.Säsong 1.


 Everything Changes
WPC Gwen Cooper befinner sig vid scenen för ett brutalt mord, när "specialpolisen", endast kända som Torchwood anländer. Efter att ha bevittnat hur gruppen återupplivat mannen, börjar Gwen att leta efter ledtrådar angående denna mystiska organisation, endast för att få se ännu övernaturliga saker än hon någonsin kunnat tänka sig existera.

Det dröjer inte länge förrän hon börjar ångra att ha givit efter för sin nyfikenhet, när hon möter Kapten Jack Harkness.

 Day One
Det är Gwens första dag på jobbet, och det går inte så bra. Efter att av misstag släppt ut en mystisk gas från en komet som landat, kommer en ny sorts utomjording lös på gatorna i, en utomjording som är beroende av sex.

Torchwood måste hitta värdkroppen, för att förhindra att fler dödas av dess våldsamma form av sex.

 Ghost Machine
Under jakten på en man, får Gwen tag på en ovanlig maskin som låter användaren se tillbaka i tiden. Detta anses farligt, och ingen i Torchwood tillåts att använda den. Men Owen har andra planer, och bevittnar ett våldsamt mord som inträffade för över fyrtio år sedan.

Med hjälp av den insamlade informationen, börjar Owen spåra upp den ännu levande mördaren.

 Cyberwoman
Ianto Jones döljer en mycket stor hemlighet vid Torchwood, hans till hälften förvandlade flickvän från Striden vid Kanarievarvet nere i källaren. Snabbt anlitar han en Japansk läkare som han tror kan "bota" henne.

Men det dröjer inte länge förrän allt går snett, och Cyberkvinnans destruktiva krafter släpps lös mot hela Torchwood. Uppgradering är obligatoriskt.

 Small Worlds
Jack stöter på en av sina mycket gamla vänner, som utreder iakttagelser av féer i en lokal skog. Efter att han besökt henne, informeras Torchwood om en mans mystiska död i ett fängelse. Då avslöjar Tosh en serie begränsade, extrema vädermönster. Ingen vid organisationen är säkra på dessa händelser, eller hur dessa kan kopplas samman.

Förutom Jack, som sett de varelser som orsakat detta, för nästan hundra år sedan.

 Countrycide
Under en utredning av en serie oförklarliga dödsfall i en by, splittras Torchwoodteamet. Jack, Gwen och Owen gör en upptäckt när dom hittar en rädd man, som gömmer sig från saken som är ansvarigt för morden.

Men Tosh och Ianto går lite längre och hittar mördaren, som vill ha dem som sina nästa offer.

 Greeks Bearing Gifts
Tosh träffar en ovanlig kvinna i en bar, hennes namn är Mary, och hon ger henne ett underligt hängsmycke. Hon blir upprörd, men samtidigt förbluffa över vad hon nu fått, förmågan att läsa andras tankar. Men Tosh börjar snart upptäcka att denna fruktansvärda förbannelse, som innehåller hennes vänners mörkaste hemligheter, måste brytas.

Så hon ber Marys hjälp, den enda person som vet. Men först av allt, måste Tosh försöka få in henne i Torchwood.

 They Keep Killing Suzie
Genom att använda Återupplivningshandsken som före detta Torchwoodmedlemmen Suzie Costello ursprungligen hade, har teamet möjligheten att föra tillbaka ett antal mordoffer till livet igen. Men alla dessa offer, har alla en koppling till den nu döda Suzie, och gruppen har inget annat val än att återuppliva henne.

Efter att denna process går snett, och håller henne vid liv hela tiden, manipulerar Suzie den naïva Gwen till att ta henne till hennes pappa.

 Random Shoes
Eugene Jones vaknar upp, och upptäcker att han ligger mitt på en väg. Sen upptäcker han att han är offer för en smitningsolycka, och är nu inte bara död, utan även osynlig. Eugene börjar snart att komma ihåg händelserna fram till olyckan, där det även finns ett mystiskt utomjordiskt öga.

Samtidigt undersöker Gwen dom misstänksamma omständigheterna, angående hans död.

 Out Of Time
Tre passagerare från 1953 anländer i nutida Cardiff, när deras flygplan flyger igenom Revan. Utan något sätt att resa tillbaka i tiden, måste dom alla anpassa sig till ett liv, starta personliga förhållanden med ollika medlemmar i Torchwoodteamet.

 Combat
Weevils dyker upp över hela Cardiff, för att sen lika snabbt försvinna igen, men inte tack vare utomjordiska krafter. Människor kidnappar dem, och använder dessa Weevils av egna själ. Owen får uppdraget att utreda varför, och till vad.

 Captain Jack Harkness
När dom undersöker en gammal förfallen danslokal, transporteras Jack och Tosh tillbaka i tiden till 1940-talet, under Blitzen. Owen, Ianto och Gwen inser snart, vad som skett, och börjar leta efter ledtrådar som Tosh kan ha lämnat efter sig.

Under tiden träffar Jack en mycket intressant man. En man som heter Kapten Jack Harkness.

 End Of Days
Med Revan som öppnats, börjar folk och saker från alla tider att komma igenom den, och börjat spridas över hela världen. "Saken i Mörkret" har till slut anlänt, och Jack inser att han är den ende som kan rädda planeten Jorden från den förintelse som "Bestens son" kommer orsaka.Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR