Home
Doktorn och hans följeslagare.
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
Säsong 4
Säsong 5
Säsong 6
Doctor Who 1963 - 89
Torchwood
Doctor Who Store

Doctor Who:
Är en brittisk science fictionserie för tv som produceras av BBC. Serien skildrar en mystisk utomjordisk tidsresenär som kallas för "Doktorn", och hans äventyrliga resor i rum- och tidsfarkosten TARDIS vars exteriör ser ut som en blå 1950-tals poliskiosk. Tillsammans med sina följeslagare utforskar han tid och rum, löser diverse problem och möter monster. Serien blandar friskt genrerna äventyr, science fiction, humor och skräck.

"Doktorn" har allt sedan starten porträtterats av inte mindre än tio olika skådespelare. Övergången från en skådespelare till en annan är inskriven i seriens intrig, som en form av regenerering och de olika rollerna behandlas ofta som distinkta från varandra i den mån att i vissa avsnitt kan de olika inkarnationerna genom tidsresor möta varandra och arbeta tillsammans.

Den Nionde Doktorn kom och besegrade och dog när han räddade universum och sina följeslagare från dom fördömda Daleks. Pånyttfödd för den nionde gången, är den Tionde Doktorn här för att visa dig fler hemligheter och mörka sidor av universumet. Förgången tid, Nutid, Framtid och längre bort i tiden!

Den nya säsongen med en ny Doktor i moderna kläder, innehåller nya idéer, som den nya interiören av TARDIS, Men dom gamla begreppen har återvänt, som det gamla Delia Derbyshire temat som blivit uppdaterat och Autons, Daleks och en gammal fiende kommer tillbaka, precis som gamla följeslagare som Sarah Jane Smith och K-9, Doktor nummer 11 kommer inom en snar framtid att dyka upp.

 

 

.Classic Dr Who.
.Mån - Fre omk 02:30 Tv4 Guld.
.Säsong 4, 2 avsnitt varje dag.

.Dr Who on BBC Entertainment.
.Säsong 4.

.Classic Dr Who Tv4 SF.
.Mån - Fre 16:55 (r ).
.Säsong 6, 2 avsnitt varje dag.

Måndag 28/2  16:40, 05:15 & Tisdag 08:00, 16:45 & 05:05.
   
...
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek