Skapad av Buffys skapare Joss Whedon, det är en mix av sci-fi, western och lättsinnig action. Handlingen är förlagd efter ett inbördeskrig, någon gång i framtiden och utspritt i galaxen. Huvudkaraktärerna har blivit avfällingar, folk som vägrar att acceptera det status quo som råder i Alliansen och leva i de lite otydliga, grå kanterna av civilisationen.

Dessa personer är besättningen ombord på Fireflyskeppet Serenity. Kapten Malcolm Reynolds, den slagfärdige, gravallvarlige, ledaren för gruppen och hans vilda gäng. Zoe är hans vän sedan kriget, så hon har automatiskt blivit hans näst högsta befäl. Hennes make Wash, är skeppets pilot. Sen har vi Jayne, en tuff legoknekt och Kaylee, den självlärda mekanikern. De får även med sig några passagerare, Imara, en förstklassig prostituerad med en spirituell sida och Book, den gråhåriga prästen. Precis i början av deras färd, får de ytterligare sällskap av läkaren Simon och hans syster River, som är på flykt från någonting.

Några av dem har sina egna hemliga mål, men större delen av tiden flackar de omkring i rymden. Där de försöker tjäna pengar, på vilka jobb som helst vare sig dessa är lagliga eller inte. Deras resa är inte någon picknick precis, eftersom de stöter på gamla fiender varenda dag, tvivelaktiga laster och livshotande platser.

.Firefly, på TV.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 ..
 ,
... 
 ..

         

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.