Brittisk science fictionserie för tv som produceras av BBC. Serien skildrar en mystisk utomjordisk tidsresenär som kallas för "Doktorn", och hans äventyrliga resor i rum- och tidsfarkosten TARDIS vars exteriör ser ut som en blå 1950-tals poliskiosk. Tillsammans med sina följeslagare utforskar han tid och rum, löser diverse problem och möter monster. Serien blandar friskt genrerna äventyr, science fiction, humor och skräck.

"Doktorn" har allt sedan starten porträtterats av inte mindre än tio olika skådespelare. Övergången från en skådespelare till en annan är inskriven i seriens intrig, som en form av regenerering och de olika rollerna behandlas ofta som distinkta från varandra i den mån att i vissa avsnitt kan de olika inkarnationerna genom tidsresor möta varandra och arbeta tillsammans.

Den Nionde Doktorn kom och besegrade och dog när han räddade universum och sina följeslagare från de fördömda Daleks. Pånyttfödd för den nionde gången, är den Tionde Doktorn här för att visa dig fler hemligheter och mörka sidor av universumet. Förgången tid, Nutid, Framtid och längre bort i tiden!

Den nya säsongen med en ny Doktor i moderna kläder, innehåller nya idéer, som den nya interiören av TARDIS, Men de gamla begreppen har återvänt, som det gamla Delia Derbyshire temat som blivit uppdaterat och Autons, Daleks och en gammal fiende kommer tillbaka, precis som gamla följeslagare som Sarah Jane Smith och K-9.

.Doctor Who, på TV.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
Säsong 5 fredag 1/6 21:30 & 01:00 BBC HD
 The Lodger
Doktorn glömmer att slå av sin TARDIS kontrollpanel, vilket lämnar Amy fast inuti den och färdas en vecka in i framtiden utan Doktorn.
 Doctor Who confidential
Extra time. Confidential gets on set and on side with James Corden as the Doctor decides it's time for a new housemate.
lör 2/6 18:00 BBC HD & BBC E (00:10 (03:50 BBC E), sön 12:10, fre 21:15 HD)
 The Pandorica Opens
En tavla målad av Van Gogh färdas över tusentals år, och talar om en oroande profetia till Doktorn.
 Doctor Who confidential
Alien abduction. The crew set out in the middle of a cold night to film on the ancient site of Stonehenge, and take the ride of their lives.

lördag 2/6 19:00 (lör 9/6 18:00) BBC HD
 The Big Bang
Doktorn är borta, och hans Tardis har förintats, och universum håller på att kollapsa.
 
Doctor Who confidential
Out of time. Confidential takes a look at the earth-shattering action of the series finale, helping viewers to make sense of the epic series of events that unfold.
 
 .Classic Dr Who.
 . Mån - Fre efter 02:00 Tv4 Guld .
.Säsong 5, 2 avsnitt varje dag. 
 .Mån - Fre efter 19:25 Tv4 SF (r 15:30.
.Säsong 6, 2 avsnitt varje dag (veckans avs sön fr. :).  
..
 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.