Deep Space Nine är den tredje Star Trek-serien. Rymdstationen DS-9 var tidigare under cardassiskt styre och kallades då Terok Nor. Stationen byggdes 2351 av cardassierna i omloppsbana runt planeten Bajor, och användes för att utvinna Bajors rika uridiumfyndighet. Dessutom användes stationen till att kontrollera de upprorsbenägna Bajoranerna. Stationen stod då under befäl av den stränga cardassiern Gul Dukat som styrde över både stationen och Bajor med järnhand även om han senare hävdat att han gjorde det av kärlek till bajoranerna.

När cardassiernas ockupation av Bajor avslutades 2369, tog stjärnflottan över kontrollen på stationen, på begäran från den tillfälliga bajoranska regeringen. Stationen administrerades av stjärnflottan och hade en mycket duglig befälhavare i form av Benjamin Sisko men föll under bajoransk jurisdiktion och var underställda deras lagar. Vid den tiden flyttade man också stationen från Bajor till det nyupptäckta maskhålet som är en länk till gammakvadranten. Denna flytt ledde senare till att stationen kom att utgöra en av centralpunkterna i det förödande Dominionkriget.

.DS-9 på Tv4 SF.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor.
Kommande avsnitt. 2 avsnitt dagligen.
  .Star Trek Deep Space 9,  Säsong 7, Mån - Fre 21:50 (r 02:30 & veckans avsnitt sön 20:20).
 ..
..
 


Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.