.Huvudkaraktärer.


 

Christina Cox - Vicki Nelson

Llång, blond och snygg, har aldrig varit vad man skulle kunna kalla "lättsam".

Hennes ofta påstridiga personlighet och lite elaka, ibland sarkastiska humor bar henne fram genom en imponerande karriär på Metropolitan Polisen.

Den enda man som klev fram för att utmana henne var hennes partner Mike Celluci. När hennes syn började försämras, klev hon av sitt yrke och hennes förhållande med Celluci. Det var inte förrän de sprang in i varandra igen, som hon förstod att hon inte skulle kunna stänga ute honom från sitt liv för alltid - han inte bara älskade henne, han förstår henne ... även när hon inte gör det.

Vickis dragning till Henry Fitzroy är helt annat än djuriskt. Henry, med sin otroliga kraft och hans smidig-som-sidenstil representerar ett fönster in i en ny värld, av mystik och intriger. Detta ger henne en känsla av mening - och djupt inne, en känsla av hopp att hennes växande blindhet kan ha ett botemedel.

Även om Vicki dras till Fitzroy, kommer hon alltid att hysa en djupt rotad rädsla för hans vampyrism - ett hårt mänskligt svar. Även vid det ögonblick då hon verkar vara döende, när hennes enda chans att leva, är att låta Henry vända henne, kommer Vicki vägra ... även om det innebär att riskera döden.

Trots hennes påstridiga attityd, är hon inte cynisk. Under allt det hårda är hon en livskraftig kvinna, som vill lösa pussel och förstå världen runt omkring henne. Så mycket, att hon ibland kanske vill tro att hon har allt under kontroll, finns det alltid en ny mardröm som lurar i kulisserna för att skaka hennes grepp om verkligheten.
 
  Kyle Schmid - Henry Fitzroy
Den 480 år gamla Hertigen av Richmond, oäkta son till Henry VIII, har för tillfället tagit Toronto som sitt hem. Han ser fortfarande ut som en man i 20-årsåldern, och ägnar sin arbetstid till att skapa fantastiska grafiska romaner. Hans arbete smälter ofta ihop de oroliga syner och uppenbarelser, han har upplevt i sitt långa liv och en utforskning av mänskligheten. Han har hållit en låg profil från samhället i stort, för att främja en bild av en tillbakadragen artist.

Han brottas ständigt med sin dubbelnatur, och har tillbringat större delen av sitt liv med att bygga upp och underhålla den persona alla känner igen honom för. Även om han ofta uttrycker sig genom ironisk humor, är han starkt intelligent och visar sin mörkare, mer allvarliga sida när han ställs inför frågor som verkligen är allvarliga.

Han vändes av den vackra Christina, en mystisk och förförisk adelsdam. Liksom vampyrer i klassisk skönlitteratur, har Henry en lång, obestämd livslängd. Han har en enorm styrka och otrolig hastighet, som i nattens mörker gör honom nästan osynlig. Han hör ett hjärtslag hundratals meter bort, lukta till sig ett offer genom en tegelvägg och se genom kompakt mörker i natten.

Fitzroys magnetiska vilja är svår att motstå. Hans förslag kan inte ofta avvisas, det behövs någon med en jämförbar stark vilja att motstå detta. Det är en av anledningarna till att Vicki Nelson fascinerar honom. När det gäller frågor om moral, kommer de alltid att hamna i strid.
 
 

Gina Holden - Coreen Fennel

Är en hetlevrad, tuff goth-flicka, hon var flickvän med Ian Reddick, Mördardemonens första offer. Efter att ha anlitat Vicki för att lösa hennes pojkväns mord, hade hon sett för mycket av världen som Henry och Vicki flyttas genom för att någonsin vända tillbaka.

 

 

Och med sin Betty Page-frisyr och svarta kläder, såg hon redan mycket som en invånare i den ockulta världen.

 

Hon arbetade sig in i ett jobb som Vickis assistent, och försöker alltid oförmärkt smyga sig in i Vickis bisarra fall - och alltid leva med hopp om att bli Henrys älskare och initieras av honom i klanen av odöda. Det är en förhoppning Henry aldrig kommer uppfylla. Hon är alldeles för morbid ibland, även för en vampyr.
 
 

Dylan Neal - Mike Celluci

Med sitt robusta utseende, är han vad de brukade kalla en karlakarl. Celluci är också polis. Han är smart, engagerad och obeveklig, när det gäller att lösa brott. Den enda han känner som kunde ha varit så bra var hans ex-partner Vicki.

 

Som ett team, både på jobbet och utanför, var Vicki och Mike ett passande par. Deras förhållande kommuniceras inte i viskade smekningar, men genom en skarp, sned stil som gynnade dem bägge. Mike blev förkrossad när Vicki lämnade styrkan, och sårades ännu mer när hon bröt deras förhållande.

 

Men ... Efter den ödesdigra natten då han mötte henne vid platsen för det första av Demonmorden, visste båda att de inte kunde tillbakavisa relationen längre. Tyvärr måste han på något sätt ta till sig faktumet att han måste dela Vickis känslor med den förföriska Henry Fitzroy, en vampyr. Han är fast i denna triangel lika hårt som Henry. Men han har ett par saker Henry inte har. Han har dagarna utan avbrott. Han och Vicki har en historia, och han råkar vara vid liv.

 

 
 

Dr. Mohadevan - Nimet Kanji

Den ultimata, no-nonsens professionelle Dr Mohadevan, är absolut orubbligt lugn, har under hela sin karriär arbetat på coronerns kontor, där hon undersöker och analyserar de döda. Låt vara att större delen av hennes fall, helt enkelt inte borde ha dött som de gjorde, men har hon sett allt.

 

Men även den buttre Mohadevan måste nästan höja ett ögonbryn för den typ av ärenden som Vicki Nelson, plötsligt presenterar henne med. Djupt nere vet hon det finns mer som lurar i skuggorna, än någon skulle vilja erkänna, och hon är glad att det finns någon där ute som tar itu med det. Även om hon inte är den som snokar, erbjuder Dr Mohadevan ofta relaterad information som tyder hon vet mycket mer om vilken typ av brottslighet, än en medicinsk examinator borde göra.

 

Med tiden kommer vi att upptäcka mer om hur hon känner till dessa saker - och arten av sitt eget komplicerade förhållande till det ockulta.

 
 

Kriminalinspektör Kate Lam - Françoise Yip

Denna vackra asiatiska, anslöt sig inte till mordkommissionen för mindre än sex månader sedan, men hon är redan på väg uppåt till en minnesvärd karriär. Och lika mycket som hon vill vara en topprankad detektiv, älskar hon också att vara kvinnan i Mike Cellucis liv. Alltför ofta finner hon sig själv vara den vänliga axeln som Celluci lutar sig på, när han försöker att förstå sin relation med Vicki.

 

Kate är stolt över att alltid kunna ge rådgivning till Mike, så att han kommer i rätt riktning, men förr eller senare, kommer det att komma ett tillfälle när Vicki kommer att knuffa henne (eller Celluci) till den punkt där Kate bestämmer för att det är varje flicka för sig själv och när Kate kommer att visa sina känslor för Celluci, kan han få svårt att göra ett svårt val.


..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR