Home
Säsong 1
Säsong 2
 

 

Originalserien Del 1
Mike Donovan befinner sig i El Salvador tillsammans med sin partner Tony, där dom filmar i ett motståndsläger. När ett par helikoptrar från regeringsstyrkor anländer, och går till attack, han och Tony jagas av en av dem och Mike är på väg att dödas av dess skytt när helikoptern plötsligt vänder och flyger bort. En överraskad Donovan vänder sig om, och får syn på ett mycket stort runt rymdskepp komma emot honom. Detta är inte det enda skeppet, flera andra dyker upp på många andra platser runt Jorden. Och alla väntar på vad som ska ske härnäst. Det dröjer inte länge förrän ledaren för den utomjordiska flottan John, framför ett tal till folket. Han ser ut som en av oss. John talar om för Jordens befolkning att dom råkat ut för allvarliga miljöproblem på sin egen hemplanet. Han ber därför om dom kan få hjälp, med att utveckla specifika kemikalier.

Kort därefter blev reportrar inbjudna ombord på Moderskeppet, och det dröjer inte länge förrän besökarna och människor arbetar sida vid sida. Robin Maxwell blir kär i Brian, en av besökarna.

Men Mike Donovan litar inte riktigt på utomjordingarna och smyger ombord på rymdskeppet oinbjuden, ombord lyssnar han på Diana och Steven pratar om det slöseri med tid att samla in dessa kemikalier. Och deras motvilja för människorna. Senare lyckas Mike filma Diana när hon äter en levande råtta, han blir chockad efter upptäckten och straxt därefter stöter han på en annan besökare och börjar slåss med honom. Han demaskerar honom och upptäcker att dom i själva verket ser ut som ödlor. Med detta bevis inspelat på video, försöker Mike Donovan visa den för resten av världen. Men det visar sig att dom redan tagit kontroll över TV-stationerna.

Militären samarbetar nu med Besökarna, och Mike Donovan är efterlyst av dem. Några forskare stjäl en del medicinska instrument, men en av dem dödas av Besökarna när dom försöker komma undan.
Originalserien Del 2
Donovan blir efterlyst av besökarna, när han försöker avslöja sanningen angående Besökarna. Utomjordingarna kidnappar hans son. Vilket tvingar Donovan att borda moderskeppet, men han misslyckas med att befria honom. Han blir istället räddad av Martin som är en av utomjordingarna, och får reda på att Besökarna planerar att stjäla Jordens vatten. Och att använda invånarna som slavar, soldater och MAT.
The Final Battle
Fyra månader har gått sedan besökarna först anlände till Jorden. Dom har manipulerat världsopinionen till sin egen fördel, och dom är fast beslutna att utrota Motståndsrörelsen. Det är många människor som numera samarbetar med dem. När Diana gör ett offentligt framträdande, ger detta Motståndsrörelsen en möjlighet att avslöja Besökarna för resten av världen.
The Final Battle: Del 2
Donovan återförenas med sin son och går med i den internationella Motståndsrörelsen, som leds av Ham Tyler och Chris Farber. Den första prioriteten är att befria Julie, som fångats och hålls som fånge ombord på Besökarnas moderskepp. Samtidigt börjar den gravida Robin att föda sitt besökarbarn.
The Final Battle: Del 3
Donovan överlämnar sig själv till Besökarna, för att kunna rädda sin son. Diana får reda på att hennes kollegor konspirerar mot henne. Hon talar om för sin ledare, att det endast är hon som kan lyckas på grund av att hon placerat en spion i Motståndsrörelsen. Willie en vänlig utomjording, låter Julie göra tester på honom så att hon kan utveckla ett biologiskt vapen mot Besökarna. Vapnet, ett rött damm. Som senare används mot dem.
Liberation Day
Det har gått 1 år efter att Besökarna drivits bort från Jorden, tack vare det röda dammet, och Diana flyr från sitt fängelse och försöker kontakta Besökarflottan. I förhoppningen att dom ska återvända, medan Elizabeth genomgår en underlig förvandling. Del 1 av två.
The Dreadnaught
Diana leder en andra Besökarinvasion på Jorden, medan Nathan försöker att få till ett avtal med Diana för att göra Los Angeles till en "öppen stad". Elizabeth fortsätter sin underliga förvandling, medan Robert gör ett heroiskt offer för Motståndsrörelsen. Del 2 av två.
The Breakout
Mike och Ham, försöker att hitta Donovans son Sean, och blir tillfångatagna och placerade i ett av Besökarnas fångläger. Där dom träffar Robin och förökar att rymma därifrån. Diana planerar att använda sig av Nathans son Kyle för att få tag på Rymdbarnet.
The Deception
Kyle snappar upp ett meddelande som var på väg till Motståndsrörelsen med planerna för Elizabeth resa till New York, efter att han upptäckt piloten från ett nedskjutet jaktflygplan. Diana för reda på mötesplatsen efter att ha använt sig av en holografiteknologi på Mike för att ta reda på platsen.
The Sanction
Mike räddar Sean från Besökarnas Ungdomsförbund, men dom spåras av Klaus, även kallad "Utrotaren". Kyle räknar ut vem Elizabeth är.
Visitors Choice
Motståndsrörelsen försöker att förstöra en Besökarprototyp som kommer att öka hastigheten med att skörda människorna till mat. Nathan låter ingenting stoppa honom, i hans sökande efter namnen på Motståndsrörelsens medlemmar.
The Overlord
En främling från en annan stad, kommer till Motståndsrörelsen och ber om deras hjälp för att befria sin stad. Elias blir blint förälskad i henne, och Elizabeth erkänner att hon blivit kär i Kyle.
The Disident
Diana samarbetar med Nathan Bates för att kunna placera ut ett kraftfält runt Los Angeles. Motståndsrörelsen kommer upp med en plan att kidnappa kraftfältets skapare, medan Robin avslöjar att hon är kär i Kyle för Elizabeth.
Reflections in Terror
Diana använder ett stulet blodprov från Elizabeth för att klona ett nytt 'Stjärnbarn', som senare flyr från beskickningen. Hams förflutna avslöjas på grund av detta, samtidigt konfronterar Nathan till sist Julie angående hennes anknytning till Motståndsrörelsen.
The Conversion
Ledarens Specialsändebud Charles, använder sig av en ny omvandlingsprocess för att hjärntvätta Ham. I en plan att få honom att döda Mike Donovan.
The Hero
Med Nathan Bates i koma, planerar Mr. Chiang, Charles och Diana att störta Motståndsrörelsen genom att kidnappa och hota med att avrätta sympatisörer. Om inte Mike, Julie, och Ham överlämnar sig själva. Samtidigt försöker Diana att placera en spion inne i Motståndsrörelsen. Del 1 av två.
The Betrayal
Medan Willie kämpar för sitt liv efter att han blivit skjuten av en Besökare, ökar John sin kampanj att göra Robin gravid för att skapa ett nytt 'Stjärnbarn'. Kyle misstänker att allt inte är som det ska på Science Frontiers. Andra delen av 2.
The Rescue
Med Nathan Bates dödsfall och slutet för den öppna staden, startar Besökarna en fullskalig offensiv för att återta Los Angeles. Julie riskerar sitt eget liv, för att hjälpa en gravid kvinna. Ombord på moderskeppet har Charles, kommit på en unik plan för att kontrollera Diana - gift dig med henne!
The Champion
Mike försöker hjälpa ett litet samhälle, att organisera ett motstånd för att bli av med en Besökarstyrka och deras mänskliga kollaboratörer. Rättegången och avrättningen av Lydia avbryts, av ankomsten av Philip Ledarens Överinspektör.
The Wildcats
Julie och Kyle värvar en grupp tonåringar som kallar sig själva för Vildkatterna, för att hjälpa dem att få fram medicin för att stoppa en difteriepidemi i dalen. Medan Diana och Lydia planerar att lägga skulden på Charles' död, på en annan besättningsmedlem.
The Littlest Dragon
Philip beger sig ner till ytan i sin jakt på en Femtekolonnare och hans gravida hustru, som stulit Moderskeppets laserkraftkälla. Philip är också fast besluten att döda Mike Donovan, som han tror är ansvarig för hans bror Martins tortyr och död.
War of Illusions
När Besökarnas Ledare skickar sin Stridssfär till Jorden, blir det upp till Motståndsrörelsen att finna en datorhacker som har förmågan att ta sig in i Besökarnas datorsystem. För att ändra på stridsplanerna, och Lydia och Diana har börjat att misstänka att Philip med i Femtekolonnerna.
Secret Underground
Julie och Mike blir tvungna att ta sig ombord på Besökarnas moderskepp, för att hämta en lista som avslöjar platsen för Motståndsrörelsens huvudkvarter och dess ledares namn. Besökarna förbereder samtidigt att fira Romalons högtid, med ett offer -- Lydias yngre bror!
The Return
Besökarnas Ledare beordrar om ett eld upphör, och börjar att kommunicera med Elizabeth på telepatisk väg. Medan Diana börjar att planera att stört Ledaren, och återuppta kriget mot Jorden.
cover .   cover  . 
 
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek