New Norton Internet Security 2010

Hem
   
     
  Året är 2104, och mänskligheten har flyttat ut bland stjärnorna. Fort Hope som ligger på planeten Avalon, är en av dessa avlägsna utposter för handel och diplomati. För att hålla "order" på den vilda, nya "frontier" ligger ansvaret på en polisstyrka som kallas Space Rangers. Fort Hopes bäst Rangerteam leds av Kapten John Boon. Hans pilot är Jojo Thorsen, en "lithe", tuff blondin från planeten Nya Venus, där inga män lever.

Maskinist ombord är Doc, som har sårats så många gånger, inkluderat hans hjärta, har bytts ut mot "artificial" delar. Zylyn är en missionär från Grakka, som är en ras "fierce" krigare som har "renounced" sina gamla seder för att "embrace" fred, men dom strider hela tiden med sina begravda känslor. Och den nyaste medlemmen i teamet Daniel Kincaid, en generals son som är snabb att dra sitt vapen men gansk torr bakom öronen. Deras stridsskepp är Ranger Slingship 377, som dom gett namnet Lizzy.

Fort Hopes befälhavare är Kommendör Chennault, vars assistent Överste Weiss, helst av allt vill tillbaka till civilisationen vid Centralkommandot
 
 
... Avsnitten ...
 Fort Hope
Boon och hans besättning försöker rädda en före detta Ranger som tidigare räddat Boon själv, och som nu är fast på en planet. En planet vars ogästvänliga omgivning, kommer att döda honom inom ett par timmar.
Gäststjärnor: Wings Hauser (), Pat Morita (Grakka Prästen Nazzer), Salli Richardson-Whitfield ()
Story: Pen Densham, Regissör: Mikael Salomon.

 Banshies

Rangers bordar ett fraktskepp som angripits av Banshees, för att ta en av dessa rovdjur till fånga, samt rädda en pojke som lämnats kvar ombord.
 Gäststjärnor: Dana Gladstone (), Sherman Howard (), Dawn Jeffory (Irina)
Story: Howard Spielman & Ed Spielman, Regissör: David Burton Morris.

 The Replacements

Rangers försöker få fram hemligheten med ett stulet fraktskepp, samtidigt som dom måste "dealing" med en android som dom fått i sin enhet
 Gäststjärnor: Mark Venturini (), Gregory Phelan (), Tony Amendola (), Keith Berger (), Richard Grove (), Richard Marcus (Bashad), Wendy Way ()
Story: Greg Widen & Herb Wright , Regissör: Ben Bolt.
 The Trial
Den hänsynslöse Hobbobo-brottskungen Isogul, sätter dit Zylyn för mord på en annan Grakka.
 Gäststjärnor: James Lew (Karlat), (Isogul)
Story: Pen Densham, Manus: Gavin Scott, Regissör: David Burton Morris.

 To Be Or Not To Be
Rangers försöker befria en komiker, som kraschlandat på en fängelseplanet.
 Gäststjärnor: Buddy Hackett (Lenny Hacker)
Story: Jess Hugh Mann, Regissör: Thom Eberhardt.

 Death Before Dishonor
Boon råkar av misstag störa handelsförhandlingarna med en krigarras kallade Vee'Lons, vilket hotar att starta ett krig.
 Gäststjärnor: Sheila Johnson (April), Duane Whitaker (Roacher), Peter Looney (Max), Dana Gladstone (Lord Muk'Toh), Claudia Christian (Marla Baker), John Mahon (Ambassadör Hardcastle), Sherman Howard (Prins Gor'Dah), Larry Marks (Vee'Lon vakt)
Story: Howard Speilman & Ed Speilman, Regissör: David Burton Morris.
 
  Kapten John Boon - Jeff Kaake   'Doc' Kreuger - Jack McGee
  Boone är högste befäl ombord på Ranger Slingskepp #377. Han är en "hard-boiled" snut vars första prio är att få jobbet gjort och återvända till basen med sin Rangers i ett stycke. Han har alltid på sig en US Silver doller från 20-hundratalet, som en lyckobringare.

Hans privatliv är en annan story då han nästan aldrig träffar sin hustru Sarah, sin unga dotter. Dom har flyttat tillbaka till Jorden och lämnat Boone ensam vid Fort Hope.
  Slingskepp 377s flygmaskinist. han har skadats så många gånger i tjänsten, att han har mer mekaniska kroppsdelar än organiska. Han borde ha lämnat Rangers för länge sedan, men han har mutat tjänstemän för att kunna stanna.

Han är oförskämd, röker cigarrer, oftast är han orakad och gillar att lyssna på musik från Motown. Doc växte upp i rymden med sin pappa, som flyttade mellan olika fraktare.
  Jojo Thorsen - Marjorie Monaghan   Zylyn - Cary-Hiroyuki Tagawa
  Pilot på Slingskepp 377. Jojo är en lång, blond, Amazonliknande kvinna. Hon kommer från kolonin Nya Venus. Hon kan ibland vara lite svår att ha att göra med, men hon är även mycket lojal till sitt team och den bästa piloten i Rangers.

Hon dricker ofta alltför mycket svart kaffe, före ett uppdrag och som ibland återspeglar på hennes jobb som pilot. Hon har en speciell avsmak för Banshees, och hennes temperament har försatt henne i trubbel vid mer än ett tillfälle.
  En krigarmunk från planeten Graaka. Han är en av endast fyra stycken Graaka, som tjänstgör vid Rangers. Hans folk ansågs tidigare att vara de hårdaste krigarna i galaxen, tills de beslutade sig att följa fredens väg. Graakas har även till viss del telepatisk förmåga, och kan läsa starka tankar.

Zylyn bär en "cybernetisk pacifierarhalsband" som hjälp för att kontrollera sina aggressiva tendenser. Han tar endast av den, när situationen tvingar honom att slåss.
  Kommendör Chenault - Linda Hunt   Överste Erik Weiss - Gottfried John
  Chenault är befälhavare och högste fredsdomare på Fort Hope. Trots hennes rang ser hon sig själv som kolonins ledare, före sin militära position. Hon uppvisar i det närmast en hönsmammas tillvägagångssätt , för att hålla sitt folk i säkerhet.   Weiss är andrebefäl vid Fort Hope. Han upprörde tydligen någon vid Centralkommandot, vilket gjorde att han förlorade sitt bekväma kontor på Jorden och skickades mot hans vilja till Avalons Fort Hope.

Han försöker hela tiden förbättra Rangers, så att han kan återvända till Jorden. Något som har tvingat honom att hamna i bråk med både Boone och Chenault, vid ett flertal tillfällen. Hans personliga intressen är bland annat schack, brandy, och att spela på sin fiol.
  Daniel Kincaid - Danny Quinn   Dr Mimmer - Clint Howard
  Kincaid är nykomlingen i Boones team. Hans pappa är general vid Jordens Centralkommando. Han får oftast bli teamets "back-man". Vilket betyder att han är teamets back-upp i en eldstrid. Han har en mycket gung-ho attityd under uppdragen, och Boone ger honom ofta vakttjänst på grund av detta för att försöka dämpa hans hållning.   Mimmer är huvudläkare och rättsmedicinsk forskare vid Fort Hope. Han snackar mycket, och ingen på basen står ut med hans närvaro speciellt länge.
... Gör gärna ett besök på vår blogg Gateblog: För Recensioner och uppdateringsinfo mm. Eller våra andra siter Stargate Universe & Babylon 5 ... 

  

Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek