i Galway, Ireland och fick namnet Liam.
Han blev en vampyr 1753 i Galway. Där han möter en lady, Darla, i en mörk gränd och börjar prata med henne. Han ber henne att visa honom hennes värld, vilket hon gör genom att bita honom och göra honom till en vampyr som sig själv.

Han gav sig sedan på sin egen familj, och dödade dem. Och under dom kommande åren dödade och lemlästade han alla han kände och brydde sig om. Efter att han lämnat ett stråk av död och förstörelse, genom norra Wales och Nordirland. Fick han möta Mästaren 1760.
1898 Reste han, Darla, Spike och Drusilla till Rumänien. Där han fick en ung zigenarflicka som födelsedagspresent av Darla, vilket fick flickans Äldste att ge honom en förbannelse. Den återställde hans själ, och tvingade honom att leva i ångest av det han gjort under åren som vampyr.

1997 följde han efter Buffy till Sunnydale, där han började att hjälpa Dräparen genom att ge henne kryptiska råd. Men det dröjde inte länge förrän de tu föll för varandra, och inleder ett förhållande. Som höll på att få ett allvarligt slut, när dom till slut gör "det". Vilket bryter förbannelsen, och gör att Angelus tar över personligheten helt..
  Cordy var skolans bitch, även om hon började att dämpas när hon blev en del av Scooby Gänget.

Hon har en förmåga att alltid hamna i trubbel, vilket gör att hon till slut börjar att jobba med gruppens undersökningar. Efter ett tag börjar hon och Xander träffas i smyg, eftersom hon inte vill att någon ska få reda på detta förhållande. Vilket bryts när hon kommer på honom när han kysser Willow.

Efter att hennes pappa tagits av IRS (skatteverket i USA.), försvinner hennes planer för collage. Så hon bestämmer sig för att lämna Sunnydale och flytta till LA, där hon kämpar för att hålla näsan uppe. Hon stöter på Angel där vid en fest, och det slutar med att hon börjar att jobba för honom..
Spike / William den Blodige Drusilla Tara Maclay 
James Wesley Marsters Juliet Landau Amber Nicole Benson 
  Född 1880 i London, gjordes till vampyr av Drusilla.
En kaxig vampyr från 19-hundratalets England, Spike fick sitt förra (före-blodsugar) namn, William den Blodige, på grund av hans satans dåliga poesi. Men 1880 blev den känslosamme lyrikern vampad av sin odödliga älskarinna Drusilla. Spike brukade spetsa sina offer på rälsspikar, härav hans smeknamn.

Han har bland annat tagit livet av två Dräpare. Han förlorade förmågan att skada människor när en Regeringsgrupp som kallade sig för Initiativet, implanterade ett chip i hans hjärna.

Vilket han försökte få borttaget vid två tillfällen, varav han vid det andra försöket, fick tillbaka sin själ istället.

Han och Buffy hade en våldsam kärleksaffär under 2001-02.
  1860 gjordes hon till Vampyr av Angelus, efter att han mördat och torterat hela hennes familj. Hon var något vansinnig efter detta.

Hon, Angelus och Darla färdades över hela Europa, och hon tog till sig den smale, osäkra poeten William som hon förfört utan några problem. Han är numera känd som Spike.

1898, hade Angelus, Darla, Spike och Drusilla fört sin slaktarturné till Borsa, i Rumänien, där hon nästan dödades av en ilskan pöbel. Hon räddades av Spike, som sedan har gjort allt för att hon ska återfå sin gamla styrka..
 
  Den ibland stammande och osäkra Tara mötte Willow för första gången, vid ett häxmöte.

De tu gillar genast varandra på grund av deras gemensamma, intresse i häxkraft och att kasta trollformler. Tara är troligen dotter till en mycket stark häxa, som dog när hon var mycket ung.

Obekant för Willow, sägs det också (på grund av en familjemyt) att hon kommer att förvandlas till en demon när hon fyller 20. Det blir Spike, som avslöjar att detta inte är sant.

Dom inleder senare ett kärleksförhållande, fram till hennes död 2001..
 
Anya/Anyanka Faith ..
Emma Caulfield Eliza Dushku ..
  Anya startade sitt liv som Anyanka, inte bara en hämddemon, hon beviljade försmådda kvinnors önskningar under 1,000 år.

Hon var en av D'Hoffryns favoriter under många av dessa år, men hon förlorade kraften när Giles krossade hennes medaljong. Efter att hon beviljat Cordys önskning att Buffy aldrig kommit till Sunnydale.

Hon lämnades vid altaret av Xander, vilket gjorde att hon åter blev en hämnddemon. En kraft som hon självmant lämnar ifrån sig 2002, efter att hon mer eller mindre självmant dödar 12 ungdomar som våldtagit en flicka vid universitetet.
 
Hon är Dräparen som kom till Sunnydale, efter att Kendra dödats av Drusilla, som hennes ersättare.

Faith är en tickande bomb med ett olyckligt förflutet, (Mamman var en försumlig alkoholist; hennes första Observatör dödades av en vampyr).

Tills slut gick hon över till den mörka sidan. "Enligt Buffy, är hon en adrenalinmissbrukare som älskar våld,", "Hon gör ingenting som hon inte själv gillar." Hennes mantra är: Vill Ha. Ta. Ta.
   ..
 
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek