Home
Säsong 1, 2003-2005
Säsong 2, 2005-2006
Säsong 3, 2006-2007
Säsong 4, 2007-2008
   

 

SÄSONG 4:
..
Razor
Den nye befälhavaren på Stridsskeppet Pegasus Lee Adama, utnämner den tuffe Löjtnant Kendra Shaw som sin verkställande officer. Efter att ha tjänat under den skoningslösa Amiral Cain, kämpar Löjtnant Shaw med dom kvardröjande minnena av dessa svåra tider.

Major Shaw har en farlig plan att rädda en saknad Raptor-besättning från en mystisk fiende. Under tiden inser Lee Adama att Shaw var inblandad i en kontroversiell militäroperation, under Amiral Cains befäl.
He that Believeth in Me
Under Cylonattacken, är Sam Anders med om ett underligt möte med en av Cylonernas Stridsfarkoster. Besättningen ombord på Galactica ser Starbucks återkomst, med misstänksamhet och tvivel. Gaius Baltar får en fristad i en grupp kvinnor som tror att han har kraften att hela andra.
Six of One
Cylonerna inser att deras Raiders, numera vägrar att angripa Koloniflottan efter att en av dem identifierat dom Sista Fem Cylonerna bland människorna. Och ett beslut att utföra lobotomi på alla Raiders, leder till spänningar bland männiksocylonerna.

Starbuck försöker desperat att stoppa Galactica, som fortsätter att hoppa bort från Ionian nebulosan. Uppenbarligen ensam i sin kamp, finner hon en allierad på en oväntad plats.
The Ties that Bind
Kara Thrace söker sin egen väg i sökandet efter Jorden, som befälhavare på en ensam transportskepp. Cylonerna ställs inför hotet av dom nyblivna medvetna Centurions som släppts lös av Natalie, en kopia av Nummer Sex.

Ombord på Galactica, får en i besättningen reda på en mörk hemlighet om en käresta.
Escape Velocity
Gaius Baltar sätter igång en debatt angående religionsfrihet, när han lanserar sin tro på en ensam gud.
The Road Less Travelled
Medan Cylonerna och människorna överväger en vapenvila, försöker Starbuck nå en gammal fiende.
Faith
Den döende President Roslin och den aggressiva Viperpiloten Kara Thrace, försöker acceptera dom nya villkoren av förhållandet med Cylonerna.
Guess What's Coming to Dinner
President Roslin ställs inför utmaningar, när Koloniinvånare gör upp en hemlig plan med Cylonska rebeller att förstöra en återuppståndelseskepp.
Sine Qua Non
En maktkamp bland kolonisterna sätter igång, efter att en av deras ledare blir kidnappad.
The Hub
Viperpiloter från Koloniflottan planerar ett angrepp mot Återuppståndelsehubben, tillsammans med sina allierade Cylonrebellerna.
Revelations
Rebellcylonerna tar till extrema åtgärder, för att dra ut dom sista Fem från sina hemliga liv i Kolonisternas flotta.
Sometimes a Great Notion
Både människorna i den Koloniala Flottan, och deras Cyloallierade slåss mot en känsla av överväldigande hopplöshet, när dom försöker förstå vad som hänt den 13e Stammen.

Dee försonas med sin make Lee Adama, även om hon blivit förkrossad över upptäckten av Jorden. Kara hittar en förbryllande och upprörande ledtråd angående sin egen identitet.
A Disquiet Follows My Soul
Amiral Adama vill utrusta Kolonialskeppen med överlägsen Cylonhoppmotorer, för att hjälpa dem att hitta ett nytt permanent hem. Som en del av avtalet, vill Cylonerna bli helt accepterade av människorna. Men det är inte alla som gillar planen.

Tyrol avslöjar en del familjehemligheter, när han tar sin sjuka son till Doc Cottle för behandling. Samtidigt smädar Baltar sin Gud, och eggar sina följeslagare efter deras besvikelse över Jorden.
The Oath
Adama fullföljer sin plan att använda Cylonmotorteknologi, på Kolonialskeppen. Med starkare band mellan Cylonrebellerna och människorna, sätter igång våldsamma uppror i flottan.
Blood on the Scales
President Roslin söker en fristad ombord på Cylonernas basskepp, efter att Tom Zarek och Löjtnant Gaeta tar över kontrollen på Galactica. Gaeta är fast besluten att bryta sig loss från Adamas policy av samarbete med Cylonerna, men även han störs av Zareks våldsamheter.
No Exit
Under tiden som Sam Anders hämtar sig från sin huvudskada ombord på Galactica, börjar han minnas händelser från forntida Jorden.

Samtidigt kämpar den sista Cylonen med biverkningarna från Fems tidigare planer. Avger en av dom människoliknande Cylonerna ett löfte, att hämnas för att ha skapats till att likna Människan.
Deadlock
Ellen kommer tillbaka till den Kolonianska flottan i sällskap med Boomer. Även om Ellen till en början är över sig av glädje att få träffa Saul Tigh igen, blir hon bekymrad av förhållandet mellan Tigh och Caprica Sex.

Hon får även reda på att några av Cylonerna vill lämna flottan. Under tiden har Baltar avslöjat en farlig situation bland civilisterna ombord på Galactica.
Someone to Watch Over Me
Kara blir vän med en pianist som påminner henne om hennes far. Hon får även en mystisk teckning från den unga Hera Agathon.

"Boomer" står inför att straffas för hennes stöd till Cavil i Cylonnernas inbördeskrig. Hon återförenas med Sergeant Tyrol, och delar sina syner av ett fridfullt liv på Picon.
Islanded in a Stream of Stars
Cylonrebellerna och Kolonisterna reagerar på kidnappningen av Hera, medan den fysiska hälsan för Stridskepp Galactica fortsätter att försämras.
Daybreak
Med Galactica på väg att falla sönder, gör Amiral Adama skeppet redo för vad som kan bli dess sista uppdrag, när Baltars Sex varnar att mänsklighetens sista kapitel är nära.
Daybreak, Del 2
Amiral Adama leder en grupp frivilliga ombord på Galactica i ett farligt uppdrag, att befria Hera. Med skeppets skröpliga tillstånd, förstår Adama att detta troligen kommer att bli Galacticas sista uppdrag.

Medan besättningen står inför en möjlig död i striden, minns dom ögonblick från sin tid på Caprica innan Cylonerna angrep.
Daybreak, Del 3
Trots Anders succé att neutralisera Cylonernas vapen, lider Adamas frivilliga angreppsstyrka svåra förluster. Cylonraiders jagar Vipers och Centurions bordar Galactica. Kara försöker avkoda meningen med Heras teckning och rädda Galactica.
Battlestar Galactica: The Plan
När den inledande Cylonattacken mot dom 12 Kolonierna, inte lyckas att uppnå total utrotning av allt mänskligt liv som planerat.

Måste dom två Nummer Ett "Cavils" som befinner sig ombord på Galactica, och Caprica improvisera för att förinta dom som överlevt.
..
 
Syfy 2008 "Battlestar Galactica" and all related characters and images are the property of Universal Television,
No copyright infringement is intended by the editor of scifi-info.nu.
This page is not for profit, only informational purposes and funScifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek