Det hade gått mer än 40 år sedan människorna på dom 12 kolonierna av Kobol stred mot Cylonerna, de medvetna robotarna som vände sig mot sina skapare med ett dödligt slut. Robotarna hade observerat vapenstilleståndet som stoppade Cylonkriget, men dom diplomatiska relationerna mellan människan och maskinerna kom aldrig helt till verklighet. Cylonerna har hållit sig tysta under alla dessa år, och efter ett tag glömdes hotet från dem bort.

När Cylonerna infiltrerat människans försvarssystem, startade dom ett överraskande kärnvapenangrepp som decimerade mänskligheten och hela dess civilisation, och det enda som blev kvar är en samling skepp med överlevande. Ställda inför en strid dom inte kan vinna mot en dödlig fiende, är dom nu tvungna att fly undan sina förföljare.

.Battlestar Galactica & Caprica, på TV den här veckan.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 Battlestar Galactica Säsong 3 Tv6
 Torn, mån 05:05
Baltar blir tvungen att bevisa sitt värde för Cylonerna, när ett av deras Basskepp infekteras av en mystisk pest. En viktig ledtråd angående vägen till Jorden hittas, och Amiral Adama konfronterar två besättningsmedlemmar som sprider missämja.
 A Measure of Salvation, tis 04:20
Besättningen på Galactica fångar en grupp Cyloner som är infekterade av det dödliga viruset, och planerar att sprida pesten genom att avrätta dem inom räckhåll för ett av deras återuppväckningsskepp. Baltar blir torterad på grund av sitt förräderi av Cylonerna upptäcks.
 Hero, ons 04:40
Bill Adama ställs till svars för tidigare agerande, när en pilot från hans förra befälsposter mirakulöst dyker levande, efter ett hemligt uppdrag i Cylonskt territorium.
 Unfinished Business, tors 04:45
En boxningsturnering ombord låter besättningen ombord att släppa spänningar, speciellt mellan de som bosatt sig nere på Nya Caprica och dom som stannade kvar ombord på Galactica. Och ger Kara och Lee en chans att konfrontera sitt eget liv.
 The Passage, fre 05:05
Flottan går igenom en serie farliga hopp genom dödlig strålning för att nå en källa för mat, efter att matberedningsmaskinerna blivit förorenade. Kat ställs inför sitt eget hemliga förflutna.

 Caprica Säsong 1
 Dirteaters, fre 1/6 19:20 (r lör 11:45) Tv4 SF
När Adama-bröderna stiger upp till nya positioner i Ha'la'tha, hemsöks de av sina föräldrars uppdrag och de olika riktningar som Guatrau tar dem. Daniel hoppas kunna använda detta med Sam, genom att erbjuda cyloner för Tauron, i utbyte mot att avstå för att utföra sina uttalade order.

 Battlestar Galactica 1978 mån-tors 19:20 (r 16:55) Tv4 SF
 The Long Patrol
Starbuck får uppdraget att testa ett nytt ultra-snabbt, men obeväpnad Viper.
 The Gun on Ice Planet Zero
Baltar försöker locka Galactica inom skotthåll av en gigantisk pulsarkanon.
 The Gun on Ice Planet Zero del 2
Apollo och Starbuck leder en grupp straffångar, på ett eventuellt självmordsuppdrag.
 The Magnificent Warriors
En Cylonattack förstör större delen av flottans livsmedelsförråd.
 


Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.