Home

Doctor Who 2005; Huvudkaraktärer
9e Doktorn - Christopher Eccleston
Säsong 1
10e Doktorn - David Tennant
Säsong 1 Runaway Bride -- The End Of Time
Rose Tyler - Billie Piper
Rang: Tidsfurste

Doktorn ser ut som en människa, men han kommer i själva verket från planeten Gallifrey. Han tillhör ett folk som på kallar sig för Tidsfurstar.

Han är dock lite av en avfälling och äventyrare, eftersom han inte kan låta bli att blanda sig i historiens gång, och när serien började var han på flykt undan sitt folk med en stulen TARDIS. Han är dock i grunden en god person som alltid ställer sig på de svagas sida, och bekämpar maktövergrepp och övervåld.

Till slut anlitades han t.o.m. ibland av sitt eget folk för att ingripa i hotfulla situationer, när deras egna lagar förhindrade dem att göra det själva.

Efter många regenereringar har Doktorn hunnit bli över 900 år gammal..
.Ut ur askan från sin skadade nionde inkarnation reste sig den tionde Doktorn som en fågel fenix. Här var en Doktor som inte längre tyngdes ner av ärren från Tidkriget; istället kom en Doktor som ville njuta av sin frihet att kunna vandra mellan tid och rum.

Han var storögd, karismatisk och ganska manisk, och innehar en avväpnande humor buren av hans till synes gränslösa energi. Han var även ståndaktigt hjältemodig, och hoppade in i striden som en något galen Errol Flynn. Men detta betyder inte att det inte fanns en farlig sida hos den Tionde Doktorn.

Han var inte någon man retade tanklöst; för när han blev förbannad, agerade han utan tvekan för att slå ned dem som gick emot honom. Hans hänsynslöshet, som gränsade till arrogans, kunde nästan bli kusligt att skåda. Bäste vän och hämndlysten gudomlighet: Den Tionde Doktorn var både och, och många saker däremellan.
Yrke: Affärsbiträde

Rose Tyler är Doktorns främsta följeslagare i de två första säsongerna.

Som 19-åring träffar hon den 9e Doktorn då han räddar henne och London från autonerna, en plastliknande typ av utomjordingar. Hon följer honom sedan bland annat till dagen då jorden förstörs, till Cardiff på Charles Dickens tid samt till det hektiska tredje världskriget.

Hennes pojkvän Mickey Smith och hennes mamma Jackie Tyler, har båda svårt att acceptera Doktorns livsstil och att Rose följer med honom. Roses pappa dog när Rose var mycket ung, men de träffas i avsnittet Fars dag.

I avsnittet Doomsday skiljes doktorns och Rose väga åt då hon stannar i en annan dimension, för att bo med sin "pappa" vars version lever här, hennes mamma och Mickey väljer också att flytta dit.
Martha Jones - Freema Agyeman Donna Noble - Catherine Tate Jackie Tyler (Rose mamma) - Camille Coduri
Yrke: Läkarstudent

Marthas tidigare äventyr tillsammans med Doktorn har rustat henne till att hjälpa till i Jordens försvar, från Utomjordingar i UNIT och tillsammans med Torchwood.

Men hon har fortfarande Doktorns nummer för snabbupprigning, i fall det skulle behövas.

Efter att hon slutade följa med Doktorn på hans resor, får hon en hög position inom UNIT.
  .Yrke: .

Hon dyker upp för första gången i 'The Runaway Bride' där hon ska gifta sig och sekunden senare, har hon transporterats ombord på Doktorns TARDIS. I slutet av avsnittet väljer hon att inte följa med honom då han frågar om hon är intresserad.

Hon återvänder i säsong fyra då det visar sig att hon ångrat sig att inte ha följt med honom, och har aktivt letat efter Doktorn. Då hon undersöker ett nytt mirakulöst bantningspiller och dess företag Adipose Industries, springer hon på Doktorn igen och hjälper honom, och i slutändan följer även med honom.

Hon får senare i sig Doktorns alla minnen och hans förmågor, vilket visar sig vara alltför mycket för en människas hjärna. Så Doktorn tvingas till att göra att hon inte minns honom, annars kommer hennes hjärna att överbelastas med tråkiga konsekvenser.
 ..
Mickey Smith - Noel Clarke Sarah Jane Smith - Elisabeth Sladen K9 - John Leeson
 .Rose pojkvän.  .Var Journalist, och som ung följde hon med den 4e Doktorn, under en stor del av hans resor i tid och rum.  ..
11e Doktorn - Matt Smith Amy Pond - Karen Gillan  
 .Doktorn i hans elefte inkarnation, är en begeistrad utforskare av universumet, med en entuastisk intelligens vilket han ofta upptäcker vad alla andra har missat.

Han kan vända om på ett ögonblick från att vara intresserad i dom stora sakerna till att fascinerad av dom minsta sakerna. Men hans upphetsning kan ibland resulterar i att han snubblar över sig själv, och gå in i saker. Han älskar allt som är annorlunda och intressant, och som alltid har han en stark känsla för rätt och fel och en beslutsamhet att göra det rätta. Han gillas av barn. Han föredrar att kalla Amy för 'Pond'. Hans klädsmak är kanske lite... udda. Men han vet att flugor är fräcka.
 .Amy Pond är en ung Skotsk kvinna från den lilla Engelsk byn Leadworth, nära Gloucester. Första gången hon möter sin 'Doktor' var när hon var mycket ung och fick vänta fjorton år innan han till slut kom tillbaka och tog med henne i sin TARDIS.

Hon uppfostrades av sin faster, utan någon mamma eller pappa. Hon är mycket modig, djärv och beslutsam, alltid redo att konfrontera problemen eller tving Doktorn, att tala om för för henne vad det är som pågår. Till Doktorns överraskning, kan hon ibland se vad det är som pågår klarare än honom själv. Hon vill se universumet innan, innan hon kanske kommer hem i tid för sin bröllopsdag. Men sprickan i hennes vägg kan mycket väl vara, någonting som hon aldrig helt kan unkomma.
 .. 
  
)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek