Home
 
Huvudroller
Angel/Angelus Cordelia Chase Allen Francis Doyle
David Boreanaz Charisma Carpenter Glenn Quinn
  Angel föddes 1727 i en ganska välbeställd familj i Galway, Ireland och fick namnet Liam.
Han blev en vampyr 1753 i Galway. Där han möter en lady, Darla, i en mörk gränd och börjar prata med henne. Han ber henne att visa honom hennes värld, vilket hon gör genom att bita honom och göra honom till en vampyr som sig själv.

Han gav sig sedan på sin egen familj, och dödade dem. Och under dom kommande åren dödade och lemlästade han alla han kände och brydde sig om. Efter att han lämnat ett stråk av död och förstörelse, genom norra Wales och Nordirland. Fick han möta Mästaren 1760.
1898 Reste han, Darla, Spike och Drusilla till Rumänien. Där han fick en ung zigenarflicka som födelsedagspresent av Darla, vilket fick flickans Äldste att ge honom en förbannelse. Den återställde hans själ, och tvingade honom att leva i ångest av det han gjort under åren som vampyr.

1997 följde han efter Buffy till Sunnydale, där han började att hjälpa Dräparen genom att ge henne kryptiska råd. Men det dröjde inte länge förrän de tu föll för varandra, och inleder ett förhållande. Som höll på att få ett allvarligt slut, när dom till slut gör "det". Vilket bryter förbannelsen, och gör att Angelus tar över personligheten helt..
  Cordy var skolans bitch, även om hon började att dämpas när hon blev en del av Scooby Gänget.

Hon har en förmåga att alltid hamna i trubbel, vilket gör att hon till slut börjar att jobba med gruppens undersökningar. Efter ett tag börjar hon och Xander träffas i smyg, eftersom hon inte vill att någon ska få reda på detta förhållande. Vilket bryts när hon kommer på honom när han kysser Willow.

Efter att hennes pappa tagits av IRS (skatteverket i USA.), försvinner hennes planer för collage. Så hon bestämmer sig för att lämna Sunnydale och flytta till LA, där hon kämpar för att hålla näsan uppe. Hon stöter på Angel där vid en fest, och det slutar med att hon börjar att jobba för honom..
  Doyle föddes år 1970 i Dublin på Irland. Hans mamma var mänsklig och hans pappa var en Brachen-demon.I serien är Doyle den som får Angel att starta Angel Investigations. Det var hans "syner" som ledde honom till Angel, och han är den som ser när en oskyldig människa skadas. Han blev ganska snabbt förälskad i Cordelia Chase, men var rädd att hon skulle förakta honom eftersom att han var en halvdemon.

I slutet av 2000, avsnitt 1.09. "Hero", offrar Doyle sig själv för att rädda sina vänner och i en sista passionerad kyss med Cordelia överför han sina krafter till henne.
Wesley Wyndam-Pryce Charles Gunn Winifred "Fred" Burkle
Alexis Denisof J. August Richards Amy Louise Acker
  Man får inte veta så mycket om hur Wesleys liv var innan han kom till Sunnydale. När han väl kommer dit är han reserverad, stel och håller sitt förflutna för sig själv.

Man får dock ledtrådar till hur hans liv varit. Troligen blev han mentalt misshandlad av sin pappa och Wesleys osäkerhet kan ha sin grund i pappans alltför stora förväntningar på sin son. Wesleys pappa heter Roger Wyndam-Pryce och var en respekterad Väktare och medlem av Väktarrådet. Roger var en hård och okänslig förälder och hade inget tålamod alls med Wesleys misstag. Detta lade säkerligen också grunden till Wesleys kontrollbehov, stelhet och osäkerhet. Det kan också vara ett resultat av att ha levt med hård engelsk disciplin under hela uppväxten.
  Gunn växte upp föräldralös tillsammans med sin syster Alonna, som han alltid försökte ta hand om.
Innan Gunn anslöt sig till Angel Investigations var han ledare för ett gäng av vampyrjägare som försökte hålla sitt område fritt och säkert från vampyrer. Gunn tog kampen mot undervärlden på så stort allvar att han förhandlade bort sin själ i utbyte mot en jeep som han kunde använda under jakten [1].

Han har ett förhållande med Winifred Burkle som sträcker sig över nästan hela säsong 3 och 4, men som avslutas när Gunn dödar en människa för att skydda Freds oskuldsfullhet. De två fortsätter dock att vara goda vänner ända tills Illyria dödar Winifred.
  Fred växte upp i Dallas, Texas och hennes föräldrar heter Roger & Trish Burkle. När hon slutade college flyttade hon till Los Angeles för att fortsätta studera.
Hon började samtidigt arbeta som bibliotekarie. 1996 hittade Fred en bok i biblioteket med text på ett okänt språk som hon började läsa högt ur. Texten öppnade en portal som Fred åkte genom till dimensionen Pylea. I Pylea blev Fred behandlad som slav (s.k. ko) i fem år innan Angel Investigations åkte till samma plats för att rädda Cordelia Chase som också kommit till dimensionen genom en portal.
Spike / William den Blodige Krevlorneswath of the Deathwok Clan (Lorne) Connor (Angel & Darlas son) 
James Wesley Marsters Andy Hallett Vincent Paul Kartheiser 
  Född 1880 i London, gjordes till vampyr av Drusilla.
En kaxig vampyr från 19-hundratalets England, Spike fick sitt förra (före-blodsugar) namn, William den Blodige, på grund av hans satans dåliga poesi. Men 1880 blev den känslosamme lyrikern vampad av sin odödliga älskarinna Drusilla. Spike brukade spetsa sina offer på rälsspikar, härav hans smeknamn.

Han har bland annat tagit livet av två Dräpare. Han förlorade förmågan att skada människor när en Regeringsgrupp som kallade sig för Initiativet, implanterade ett chip i hans hjärna.

Vilket han försökte få borttaget vid två tillfällen, varav han vid det andra försöket, fick tillbaka sin själ istället.

Han och Buffy hade en våldsam kärleksaffär under 2001-02.
  1Lorne är en demon med empati-krafter, vilket innebär att han kan läsa varelsers framtidsutsikter.


Innan han lär känna en person kan han bara läsa av en när man sjunger. Han äger under seriens första säsonger en karaoke-bar, Caritas, i Los Angeles dit människor och andra varelser går både för att roa sig och för att få sin framtid spådd.

Lorne föddes som Krevlornswath av Deathwok klanen i en annan dimension som går under namnet Pylea.
 
  Connor är son till Angel och Darla och eftersom hans existens är "omöjlig" (vampyrer kan inte få barn) kan han göra en annan omöjlig födsel möjlig.När Connor bara var en liten bebis kidnappar Angels gamla fiende Daniel Holtz honom. Holtz tog Connor till en helvetesdimension vid namn Qour-Toth. Holtz uppfostrade Connor i Qour-Toth och Connor såg Holtz som sin far. Holtz berättade för Connor att hans riktiga far, Angelus, var en blodtörstig vampyr som mördat Holtz familj för längesedan. Senare under säsong fem återvänder Connor till serien för att döda Angel. Cordelia kommer under samma tid tillbaka från sin tid som "högre varelse" och Connor och Cordy utvecklar ett något oaccepterat förhållande. Cordy blir "gravid" och deras "dotter" Jasmine föder sig själv till världen.

I slutet av säsong fem blir Angels enda krav till Wolfram & Hart att de raderar Connors minne och skriver om historien och allas minnen till att Connor vuxit upp i annan familj där han alltid känt sig trygg och älskad.
 
Darla Illyria Kriminalinspektör Kate Lockley
Julie Benz Amy Louise Acker Elisabeth Rohm
 Darla kan ses i säsong 1 av Buffy och vampyrerna och säsong 1-4 av Angel.


Darla är en över 400 år gammal vampyr och invigdes av Mästaren vid sin dödsbädd. Darla gjorde sedan Liam (Angelus) till vampyr på 1750-talet. De var därefter ett par i cirka 150 år och terroriserade Europa och Asien tillsammans med Drusilla och Spike. Darla och Angel får 2002 en son, Connor. Darla offrar sig själv vid förlossningen för att göra Connors födsel möjlig.
  Som redan nämnts är Illyria en av The Old Ones, en renrasad demon från The Primordium Age.


På den tiden styrde hon över ett stort område som innefattade bland annat dagens Kalifornien. Hon styrde över sitt territorium från Vahla Ha'Nesh, vilket motsvarar dagens Los Angeles. Trots att Illyria var en av de mäktigaste demonerna mördades hon av sina många rivaler. Senare förlorade dock The Old Ones sin makt över världen. Illyrias kropp lades i stensarkofag och hennes krafter överfördes till smycken som lades på sarkofagen. Detta gjorde man mot alla The Old Ones.

Alla sarkofager som innehöll en av The Old Ones placerades på mystisk gravgård som hette The Deeper Well. Sarkofagerna vaktades eftersom The Old Ones hade förmågan att återuppstå när tiden var inne. På 2000-talet var det Drogyn The Battlebrand som vakade över The Old Ones. Innan hon föll hade Illyria planerat sin återkomst, därför hade hon gömt sitt tempel Vahla Ha'Nesh på ett annat tidsplan. Hon hade också en armé som väntade på henne, men med tiden förgördes den.
  Kate uppfostrades efter sin mammas död av sin pappa, Trevor, som också arbetar som polis.


 Förhållandet mellan Kate och hennes far är minst sagt ansträngt [1] och Kate gör allt hon kan för att känna hennes pappas omtanke. Kate lär känna Angel när de båda undersöker en rad brutala mord kopplade till nattklubben D’Oblique [2]. Kate och Angel samarbetar med olika fall fram till Kate upptäcker att Angel är en vampyr[3] I samma veva dödas Kates far under “mystiska omständigheter[4].

Kate börjar efter sin fars död isolera sig mer och mer från sina medarbetare och inriktar sig mot fall med övernaturliga inslag, det hela slutar med att hon får sparken från Los Angeles Police Department[5] och försvinner också från serien fram till After the fall.
 
© 2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek