7 Days handlar om Operation BackStep, ett team bestående av vetenskapsmän/kvinnor och militär personal som använder sig av en sofistikerad men ännu inte fulländad tidrese-maskin för att stoppa svåra olyckor och katastrofer.

När en krissituation inträffar, jobbar man med att ta fram så mycket information som möjligt om vad som orsakat katastrofen. Då innan sju dagar gått, skickar de iväg sin "krononaut" Frank B. Parker tillbaka till en tidpunkt innan det inträffar. Tidshoppet kallas för ett BackStep. Parkers jobb när han kommer till det "förflutna" är att varna myndigheterna i ett försök att stoppa dessa katastrofer innan dessa inträffar. Ibland väntar han inte på att regeringsagenterna skall hinna fram utan han löser problemet själv.

Sfären som man använder är byggd med utomjordisk teknologi som tagits från det UFO som kraschlandade nära Roswell, New Mexico 1947. Men BackStep teamets förståelse för denna teknologi är ofullständig. Följaktligen är deras förmåga att förutse och kontrollera Sfärens beteende inte speciellt tillförlitligt. Den har två allvarliga begränsningar som teamet måste brottas med. För det första, kan det bara gå tillbaka max 7 dagar. Vilket betyder att de endast har sju dagar på sig att få reda på vad för slags kris det handlar om, och räkna ut hur dom skall stoppa den. För det andra, bränslet som driver sfären är begränsat och det går inte att byts ut. Detta betyder att man måste kunna motivera att gå tillbaka, och förändra historien endast när situationen verkligen är förödande.

.7 Days, på Tv

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 ..
.

..
..

 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

 

LÄNKAR