LEXX : De fyra huvudpersonerna har i säsong ett genom en rad oerhört ologiska incidenter, tillsammans med några rebeller från Astral-B (Tweedle är själv en ex-rebell) stjäl de Lexx från the Den Gudomliga Ordern, som har sitt högsäte på planeten Cluster och leds av Hans Gudomliga Skugga.

Hans Gudomliga Skugga är inte vidare oroad över förlusten av sitt mäktigaste vapen. Han skickar ut sin lönnmördare Kai, som är den sista kvarvarande Brunnen-G, den gamla rasen med romantiska krigare, som en föregångare till Hans Gudomliga Skugga utrotade för över 2000 år sedan.

Efter att ha dödat samtliga Astral-B rebeller, och kastat kannibalen Giggerotta nerför Lexx brygga svarar Kai på dödsropen från "Hans Gudomliga Skugga" föregångare, som håller på att bli mat åt en Clusterödla. Föregångarnas hjärnor hålls vid liv som informationskällor och rådgivning, åt den regerande Hans Gudomliga Skugga. När Kai nuddar en bit hjärna, hör han en sång som han känner igen. Han krossar hela hjärnan och utvinner därmed alla minnen ur den, även sina egna. Det är då den moraliska aspekten inträder i hans nuvarande livsform, och han får en slags uppfattning om vad som är rätt och fel.

Med sin nyfunna agenda trotsar Kai sin gamle härskare, och hjälper Stan och Zev att stjäla skeppet och fly från Cluster. Dessa tre och robothuvudet 790 blir sedan Lexx besättning.

I säsong två är Hans Skugga död, och huvudpersonernas nye fiende är insekt/människo-hybriden Mantrid och hans flygande robotarmar. Dessutom har Zev i en olycka förvandlats till en skål med proteinsoppa, men hon har sedan återupplivats igen av Lyekka. Nu heter hon Xev, och detta förefaller vara en seriös kandidat till bästa bortförklaring vid skådespelarbyte.

Säsong tre utspelar sig helt och hållet på de två planeterna Eld och Vatten. Planeten Eld består enbart av öken och alla dess invånare plågas och dör av hettan. Planeten Vatten består enbart av vatten och befolkningen lever som i ett paradis. Sedan urminnes tider har de legat i krig med varandra, eftersom Eld vill att Vatten ska dela med sig. Ingen part har dock lyckats vinna, eftersom båda sidor är exakt lika starka. Givetvis vill båda planeterna åt Lexx, när hon råkar komma dit.

Säsong fyra utspelar sig i den mörka zonen, och vid vissa tillfällen på Jorden, som till slut förstörs, tillsammans med några andra planeter i solsystemet ….

.Lexx, på Tv4 SF.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .Säsong 1. mån-fre 21:45 (r lör 20:10)
 I Worship His Shadow
De 20,000 Planeternas Förbumds huvudstad är placerad på Cluster, där ligger ett skepp parkerat med kraften att förstöra planeter och väntar på sin herre - "Hans Gudomliga Skugga".
mån-fre 21:45 (r 17:45)
 I Worship His Shadow, del 2
De 20,000 Planeternas Förbumds huvudstad är placerad på Cluster, där ligger ett skepp parkerat med kraften att förstöra planeter och väntar på sin herre - "Hans Gudomliga Skugga".
SÄSONG 2.
 Mantrid
Besatt av Hans Skuggas kvarlevor, övertalar Kai Stanley att återvända till Clusters ruiner i Det Ljusa universumet.
 Super Nova
Zev bestämmer de borde flyga till Brunnis, det ursprungliga hemmet i Brunnen-G.
 Terminal
Stanley strular till det med kryo-stasis återuppvaknandeproceduren.
 
 
..
..

 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

 

LÄNKAR