.Säsong 2.


 "X-mas Special" The Christmas Invasion
Rose och den nyligen regenererade Doktorn fortsätter sina äventyr tillsammans i detta Julspecialavsnitt.

Julen blir en tid av terror för Planeten Jorden, när hela mänskligheteb faller under utomjordingen Sycorax skugga. Rose behöver Doktorns hjälp, men kan hon lita på en man med ett nytt ansikte?

 New Earth
Jordens förintelse leder till en våg av nostalgi, och skapandet av den 'Nya Jorden', en planet med mycket lika fysiska egenskaper som Jorden självt. Doktorn och Rose svarar på ett rop på hjälp, och besöker ett sjukhus som styrs av ett systerskap bestående av ett människoliknande kattfolk, Systrarna av Plenitude.

De verkar ha utvecklat ett botemedel mot varenda sjukdom som finns, men sjukhuset döljer en olycksbådande hemlighet. Doktorn och Rose stöter på en gammal fiende, när Boes ansikte dyker upp för att avslöja den avgörande hemligheten till resenären utan ett hem.

 Tooth and Claw
TARDIS anländer till det 19e århundradet, och kort efter möter Doktorn ett välkänt ansikte från historien. Drottning Victoria är på väg till Balmoral, men hennes besök går inte exakt som planerat. En varulf är lös, och Doktorn kommer kanske inte kunna skydda alla.

 School Reunion
Deffry Vale School, en normal lokal skola. Men allt är inte som det ser ut på ytan. Sarah-Jane Smith bestämmer sig för att undersöka platsen, med sin lojala men numera ganska rostiga robothund K-9.

Väl där avslöjar hon en djupare mysterium, när hon återförenas med ett ansikte från det förflutna. Doktorn som lämnade henne för många år sedan, har återvänt och allt med honom har förändrats från den Doktor hon minns.

 The Girl in the Fireplace
Madame de Pompadour befinner sig i Versailles som hamnar under attack från de onda clockworkrobotarna.

Hennes enda hopp för räddning ligger hos mannen plågat hennes drömmar sedan barndomen, en mystisk främling endast känd som Doktorn. Kan en trasig Klocka, kalla Tidens Lord?

 Rise of the Cybermen
Doktorn, Rose och Mickey återvänder till år 2007 efter att TARDIS gått sönder, men dom upptäcker snabbt att dom hamnat i en alternativ tidslinje, där Jorden är ett fascistsamhälle och Roses föräldrar är fortfarande tillsammans. Men denna Jord hotas av en invasion från Cybermännen!

 The Age of Steel
Cybermännen har tagit över världen, kan Doktorn rädda denna Jord från att helt tas över av dessa Cybermän?

 The Idiot's Lantern
Året är 1953, året för HM Drottning Elizabeth IIs kröning, och människorna i Storbritannien har samlats runt sina tv-apparater för att bevittna denna stora händelse. Men bakom festligheterna hörs rykten om monster på gatorna, och den plågade Mr. Magpie gömmer en underlig och utomjordisk hemlighet...

 The Impossible Planet
Rose upptäcker att hon hamnat längre hemifrån än någonsin tidigare, på en ödslig värld som ligger i omloppsbana runt ett Svart Hål.

Fast tillsamman med en expedition från Jorden och de mystiska Ood, tidsresenärerna ställs snart inför en ännu större fara när någonting mycket gammalt under planetens yta börjar vakna..

 The Satan Pit
Rose strider mot den blodtörstige Ood, och Doktorn upptäcker att hela hans tro ställs inför en stor utmaning, när den urgamla Pit kallar i denna del av avsnittet.

Med planeten som hotar att dras in det Svarta hålet, blir Doktorn tvungen till att göra det slutgiltiga offret – men kan han rädda hela universumet från Besten?

 Love & Monsters
En vardaglig man vid namn Elton blir besatt av Doktorn och Rose, och deras mystiska blå box. Men när Eltons undersökning gör den gåtfulle Victor Kennedys uppmärksamhet, kastar hans ofarliga hobby honom plötsligt in i en levande mardröm...

 Fear Her
När Doktorns tidsfarkost TARDIS landar år 2012, planerar han att visa Rose London-Olympiaden. Men vanliga barn försvinner, som det verkar utan några som helst spår, medan en mamma som lever i ett till synes vanligt brittiskt hem, försöker dölja sin dotters onaturliga krafter från resten av världen.

Kan Doktorn besegra ondskan som slagit sig till rätta i hjärtat av London?

 Army of Ghosts
Rose: Planeten Jorden. Detta är var jag föddes, och det är där jag dog. Dom första nitton åren av mitt liv, hände ingenting. Ingenting alls. Aldrig någonsin. Och då mötte jag en man som kallades för "Doktorn". En man som kunde förändra sitt ansikte. Han tog mig hemifrån i sin magiska maskin. Han visade mig allt om tid och rymd.

Jag trodde att det aldrig skulle ta slut. Det är vad jag trodde, men då kom Spökarmén. Sen kom Torchwood och kriget. Det var då allt tog slut. Detta är berättelsen om hur jag dog.?

 Doomsday
Cybermännen har tagit över världen, men fyra Daleks som gömt sig i tomrummet vill väcka någonting som för med sig i en kapsel kallad Genesiskistan.

Kan Doktorn stoppa Cybermännen och Daleks, från att förvandla denna värld till helvetet?

 "Special" The Runaway Bride
När Donna är på väg att gifta sig med sin pojkvän Lance på Juldagen, upptäcker hon att hon befinner sig ombord på TARDIS. Och när Doktorn försöker föra Donna till kyrkan i tid, ser Racnoss Kejsarinna på från sin tron i sitt rymdskepp. Hur kan Donna vara nyckeln till en gammal plan att förinta Jorden?

Med tiden som början försvinna för dem, kan Doktor lösa pusslet, besegra Kejsarinnan och stoppa henne armé av robotjultomtar?

Gäststjärnor: Paul Kasey (Robottomte), Zafirah Boateng (Liten flicka), Rhodri Meilir (Rhodri), Krystal Archer (Nerys), Glen Wilson (Taxichauffören), Trevor Georges (Kyrkoherden), Jacqueline King (Sylvia Noble), Catherine Tate (Donna Noble), Sarah Parish (Kejsarinnan), Don Gilet (Lance Bennett), Howard Attfield (Geoff Noble)
Story: Russell T. Davies, Regissör: Euros Lyn.


Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR