Hem
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Säsong 4
 
 ..
 Fire And Water
När de får slut på bränsle, har besättningen på Lexx inget annat val än att gå in i stasis, medan Lexx driver genom rymden i sitt sökande efter något att äta.

4000 år senare, väcks Stan och Xev av den mystiska och grymma prinsen, den första invånare av de två planeter som Lexx lagt sig i omloppsbana runt för att ta sig upp till rymdskeppet.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prince), Anna Kathrin Bleuler (May)
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Chris Bould.

 May
I sista sekunden räddas Stanley från att halshuggas, när prinsen får reda på att Stan bokstavligen har "nyckeln" till hans seger över vatten.

Samtidigt störtar Kai på vatten, och möter May - den enda överlevande från slakten av hennes stad av styrkor från Fire.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Anna Kathrin Bleuler (May)
Story: Paul Donovan, Regissör: Chris Bould.

 Gametown
Medan Kai flyger ner till Vatten med en svärm malar, för att hitta mat åt Lexx kämpar Stanley med Prinsens erbjudande - spränga Vatten, eller så dör May igen.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Ralph Brown (Duke), Anna Kathrin Bleuler (May), Jeff Pustil (Fifi)
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Bill Fleming.

 Boomtown
Gametown blir attackerat av Dukes styrkor i de stulna Moths, men Kai lyckas att ta tillbaka en och återvända till Lexx med Bunny.

I ett försök att ännu en gång flyga ner till Vatten för mat, bestämmer Stanley de skulle gå till Boomtown - "All sex hela tiden" staden Samtidigt går Duke emot Prinsen av Fire.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Ralph Brown (Duke), Anna Kathrin Bleuler (May), Jeff Pustil (Fifi)
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Chris Bould.

 Gondola
Med deras moth som skadats i strid med Dukes styrkor, blir Stanley, Kai och Xev strandsatta tillsammans med den levande Kai och Bunny i Fires öknar.

De hittar en övergiven ballong, men den har inte tillräckligt med bränsle för att transportera dem alla till närmaste stad tills Kai frivilligt går resten av resan till fots. Men då stöter de på Duke och Fifi

Gäststjärnor: Ralph Brown (Duke), Jeff Pustil (Fifi), Patricia Zentilli (Bunny)
Story: Paul Donovan, Regissör: Bill Fleming.

 K-Town
Xev och Stan finner sin väg in i den mäktiga staden de landade på, men upptäcker att invånarna inte direkt är de vänligaste eller klokaste

Gäststjärnor: Ralph Brown (Duke), Dieter Laser (Mantrid), Sandra Leonhard (Tish), Urs Remond (), Hans Bruckner ()
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Robert Sigl.

 Tunnels
Kai, som fortfarande är handikappad, förs bort till byråkrathelvetet för en prövning.

Samtidigt följer Stanley och Xev prinsen under jorden, i förhoppningen att han ska leda dem genom en labyrint av tunnlar till där Kai är.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen) Lex Gigeroff (Dr. Rainbow), Katrin Schrake (Fox), Udo Jolly (Dr. Bunz), Nicole Ciroth (Minx), David Renton (Adjudikatorn), Katja Richter (Lynx), Hans Bruckner (Zin), Rose Zone (Bruise)
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Bruce McDonald.


 The Key
Tillbaka ombord på Lexx, beslutar sig Stanley för att spränga Fire, och låta rymdskeppet äta spillrorna skulle vara det enklaste sättet att komma upp och iväg igen, och beordrar det att rikta vapnen mot planeten.

Xev kräver att Stanley låter henne ta en sväng som kapten, och börjar leta efter sätt att överföra nyckeln från honom till henne.

Story: Paul Donovan, Regissör: Chris Bould.


 Garden
Stanley börjar överväga att landa på Vatten, då han tvivlar på att det Mörka Universumet har något bättre att erbjuda.

När de flyger ner till planeten för att söka efter mat, känner han att staden Garden kan vara en lovande kandidat för permanent boende.

Gäststjärnor: Louise Wischermann (Lyekka), Julia Haacke (Tulip), Hephzibah Tintner (Lilly), Sabrina Rattey (Nya Gardner), Ina Paule Klink (Daffodil)
Story: Paul Donovan & Lex Gigeroff, Regissör: Bruce McDonald.


 Battle
Prinsens styrkor angriper Garden, och kidnappar Xev. Stan och Kai kapar ett av deras farkoster och tar upp förföljandet.

Men fienden börjar manövrera sig på plats ovanför dem, och skjuter pilar för att punktera deras ballong.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Rolf Kanies (Präst), Louise Wischermann (Lyekka), Jennifer Overton (Matron)
Story: Paul Donovan, Regissör: Christoph Schrewe.


 Girltown
Xevs spår leder till Girltown, och Kai går in för att leta efter henne, medan Stan väntar utanför - där han lyckas tas till fånga. Hans kidnappare för honom till Drottningen, som bokstavligen vill ha hans kropp

Gäststjärnor: Ellen Dubin (Queen), Polly Pleasence (), Terry Neason (), Diane Langfon (), Jelena Budimir (), André Gigeroff (), Jimmy Somerville ()
Story: Lex Gigeroff, Regissör: Chris Bould.


 The Beach
Stan och Kai kraschlandar i Vatten. Kai börjar sjunka mot mitten av planeten, medan Stan drunknar.

Säkerhetsvakten väcks på stranden av Prinsen, som berättar att han nu har att ta ansvar för hans liv - att bevisa att han förtjänar att tillbringa resten av evigheten i Vatten, snarare än Ed

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Ellen Dubin (Giggerota), Ralph Brown (Duke), Eva Habermann (Zev), Jeff Pustil (Fifi), Anna Kathrin Bleuler (May), Patricia Zentilli (Bunny)
Story: Paul Donovan, Regissör: Paul Donovan.


 Heaven And Hell
Xev och Kai beger sig till Fire för att konfrontera prinsen, om Stanleys livsväsen. När han vägrar att ge upp, hoppar Kai ner i en brunn till planetens kärna i förhoppningen att hämta det.

Han hamnar upp på stranden, med Prinsen som håna honom att han nu är instängd där för evigt, oförmögen att hjälpa vare sig Stanley eller Xev.

Gäststjärnor: Nigel Bennett (Prinsen), Malcolm Younger (Präst)
Story: Paul Donovan, Regissör: Paul Donovan. ..
..

  

2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek