Astronauten och vetenskapsmannen John Crichton och hans kompis och medarbetare DK, har skapat och utvecklat en ny experimentell rymdskyttel som ska kunna flygas snabbare än någon annan farkost som tillverkats på Jorden.

Men under den första testflygningen, slungas farkosten genom ett maskhål, och hamnar i en helt annan del av universum.

Väl där blir hans lilla farkost bärgat och hamnar ombord på ett rymdskepp med en grupp förrymda fångar, som han sen under seriens gång samarbetar med och som även blir hans vänner. Hans stora mål är dock att hitta ett nytt maskhål, som leder tillbaka till jorden.

.Farscape, på Showtime.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .tors 17/5 19:00 (r fre 07:00 & 19:00, lör 07:00).
 The Peacekeeper Wars
Låter oss följa med under astronauten John Crichtons nya äventyr, och hans intergalaktiska kamrater. Nyförlovade och blivande föräldrarna John Crichton och Aeryn Sun, har jagats runt galaxen och blivit kära, nu är allt dom vill, att deras barn kommer att födas och få leva i fred.. 
    MOYA
 Mitt hem nu när jag inte kan ta mig hem, vilket även blivit Aeryn, Zhaan, D'Argo, Rygel, och Pilots hem. Hon är en "biomekanoid" - delvis maskin och delvis organisk.

Det stämmer att hon är ett levande skepp. Hennes ras kallas Leviathan.
  Hon är stor, ett dussintal däck och ett hundratal hytter. Jag har knappt hunnit utforska en tiondel, kanske en hundradel av henne. Det är alldeles för lätt att gå vilse.

Hennes snabbare-än-ljuset fart kallas för Starburst … och det känns verkligen i magen när vi accelererar. Och man färdas till, ja "någon annanstans". (När jag använde ordet "hyperrymden", tittade alla inkluderat Pilot på mig på ett konstigt sätt... Jag gissar att översättningsmikroberna inte riktigt klarar av kvasidimensionella principer...)

  Jag ska försöka att göra en lite bättre beräkning av hennes storlek, och lära mig mer om hennes drivkraft. (Och ja, och det där lilla ämnet om hur hon tar sig runt Einstein) när jag får en möjlighet.

Hon är i alla fall ett himla stort skepp. Hon tar god hand om oss och jag slåss för att försvara henne, precis lika mycket som Aeryn, D'Argo, Zhaan, Pilot, eller Rygel. (Troligtvis även mer än jag skulle slåss för att försvara Rygel, faktiskt.).

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.