FALLING SKIES : Startar i de kaotiska efterdyningarna av ett utomjordiskt angrepp som har lämnat större delen världen helt arbetsoförmögna. Under de sex månader som gått sedan den första invasionen, har de få överlevande gått samman utanför storstäderna, för att börja den svåra uppgiften att slå tillbaka. Varje dag är ett test för överlevnad där medborgarsoldater, arbetar för att skydda människorna i sin vård och samtidigt även bedriva en upprorskampanj mot de ockuperande utomjordiska styrkorna.

I centrum för serien är historieprofessorn Tom Mason från Boston, vars familj har splittrats. Hans hustru dödades under den första attacken, och en av hans tre söner har tagits. Fast besluten att få tillbaka sin son och att garantera säkerheten för sina två andra söner, måste Tom testa sin omfattande kunskap om militärhistoria, som en av ledarna för motståndsrörelsen känd som den Bostons 2a Grupp. De försöker ständigt få tag på underrättelser om utomjordingarna, för att en dag överlista och besegra dem och förhoppningsvis bygga upp sina liv igen.

.Falling Skies, på Tv6.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .Säsong 1, Tv6 torsdag 31/5 20:00 (lör 18:00)
 Mutiny
När angreppet mot utomjordingarnas bas i Boston närmar sig, byggs spänningar upp bland folket i 2a Mass. Tom kämpar med Annes upptäckt angående Skitters.
 
Serien fokuserar på de överlevandes motståndskraft och deras beslutsamhet, att behålla sin mänsklighet när allt annat har förstörts. Det är en berättelse om uthållighet, engagemang och mod när vanliga människor uppmanas att bli hjältar. De må vara underlägsna, färre i antal och ha sämre vapen, men inget kan slå människans själ. Mest av allt handlar serien om de band som binder samman människor, under de svåraste omständigheter.

Utomjordingarna i serien är mäktiga, mystiska och skoningslösa. De är mycket intelligenta och använder militär-liknande taktik, vilket gör dem till en överväldigande kraft mot den 2a gruppen. Det finns två sorter utomjordingar, som de mänskliga överlevande har namngett Skitters och Mechs. Kombinerat live-action och visuella effekter, har Skitters spindel-liknande organ och en otrolig styrka och smidighet. De dödliga robot-Mechs står upprätt och kan skjuta kulor från sina armar.

Utomjordingarna kontrollerar infångade barn, som Toms son Ben, genom bio-mekaniska selar men har ännu inte avslöjat sin yttersta plan för dem …
..
..

 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR