.Säsong 1.


 Rose
När Rose Tyler träffar en mystisk främling kallad Doktorn, kommer hennes liv att förändras för evigt. Det dröjer inte länge förrän hon inser att hennes mamma, hennes pojkvän och hela Planeten Jorden är i fara.

Deras enda hopp för räddning, ligger inuti en underlig blå box.

 The End of the World
Doktorn tar med sig Rose på hennes första resa genom tiden, till år Fem Miljarder. Solen är på väg att svälja Jorden. Men bland dom utomjordingar som är där för att se på, arbetar en mördare.

 The Unquiet Dead
Doktorn tar med sig Rose tillbaka genom tiden till år 1869. Men i det Viktorianska Cardiff, går dom döda och Charles Dickens går med i striden med den överjordiske Gelth.

 Aliens of London
Doktor tar med sig Rose hem. Men när ett rymdskepp kraschlandar i floden Thames, stänger man av London, och hela världen försätts under Rött Alarm.

Medan Doktorn undersöker den utomjordiske överlevanden, upptäcker Rose att hennes hem inte längre känns som en skyddad zon. Vilka är Slitheen?

 World War Three
Downing Street aviserar mänsklighetens första Interplanetariska Krig. Men den verkliga faran ligger mycket närmare hemmaplan. Doktorn, Rose och Harriet Jones kämpar mot tiden för att demaskera dom ondskefulla Slitheen, men det är endast Roses mamma och pojkvän som har nyckeln till världens räddning.

Kan dom annalkande missilerna stoppas, innan det är för sent?

 Dalek
Under Saltöknen i Utah, har miljardären och samlaren Henry Van Statten den sista kvarlevan av en utomjordisk ras i sitt museum. Det visar sig vara en av Doktorns äldsta och dödligaste fiender.

 The Long Game
Adam upptäcker undret med att resa genom Tardis. I den avlägsna framtiden, sänder Satellit 5 till hela Jordimperiet.

Men alla som blir befordrad upp till Våning 500 försvinner för alltid, och Doktorn misstänker att mänskligheten blir manipulerad av någon. Har Adam vad som krävs för att bli Tidlordens följeslagare?

 Father's Day
Rose reser tillbaka till 1987, där hon blir vittne till sin pappas död. Men när hon blandar sig i händelsen, blir dom monstruösa Reapers lössläppta på Jorden, och en bröllopsdag utsätts för en massaker.

Inte ens Doktorn kan göra någonting för att lösa problemet, när den mänskliga rasen blir uppslukad.

 The Empty Child
London, 1941, under Blitzens höjdpunkt. Vaktas en mystisk cylinder av armén, medan hemlösa barn, som lever vid bomdkratrarna terroriseras av ett kusligt barn. Men när Rose möter den käcke Kapten Jack Harkness, har hon hittat en hjälte som är bättre än Doktorn själv?

 The Doctor Dances
Barnets pest sprider sig genom det krigsdrabbade London, och att dess zombiearmé är på väg. Så Doktorn och Rose bildar en allians med den intergalaktiske bondfångaren Kapten Jack, men finner sig själva fast inne i ett övergivet sjukhus.

Svaret ligger vid det bombdrabbade området, men tiden börjar att rinna ut.

 Boom Town
Besättningen ombord på Tardis har tagit semester, men Doktorn möter en fiende som han trodde var död sedan länge. En plan att bygga ett kärnkraftverk i Cardiff City döljer en utomjordisk plan, att slita sönder världen.

Och när Doktorn äter middag tillsammans med monstren, upptäcker han fällor inuti fällor.

 Bad Wolf
Doktorn vaknar upp inne i Big Brotherhuset under en avhysning, medan Rose vaknar upp på den svagaste Länken till Annedroid och Kapten Jack får en förändring med Trin-E och Zu-Zana. Men allt är inte som det ser ut att vara!

 The Parting of the Ways
Rose Tyler har fått se både faror och under under sin tid tillsammans med Doktorn, men nu blir deras vänskap testat när Jorden kastas in i ett storslaget krig. Där den mänskliga rasen slaktas, Doktor blir intvingad in i en fruktansvärd handling.

Kommer tidsresenärerna någonsin återförenas?

 "X-mas Special" The Christmas Invasion
Rose och den nyligen regenererade Doktorn fortsätter sina äventyr tillsammans i detta Julspecialavsnitt.

Julen blir en tid av terror för Planeten Jorden, när hela mänskligheteb faller under utomjordingen Sycorax skugga. Rose behöver Doktorns hjälp, men kan hon lita på en man med ett nytt ansikte?


Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR