Torchwood Institutet:
Etablerades av Drottning Victoria efter utomjordisk inkräktande på Brittisk mark år 1879.

Placerad djupt inne i Centrum under det 21a Århundradets Cardiff Bay, är Torchwood en förvaringsplats för samlandet och att hålla utomjordiska fynd i säkerhet. Vilket även innefattar varelser, som kommer ut genom en Reva, en osynlig men stor reva i verklighetens vävnad. Jordens första försvarslinje, Torchwood-teamet skyddar mänskligheten från faror som hotar den, både från bortom Revan och närmare hemmet i ett århundrade där allting förändras.

Torchwoods ledare är Kapten Jack Harkness, som vet att allt de upptäcker är ovärderligt för mänsklighetens överlevnad, när det han tror kommer.

.Torchwood,  på Tv.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .Säsong 2,  BBC HD.
 Sleeper, mån 00:15
När ett inbrott förvandlas till en slakt, misstänker Torchwoodgruppen utomjordisk inblandning.
 
To The Last Man, tis 00:15
En soldat från 1918 som hållits kryofryst av Torchwood, väcks för en dag varje år.
 
Meat, ons 00:10
När Rhys upptäcker sanningen angående Torchwood, hjälper han gruppen att finna källan för ett ovanligt matförråd för utomjordingar.
 Adam, tors 00:25
Torchwood möter en rymdvarelse kallad Adam, som har förmågan att ändra minnen.

En dag dör ingen. Över hela världen, är det inte någon som dör. Och sedan nästa dag, och nästa, och nästa, folk fortsätter att åldras - de blir skadade och sjuka - men de dör aldrig. Resultatet: ett befolkningsuppsving, över en natt.

 

Med alla dessa extra människor, är resurserna är begränsade. Det sägs att på fyra månader kommer den mänskliga rasen, inte längre vara livskraftig. Men detta kan inte vara en naturlig händelse - någon eller något måste ligga bakom det.

 

Det är en kamp mot tiden när CIA-agent Rex Matheson, undersöker en global konspiration. Svaren ligger inne i ett gammalt hemligt Brittisk Institut. När Rex fortsätter att fråga "Vad är Torchwood?" Blir han indragen i en värld av äventyr, och ett hot som kommer att ändra vad det innebär att vara människa, för alltid. 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.