Home
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
 

 

Spock's Brain.
En ung kvinna stjäl någonting mycket värdefullt för kommendör Kirk, nämligen Spocks hjärna. Kirk hittar dock ett spår efter den flyende tjuven. Ett spår som leder till en frusen planet i Sigma Draconissystemet. Doktor McCoy bedömer att Kirk, då Spock endast lever tack vare livsuppehållande behandling, måste hitta Spocks hjärna inom 24 timmar, annars dör han.
The Enterprise Incident.
Kirk blir galen och tvingar USS Enterprise att kränka romulanskt territorium, vilket upptäcks av romulanerna som skickar en styrka för att stoppa dem. Kirk och Spock strålar ombord på rovfågeln, för att förklara sitt handlande men detta slutar med att Kirk dör. Eller, inte dör, eftersom han efter att McCoy har tagit honom till sjukstugan mystiskt vaknar upp igen. Nu avslöjar han målet med hela manövern, vilket är att skaffa en romulansk kamouflageanordning vilket inte är det lättaste.
The Paradise Syndrome.
USS Enterprise undersöker en planet som är på väg att träffas av en asteroid. På planeten finner kommendör Kirk en grupp amerikanska indianer, som placerats där av en främmande art. Denna art har också byggt en obelisk, som gör att Kirk förlorsr minnet. Detta får i sin tur indianerna att tro att Kirk är en gud, en gud som får gifta sig med planetens prästinna och göra henne med barn. Problemet är att han också förväntas aktivera obelisken, vilket han inte kan i sitt nuvarande tillstånd.
And the Children Shall Lead.
På en främmande värld upptäcker kommendör Kirk att alla vuxna har dött, och att det bara är barnen som har överlevt. Dessa barn lyckas under den vänliga ängeln Gorgans ledning, ta befäl över USS Enterprise genom att imitera Kirk och Spock. Ska dom lyckas ta tillbaka kontrollen över Enterprise?
Is There in Truth No Beauty?.
Ambassadör Kollos från en värld som kallas Medusa gästar Enterprise, i ett försök att ta reda på om Medusas teknologi går att anpassa till federationens. Men befolkningen på Medusa är undersköna varelser som driver normala människor till vansinne, vilket också sker när en av dem som ska samarbeta med Medusanerna tar över Enterprises roder och tvingar skeppet ut ur galaxen.

Kommer kommendör Kirk att lyckas återföra skeppet till galaxen, innan besättningen dör? Endast Spock kan rädda besättningen genom att smälta samman sitt sinne, med den galna besättningsmannen och få denne att återföra skeppet.
Spectre of the Gun.
Efter att Kirk har ignorerat en varning om att Enterprise är på väg att passera förbjudet område, straffas han och besättningen av melkotierna. Straffet består av att de får genomleva den legendariska beskjutningen vid OK Corall, i staden Tombstone på Jorden år 1881. Men Kirk med sällskap vägrar att skjuta och tvingar därmed melkotierna att skjuta Chekov, som spelar Billy Claiborne. Ska Kirk kunna återuppliva Chekov och samtidigt slippa undan en säker död?
Day of the Dove.
Efter att ha tagit ombord en grupp klingoner som svarat på samma påhittade nödsignal som Enterprise, tvingar ett främmande väsen Enterprise att styra mot galaxens utkant samtidigt som klingoner och människor tvingas att slåss mot varandra. Det visar sig att väsendet livnär sig på aggression. Ska kommendör Kirk lyckas befria sig från sitt hat, mot klingonerna och därmed fördriva väsendet ut från Enterprise innan det tar över helt?
For the World is Hollow and I Have Touched the Sky.
USS Enterprise upptäcker en grupp humanoider som bosatt sig inuti en asteroid, som är på väg att krocka med en främmande värld. Det visar sig att alla ombord på asteroiden, kontrolleras av en prästinna som får sin makt genom en mycket smärtsam lydnadsgivare. Ska Kirk och dom andra lyckas ändra kursen på asteroiden, innan den krockar med planeten. Och vilken roll spelar doktor McCoys plötsliga kärlek till prästinnan?
The Tholian Web.
Enterprise svarar på en nödsignal från federationsskeppet USS Valiant, men när dom kommer fram upptäcker de att hela besättningen är döda. Dom har avlidit av en mystisk sjukdom, som nu även smittar flera medlemmar av Enterprises besättning inklusive kommendör Kirk som verkar avlida, varpå man tvingas hålla en minneshögtid för den avgudade befälhavaren.

Men är han verkligen död? Och vilken roll spelar det plötsligt uppdykande tholianska skeppet, som hävdar att Enterprise har kränkt deras territorium?
Plato's Stepchildren.
Enterprise besvarar ett nödrop från planeten Platonius, där befolkningen visar sig lida av försvagat immunsystem. Dom är så hjälplösa att ett enkelt skärsår, eller ett brutet ben betyder döden för dem. Efter att en ledarna fått hjälp av doktor McCoy, kräver platonianerna att han ska stanna kvar på planeten som deras doktor, vilket han vägrar. Detta leder till att platonianerna som har starka mentala krafter, tvingar kommendör Kirk och Spock med flera att förödmjuka sig för deras nöjes skull.
Wink of an Eye.
Efter att ha mottagit en nödsignal, landar kommendör Kirk på planeten Scalos som först verkar vara tom så Kirk flyger tillbaka till Enterprise. Väl där förstår han att scalosierna nu är ombord på Enterprise, utan att kunna ses då de är accelererade (?) i tid vilket också Kirk upplever. Nu måste han försöka att stoppa scalosiernas försök att ta över Enterprise, innan hela besättningen hamnar i dvala.
The Empath.
Enterprise skickas till Minaransystemet, för att ta reda på vad som har hänt med en forskargrupp. Inom kort kommer planeten att bli obeboelig, och stationen måste utrymmas så fort som möjligt. Kirk, Spock och McCoy strålar ner till planeten, och upptäcker snart att stationen är övergiven. Dom hittar en 3 månader gammal inspelning där alla helt plötsligt försvinner, efter att dom upplevt ett starkt ljud. Plötsligt händer samma sak med Kirk, McCoy och Spock.

Dom strålas iväg, och hamnar någonstans under jord där dom träffar empaten Gem. Där hittar dom även hela forskargruppen inlåsta i plastburar. Då dyker 2 Vianer upp.
Elaan of Troyius.
Planetfederationen försöker att förhandla fram en fred mellan två av medlemmarna, som legat i krig med varandra sedan decennier, nämligen Elas och Troyius. Denna framförhandlade fred ska befästas med ett giftermål, mellan dom två planeternas ledare vilket inte underlättas av att bruden, Elaan är arrogant och självständig, vilket bland annat innebär att hon inte vill veta av någonting av den nödvändiga undervisning hon behöver för att lyckas som maka på den främmande världen.

Detta får kommendör Kirk att ta i med hårdhandskarna och tvinga den trilskande bruden till skolbänken, vilket inte underlättas av att den gode kaptenen drabbas av en sjukdom som han fått genom en tår från bruden. Transporten av bruden underlättas heller inte av att en klingonsk slagkryssare dyker upp, precis när Enterprise utsatts för ett sabotage.
Whom Gods Destroy.
På Elba II möter kommendör Kirk ett gäng farliga interner på ett av planetfederationens mentalsjukhus. Dom försöker att lura Kirk, för att få kontrollen över Enterprise genom att tortera honom. I ett sista desperat försök att lura Spock försöker internernas ledar Garth, att duplicera Kirk för att få en mer samarbetsvillig kommendör. Ska Spock låta sig luras?
Let That Be Your Last Battlefield.
Enterprise är på väg till planeten Ariannus, som är en viktig knutpunkt för rymdhandelsvägarna. Ariannus har angripits av en bakterie som håller på att göra planeten livlös, och skeppets uppdrag är att dekontaminera den.

Sulu upptäcker en farkost på sensorn och det visar sig vara en drivande stjärnflotteskyttel. Besättningen misstänker att det är en stulen skyttel, och dom försöker kontakta den, utan att få något svar. Dom drar in skytteln i hangardäcket och det visar sig finnas liv i den. När de öppnar dörrarna kommer det ut en mänsklig varelse, som de aldrig sett tidigare. Dom tar med honom till sjukhytten, där han återhämtar sig mycket snabbt. Kirk vill veta hans namn, och han svarar med Lokai från planeten Cheron, ett system som är helt outforskat. Dom fortsätter mot Ariannus, då upptäcker Sulu ett skepp på sensorn, som visar sig vara helt osynligt och på kollisionskurs mot Enterprise.
The Mark of Gideon.
Planeten Gideon verkar vara ett paradis där ingen dör. Men det finns en orm i de bästa av världar, och i detta fall finner kommendör Kirk att det är överbefolkning. För att lösa detta problem vill gideonerna att Kirk ska förse dem med en dödlig sjukdom, som han själv har återhämtat sig från.

För att tvinga honom till det återskapar gideonerna en kopia av Enterprise, nere på planeten som är helt tom sånär som på en vacker kvinna.
That Which Survives.
USS Enterprise har problem. Efter ett hett möte med den vackra kvinnan Losira, ett möte som leder till att en fänrik dödas, blir skeppet ivägkastat mer än 900 ljusår bort från den klass M-planet dom skulle utforska. På väg tillbaka till planeten där flera besättningsmedlemmar befinner sig, visar sig Losira på nytt vilket återigen leder till döden för en besättningsmedlem. Medan Losira fortsätter att försöka döda besättningen, undersöker Spock en dator som verkar ha med saken att göra.
The Lights of Zetar.
Planetfederationens centralbibliotek på planeten Memory Alpha har problem, en energistorm har nämligen förstört alla data i biblioteket samtidigt som USS Enterprise har transporterat dit en kvinna vid namn kapten Mira Romaine, som visar sig utveckla en kärleksrelation med Scott. För att göra saken än värre tar stormen sig ombord på Enterprise, och hotar att förstöra rymdskeppet. Det visar sig att stormen är en livsform, som vill ha kvinnan till sitt nya hem.
Requiem for Methuselah.
En extremt dödlig sjukdom vid namn rigelliansk feber drabbar Enterprise, som nu måste hitta ett extremt sällsynt antivirus på den obefolkade planeten Holberg 917-G. Väl där upptäcker Kirk till sin förvåning två personer vid namn Flint och Rayna, som inte verkar gilla främlingar men som ändå går med på att låta sina robotar samla ihop botemedlet.

Det visar sig senare att denna Flint är en odödlig person, som tidigare varit på planeten Jorden och haft namn som Johannes Brahms och Leonardo da Vinci.
The Way to Eden.
USS Enterprise jagar det stulna rymdskeppet Aurora, vars besättning visar sig vara på jakt efter den mytiska planeten Eden som dom tror är ett paradis. Med Spocks hjälp hittar man Eden, som visar sig vara dödligt giftig för människor vilket besättningen på Aurora får svårt att tro på.
The Cloud Minders.
USS Enterprise söker efter mineralen zienit på gruvplaneten Ardana, med syftet att rädda en annan planets befolkning. Väl där finner kommendör Kirk att zieniten är otillgänglig, på grund av att planetens två folkslag ligger i krig med varandra. Han tvingas ta till drastiska åtgärder, för att stoppa det kriget och få ut den dyrbara mineralen.
The Savage Curtain.
Kommendör Kirk måste slåss på den goda sidan mot ondskan. Till sin hjälp har han bland annat Abraham Lincoln, och Surak som grundade den nuvarande vulcanska kulturen. Till en början vägrar Kirk att slåss, men ändrar sig snart då varelsen som vill ha striden startar ett motorhaveri på USS Enterprise, som gör att rymdskeppet kommer att förstöras om fyra timmar. Ska det goda segra?
All Our Yesterdays.
USS Enterprise undersöker en planet vars sol snart kommer att bli en supernova. kommendör Kirk hamnar i en tidsportal som för dem till planetens istid långt tillbaka i tiden. Väl där möter de en attraktiv kvinna vid namn Zarabeth, som berättar att dom inte kan återvända till sin egen tid.
Turnabout Intruder.
Doktor Janice Lester hatar kommendör Kirk, bland annat för att hon aldrig lyckades bli stjärnskeppskapten men arr han istället blev det. För att komplicera saken, hade dessa två en gång i tiden ett förhållande vilket får Kirk att ovetande om hennes hat mot honom sitta ner och prata om gamla dagar. Vad han inte vet, är att damen han pratar med planerar att mörda honom för att bli av med sina problem.
 
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek