Home
Uneasy Lies the Head
. Gäststjärnor: Bret Harrison (Dr. Sidney Miller), Christopher Shyer (Marcus), Mark Hildreth (Joshua), Jane Badler (Diana), Martin Cummins (Thomas), Ona Grauer (Kerry Eltoff), Michael Karl Richards (Will Lerner), Jarod Joseph (Besökare Med-Tekniker), Raahul Singh (Singh), Bethany Brown (Barista), Ricki Prosper (Kvinna), Liberty Kee (Skrikande Kinesisk kvinna), Harrison Xu (Kinesisk pojke), Charlie Carrick (Rafael), Cassia Mae Brown (Ryans Dotter), Jodi Balfour (Besökare), Kal Weber (Pryce), Kennedi Clements (Jennifer Hartswell)
Story: Gregg Andrew Hurwitz & Cameron Litvack, Regissör: Jeff Woolnough.
Red Rain
Serpent's Tooth
Laid Bare
Unholy Alliance
Concordia
Siege
Birth Pangs
Uneasy Lies the Head
Devil in a Blue Dress
Mother's Day

Erica säger: "Annas avelsplan bygger på en sak, att ta DNA från de människor som bor ombord. Vi ska stoppa henne från att göra det. "Planen är att korrumpera den sista gruppen människor, som är på väg upp till moderskeppet med en influensastam programmerad att förstöra fortplantningsförmågan. Förhoppningen är att det kommer att förinta allt DNA, som Besökarna tidigare extraherat. Hobbes refererar till viruset, som DNA-bomber. Slående.

Teamet bryter sig in på ett labb, för att stjäla viruset. Jack får stå vakt utanför rummet med viruset, men en av vakterna kommer ändå in, och avlossar ett par skott. En av kulorna träffar Hobbes i axeln, och Erica svarar med att placera två välriktade skott i vaktens bröst. Jack blir av att hon skjutit ner killen, lyckligtvis bar vakten en skottsäker väst.

Erica hävdar att hon visste det, men Jack är inte så säker. Han är också bekymrad, av hur vänskapliga Erica och Hobbes börjat bli. Men det som verkligen irriterar honom, är det faktum att Erica ljugit om de eventuellt dödliga biverkningar som förknippas med deras lilla virusplan.

Viruset ges framgångsrikt till potentiella människor som ska bo ombord, runt om i världen. Will Lerner, killen som Erica smittade, kollapsar under incheckningen ombord på moderskeppet. Anna förstår att någonting är på gång. Så hon ger order att alla ska genomgå ytterligare en undersökning, rengjorda för att sedan stämplas som femtekolonnmedlemmar, för att förklara deras avrättningar.

Will Lerner blir sen falskt anklagad för att vara en självmordsbombare, som tagit sitt eget liv ombord på New Yorks moderskepp. Virusplanen har misslyckats, men den goda nyheten är att världen nu vet att den Motståndsrörelsen fortfarande finns kvar.

Ett flertal av Annas avelskandidater har avlidit i en okänd sjukdom. Lisa försäkrar sin mor att hon ska genomföra sitt rendezvous med Raphael. Men när Tyler upptäcker sin tjej med en annan kille, startar han ett slagsmål. Plötsligt börjar Raphael blöda från ögonen, och spyr upp en otäck grådaskig flytning. Det visar sig att pojken från Barcelona, lider av samma åkomma som dödade de andra avelskandidaterna. Thomas säger att de skulle kunna förlora alla livskraftiga kandidater, om de inte får det sista av de nödvändiga DNA-extrakten.

En liten flicka som heter Jennifer Hartswell, har ett unikt högt immunförsvar. Hennes mamma Melissa, är ovillig att gå med i bo-ombordprogrammet eftersom det inte finns några andra barn ombord på rymdskeppet. Men Anna lindrar hennes rädsla genom att säga att hon också har ett barn, Amy. Ryans dotter kommer att spela denna roll, vilket innebär att hennes far är en förbrukningsvara.

Och när ett par vakter kommer in i rummet, där Ryan leker med sin lilla dotter. Försöker en av dem, döda honom, men han slår ner vakten och använder vapnet mot honom i stället. Sen går han till den före detta vännen Josua, och försöker utan att lyckas att övertala honom att bota hans dotter.

Ryan får kontakt med Lisa, som visar honom att hans tidigare drottning lever och mår bra. Diana berättar om flyktkapslar som finns gömda på skeppet, men Ryan vill inte lämna moderskeppet utan sin dotter. Men Diana hävdar att hon kan bota Ryans barn, med sin egen salighet. Detta är tillräckligt för att övertyga honom att fly i en kapsel, och återvända till jorden. Diana ger sen order till Lisa att leverera ett meddelande till någon hon litar på. Tro det eller ej, den Besökare hon talar om, är Marcus.

DNA-blandningen är klar. Tyler är den första att injiceras med den, och det är Anna som själv ger honom sprutan.

Nere på jorden, vidgas sprickan mellan Jack och Erica än mer. Men Hobbes gillar starkt den nya ledaren för Motståndsrörelsen. Han dyker upp utanför Ericas dörr, för en sen kvällsdrink. Han avslöjar att han hade någon han brydde sig om en gång, men hon dog. Han lovar att de ska få tillbaka Tyler. Sen dröjer det inte länge, förrän de börjar klä av varandra för en natt av passion. Undrar hur Jack kommer att reagera på denna Sensationella nyhet.
 
  
.)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek