.Enterprise.

Den femte "Star Trek" Tv-serien ENTERPRISE handling är förlagd runt år 2151 - omkring ett århundrade innan originalserien. Vid den här tidpunkten har människan bara börjat sin utforskning av stjärnorna, och de flesta människorna har endast haft lite eller ingen kontakt med utomjordingar. Medan Vulcanerna har övervakat och kontrollerat stigen som människans rymdforskningsprogram.

Vid denna tidpunkt störtar en skyttel från Klingon i den Amerikanska Mellanvästern, och dess pilot förföljs av två andra utomjordingar kända som Suliban - en utomjordisk nomadras vars medlemmar fått underkasta sig en strikt genetisk manipulation. Svårt skadad efter att ha stoppat de två, tas Klingonen till Rymdflottans Huvudkvarter där Kommendör Jonathan Archer lovar att återföra honom till Klingons Hemvärld Qo'noS, tvärt emot Vulcanernas önskningar. Archer plockar snabbt ihop en besättning bestående av en utomjordisk Läkare, en Japansk mångspråkig kommunikationsofficer, och en Vulcansk vetenskapsofficer/övervakare och ger sig av i SS Enterprise för att göra detta.

På vägen kommer de att besöka en exotisk utomjordisk underjordisk marknadsplats, flyga igenom en atmosfär i vätskeform vid en gasjätte.

 

Och besättningen får lära sig att rymden kan vara en mycket farlig plats.


 .
 . 


Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.