Tillbaka..
   
TORCHWOOD Huvudkraktärer
Kapten Jack Harkness - John Barrowman Gwen Cooper - Eve Myles Rhys Williams - Kai Owen
Rang: Kapten

Torchwood 3s ledare. Hans ursprung är lite dunkelt och han gillar att ha det så. Men han har omfattande praktisk erfarenhet att jobba med utomjordingar, och ta hand om kriser.

Han har klarat sig igenom en hel del knipor intakt, och agerar orädd i farliga situationer. Faktum är att han är ovanligt redo för en flörtig kvickhet, till vilka hot som helst.

I Torchwood: Children Of Earth, placerar Jacks redan ansträngda förhållande med Regeringen rakt in i eldlinjen, när han blir måltavla för den mystiske lönnmördaren Johnson och hennes soldater.
Yrke: Polisofficer

Hon arbetade tidigare som polisofficer, och har tagit med sig rutinskicklighet till teamet och en känslighet som hjälper dem en hel del i umgänget med offer. Hon står med bägge fötterna på jorden, rättfram och mycket beslutsam, och i den dunkla världen som är Torchwood får hon ofta agera som teamets samvete.

Hennes förmåga att koordinera aktiviteten har gjort att hon blivit erkänd som teamets andreledare. Gwen är gift med Rhys Williams.

I Torchwood: Children Of Earth, upptäcker hon att alla hennes välkända bekvämligheter slits bort, och hon tvingas att ställas inför en skrämmande ny framtid, med Rhys vid sin sida, osäker på vem hdom kan lita på.
Yrke: Åkare

Han är en vanlig kille från gatan, och gift med Gwen Cooper.

Han har en normal persons ögon och öron, och säger vad han anser om dom situationer som Torchwood hamnar i, och för dem tillbaka till verkligheten. Det är vad som gör Torchwood verklig.

I Torchwood: Children Of Earth, hamnar Rhys Williams själv mitt uppe i allt, på flykt tillsammans med sin hustru Gwen, när regeringe skickar specialstyrkan mot dem.
Mekhi Phifer - CIA-Agent Rex Matheson Alexa Havins - Esther Drummond Arlene Tur - Dr Vera Juarez
Rex är en CIA-agent på toppen i sin bransch. Hänsynslös, lysande och är avsedd för snabb befordran, ingenting kommer att stoppa den här mannen att få det han vill i livet. Men när världen skakar under "Mirakeldagen", upptäcker Rex att allt han trodde var sant och säkerhet och rättvisa är nu i fara.

Och när CIA själva vänder sig mot honom, finner sig Rex sig på flykt. De enda han kan lita på är några främlingar från ett sedan länge försvunnen Brittisk Institut kallat Torchwood.

Rex själv reser över kontinenter när omfattningen och hotets mål uppenbarar sig - men att försöka rädda världen, kommer han att sätta sitt eget liv på spel en gång för mycket ...?
Ester är en oskyldig, i en värld av mördare, lögnare och fanatiker. Hon har nått dit hon är inom CIA, genom flit och tillämpning. Hårt arbete håller Ester fokuserad men hon drömmer om aktiv tjänst, som fältagent och tjäna sitt land.

Drömmen kommer att dyka upp fortare än hon tror och på nolltid, konstaterar Ester själv när hon springer sida vid sida med Jack, Gwen och Rex, lever utanför övervakning med vapen i hand. Där de kämpar mot en global konspiration, mot fiender från storföretagen till staten.

Det är en tuff, brutal, hård livsstil där överlevnaden är svårvunnen, och livsavgörande val måste göras.
Arbetar som kirurg i Washington DC, hon är smart, snabbtalande och hårt arbetande, hon befinner sig i frontlinjen för medicinsk vård under "Mirakeldagen".

När världskrisen växer, ser Veras kirurgi och Akutmottagningserfarenhet till att hon rekryteras, för att ge råd i statliga tankesmedjor. Sexig, självsäker och passionerad och Veras liv blir snart oupplösligt intrasslat med Rex.
Lauren Ambrose - Jilly Kitzinger Bill Pullman - Oswald Danes ..
 Som PR-kvinna ser Jilly hur världen snurrar, och vet instinktivt hur man manipulerar sin ställning i den. Ambitiös och hänsynslös, det finns lite hon inte skulle göra, för sin egen karriär.

Med en stor förmåga att upptäcka talanger med en mörk förståelse för mänskliga behov, hon är svår att chocka i en värld, som blir alltmer korrupt och kokande.

Hon inser snart att i en värld som blivit galen, kunde Oswald Dane lätt bli hennes biljett till makten.
  Välutbildad och före detta lärare, är Oswald en dömd barnamördare, både skyldig och obotfärdig. Men när Oswald överlever sin egen avrättning, får han ett helt nytt liv.

Den mest ökände mannen i världen, blir han den mest provocerande figuren i moderna medier. Han är en flammande, smädande men ändå fascinerande, vars själva existens förkroppsligar hur världen förändrades på "Mirakeldagen".
  ..
Ianto Jones - Gareth David-Lloyd Dr Toshiko Sato - Naoko Mori Owen Harper - Burn Gorman
  .Yrke: Administratör

Ianto sköter teamets alla administrativa arbeten. Hans kunskaper är vidsynt, hans uppmärksamhet för detaljer är saknar motstycke och hans förmåga att förutse teams behov innan dom uppkommer är häpnadsväckande.

Han ogillar när hans utomordentliga effektivitet tas för givet, men när det behövs är han lika bra som dom andra i fältet.

I Torchwood: Children Of Earth, hamnar den tyste kaffekokaren utanför sin bekvämlighetszon. Men det dröjer inte länge för honom att finna sin styrka, och hamnar snabbt mitt uppe i all action.

Avliden.
  Teknisk expert

Teamets tekniska expert är tystlåten men mycket intelligent. En av hennes huvudfunktion i Torchwood är att fastställa dom utomjordisk teknologiernas möjliga tillämpning, för mänskligheten.

Hon hade även en passionerad förståelse för praktisk fysik, vilket gjorde henne mycket användbar som fältagent. Hon var fokuserad och ytterst professionell, och ändå vara mottaglig.

Avliden.
  Yrke: Läkare

Owen var gruppens läkare och obducent, och efter att han gick med i Torchwood utökade han sin expertis rejält. Så väl som ta hand teamets läkare, och att arbeta med dom mänskliga offren och den utomjordiska aktiviteten.

Han har blivit mycket skicklig när det gäller utomjordisk anatomi. Han är mycket säker på sina förmågor, en del skulle nog säga överdrivet självsäker, men hans engagemang till sin tjänstgöring blev aldrig oviss.

Owen avlider i avsnittet Reset, för att sedan nästan återupplivas av Jack, men han fortsätter sin tjänst vid Torchwood som levande död.

Avliden.
.. .. ..
  ..   ..   ..
  
)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek