Home
Säsong 1
Säsong 2
   

 


Emergence
New York Polisen Sara Pezzini svingar sitt Witchblade, som är ett intelligent, symbiotiskt vapen med otrolig kraft som existerat ända sedan förhistorisk tid. Hon har vridit tillbaka tiden och återupplivat sina mördade partners, Danny Woo och nykomlingen Jake McCartey. Men hennes nemesis, Ian Nottingham fortsätter att sträva efter källan till Saras styrka. Sara är hänvisad till den unge historikern Gabriel, för hjälp med att förstå sitt Witchblade. Sara och Danny är åter på jakt efter den svårfångade gangstern Tommy Gallo. Som tidigare lockar Gallos hantlangare in Sara i samma museum där hon först stötte på stridshandsken, och det gör henne till dess utvalde användare. Den här gången är allt annorlunda.

När hon följer sina egna steg till Rialtoteatern, där Danny dödades, bestämmer sig den numera förståndigare Sara att låta denna möjlighet att konfrontera Gallo där inne. Även om det förflutna är ändrat, planerar Nottinghams patriarkaliske mentor Kenneth Irons. Och avlägger ett löfte att ta Witchbladet från Sara, även om detta betyder att han måste döda henne. En konfliktfylld Nottingham känner hur hans lojalitet är splittrad mellan att skydda Sara, och utföra Irons' önskningar.

Irons lockar in Sara till en kraftmätning med en ambitiös och obarmhärtig kvinna vid namn Cristina, som han lovar att få Saras Witchblade om hon dödar henne. Cristina begraver Danny levande, och lämnar honom där för att dö en fruktansvärd och långsam död. I ett Witchblade-raseri dödar Sara, Cristina innan hon kan ta reda på vad hon gjort med Danny. Medan hennes partner får slut på syre i en omärkt grav, letar Sara desperat efter honom innan det är för sent.

Gäststjärnor: Marika Dominczyk (Christina), Kathryn Winslow (Vicki Po), George Jenesky ()
Story: Ralph Hemecker, Regissör: Joe Chappelle.

Destiny
Genom att använda sig av Witchblades kraft, tar Sara reda på var Danny har begravts levande. Hon kommer precis i tid för att rädda honom. Även om Cristina misslyckades med att besegra Sara, är Irons fortfarande fast besluten att äga Saras Witchblade till vilket pris som helst. Sara, Danny och nykomlingen Jake utreder ett bisarrt mordfall på en tulltjänsteman, som blivit spetsad av ett underligt forntida vapen. När Sara upptäcker att hon förföljs av Irons' hantlangare Nottingham, får henne att misstänka att Irons är ansvarig för mordet och konfronterar honom. Senare använder Irons vapnet som är känt som Longinuslansen, för att grymt mörda en medarbetare som han tror har lurat honom.

Under tiden besöker Sara, Gabriel som köper och säljer exotiska artefakter och maktobjekt och sköter en Webbsida kallad Talismaniac.com. För att hos honom ta reda på något om det underliga mordvapnet. Gabriel informerar Sara att lansen förmodligen användes för att förvissa sig om Kristus död, och att det således är extremt starkt och dödligt. Han talar om för henne att Irons' köpare hade kontaktat honom angående att köpa vapnet, och att det nyligen stulits från ett museum.

Gabriel varnar Sara att Irons kommer att använda lansen mot henne, för att komma åt hennes Witchblade. Till slut har Sara accepterat sitt öde som Witchbladets bärare, och konfronterar Irons. I en strid på liv och död, besegrar hon honom. Och han kastar sig själv på hennes svärd, och kallar sitt agerande för ett "offer". Vilket får Nottingham, att svära att hämnas Irons' död!

Gäststjärnor: Anthony Cistaro (Kenneth Irons), Marika Dominczyk (Christina), Kathryn Winslow (Vicky Po), Conrad Dunn (Gallo)
Story: Jorge Zamacona, William J. MacDonald & Ralph Hemecker: RegissörDavid Carson.
Agape
Under en utredning angående en serie bisarra drogrelaterade mord, stöter Sara, Jake och Danny på Dean Gorner, en narkotikapolis med en taskig attityd på grund av att hans partners mord inte lösts ännu. Han övertalar Sara att "låna" Jake till honom, för att hjälpa till vid en drogspaning. Motvilligt går Sara med på att låta nykomlingen jobba tillsammans med Gorner. Samtidigt får Sara underliga syner från sitt Witchblade, angående dödsfallens orsaker. När hon sedan följer dessa ledtrådar som har att göra med hallucinogena piller, vidare får Sara fram mer om det olösta mordet på Gorners partner.

När hon och Danny kämpar med att samla ihop denna information, drar Gorner in Jake i en drogaffär som går snett och flyr med stålarna och knarket. Gangstern som vill ha tillbaka sin narkotika och pengar fångar Jake och Gorner, och hetsar dem mot varandra. Påverkade av den hallucinogena drogen, tvingas Jake och Gorner att spela ett dödligt spel.

Sara och Danny upptäcker Gorners korruption, och Sara använder sitt Witchblade för att hitta honom innan den drogförändrade Jake dödar honom.

Gäststjärnor: Kathryn Winslow (Vicki Po), Robert John Burke (Kriminalinspektör Dean Gorner)
Story: Larry Barber & Paul Barber, Regissör: Paul Holahan.
Consectatio
Under en utredning av ett rånmord, upptäcker Sara, Jake och Danny ledtrådar som leder dem till suspekta medlemmar i en elitgrupp från Specialstyrkorna kallad de Svarta Drakarna. Finansierade av Kenneth Irons' Vorschlag Industrier, Drakarna var en experimentell militärenhet som utsatts för psykologisk träning och genetisk manipulering. Poliserna får senare reda på att Nottingham, kommer från denna hemliga grupp mördare.

Efter att ha kommunicerat med Irons ande, återtar Nottingham kontakten med De Svarta Drakarna och ger order om att Sara ska mördas så att han kan bli av med sin "svaghet" för henne. Men när de gör sig redo för att döda henne, har Nottingham ångrat sig och blir fast besluten att rädda henne.

Även om han skulle bli tvungen att strida till döds mot gruppens kraftfulle ledare. När hon inser Nottinghams motiv, använder Sara sitt Witchblade för att gå emellan och hjälpa till med att besegra Drakarna, vilket stärker Nottinghams band till henne.

Gäststjärnor: Kathryn Winslow (Vicky Po), Peter Mensah (Hector "Moby" Mobius)
Story: Richard C. Okie, Regissör: Neill Fearnley.
Static
När Sara vant sig att använda Witchbladets krafter i de godas tjänst, kallas hon till scenen för ännu ett underligt mord. En rockstjärna har knuffats ut genom ett fönster, av en okänd fanatiker. Och när fler underliga dödsfall inträffar, söker Sara hjälp från psykologen Anna Granger som behandlade ett av offren. Samtidigt fortsätter Nottingham att förfölja Sara, även om hans besök är mindre hotfulla och han har även blivit till hjälp för Sara i att förstå Witchbladets krafter. Han varnar, Sara att det är mörka krafter som kommer att försöka ta Witchblade från henne.

Sara fortsätter även att söka råd från Gabriel, som berättar för henne att han fått e-post från någon som kallar sig för "CyberFaust". Som påstår att han känner till hennes Witchblade. Sara och Jake undersöker Annas hem där de upptäcker att hon levt ett dubbelliv, terapeut på dagen, och seriemördare på kvällarna. Efter att den mentalt störda Anna angriper Sara, avslöjas det att hennes våldsamma alter ego har hört röster via tevens störningar, som instruerat henne att ta Saras Witchblade. Sara besegrar Anna och placerar henne i fängsligt förvar, men rösternas ursprung förblir ett mysterium.

Gäststjärnor: Tamara Gorski (Anna/Adrienne), Kathryn Winslow (Vicki Po)
Story: Larry Barber & Paul Barber, Regissör: Neill Fearnley.
Nailed
När en psykotisk seriemördare med en förkärlek för unga flickor, och en fetisch för deras fingernaglar släpps ut från fängelset. Håller Sara och Danny honom under uppsikt, för att se till att han inte mördar någon igen. Danny har en egen vendetta med mördaren, då ett av hans offer hade mördats efter att Danny hade tagit sig in i den misstänktes lägenhet utan tillstånd.

En teknikalitet som tillät mördaren att få ett mildare straff, nu är Danny fast besluten att låsa in honom för gott. Men när hans upproriska systerdotter blir mördarens nästa mål. Skyndar sig Danny, Jake och Sara för att skydda henne. Desperat ber Sara, Nottingham att hjälpa henne förstå sitt Witchblades syner och att rädda flickan.

Gäststjärnor: Currie Graham (Carl Dalack), Kathryn Winslow (Vicki Po), Nestor Serrano (Kapten Bruno Dante)
Story: Richard C. Okie, Regissör: Rick Rosenthal.
Lagrimas
Sara får vara med om kärlek vid första ögonkastet, när hon träffar en man som är perfekt för henne. Men kärlekshistorien går snett när Irons återvänder från sin grav, med kunskap om mannens sanna identitet. Sara ställs inför ett omöjligt dilemma: Kan hon döda mannen hon älskar?"

Gäststjärnor: Jeffrey Donovan (Daniel Germaine), Kathryn Winslow (Vicki Po)
Story: Jorge Zamacoma, Regissör: James Whitmore Jr.
Hierophant
En mördare endast känd som V, försöker ta över New Yorks organiserade brottssyndikat, vilket framkallar förödelse. Men när bevisen samlats ihop vid brottsplatserna, där bland annat fingeravtrycken från hennes sedan länge döde pappa.

Blir Sara tvungen att lita på sitt Witchblades krafter för att få bukt med sina känslor, och utkämpa ett krig mot den största ondska hon någonsin mött.

Gäststjärnor: Roger Daltrey (Madame Sesostris), Kathryn Winslow (Vicki Po), Conrad Dunn (Gallo), James Acheson (James Pezzini)
Story: Roderick Taylor & Bruce Taylor, Regissör: Paul Holahan.
Veritas
När avhoppade hemliga agenter mördar agenten William Ticknor, på grund av att han vägrat att överlämna en film som innehåller komprometterande bevis mot dem. Dras Sara inblandad in i ett invecklat bedrägeri och konspiration, som hotar både hennes och Gabriels liv. Efter att Sara träffat sin vän FBI-agenten Dick Arness för att få hjälp med fallet, blir Arness mystiskt dödad och FBI tror att det är Sara som är den skyldige. Med Gabriels hjälp hittar Sara den gömda filmen, vilket gör henne till lönnmördarnas nästa måltavla.

En mördad USA-Presidents ande dyker upp i Saras drömmar, där den erbjuder henne uppmuntran, vägledning och en varning om kommande faror. Danny ifrågasätter Jakes lojalitet, när Jake själv dyker upp tillsammans med FBI-agenter som är ute efter att arrestera Sara. Under tiden har Nottingham hittat ett fotoalbum, som avslöjar ledtrådar angående Irons' hemliga förflutna. Med FBI och hemliga agenter som jagar henne, blir Sara tvungen att använda sitt Witchblade för att kunna rädda sig själv, med risken at avslöja sina krafter.

Gäststjärnor: Dean Hagopian (William Ticknor), Patrick Garrow (Dick Arness), Jeff Seymour (Turell), John Bourgeois (Brogan), Vivian Heberlein (Suzy), Ken Wagner (Spector)
Story: Jorge Zamacona, Regissör: Paul Abascal.
Parabolic
En länk till ovanliga omständigheter och de mystiska tatueringarna på ett mordoffer, leder Sara och Jake till att utreda andra hatbrott. Som har avbrutits men som sker överallt i staden. Det blir uppenbart att en medborgargardist, försöker att gäcka hatbrottslingarna. Sara tar sig en hemlig täckmantel, för att ta reda på mer om tatueringarna som lett dem till organisationen Lupo och dess mystiske ledare.

Men när hennes förklädnad avslöjas, blir hon tvungen att använda sitt Witchblade för att komma undan.

Gäststjärnor: Eric Roberts (Lupo), Alexis Dziena (Bola)
Story: Ralph W. Hemecker & Jennifer Beck, Regissör: Anghel Decca.
Palindrome
Jake och Danny går under täckmantel som två hetsiga fighters, för att undersöka mordet på en ung man som befunnit sig på en underjordisk boxningsklubb. Men det dödliga spelet blir komplicerat när Saras för länge sedan förlorade kärlek, Conchobar kliver in i ringen.

I en bisarr svängning, blir Sara tvungen att riskera allting. Inkluderat sitt Witchblade, för att kunna rädda sin käraste och föra mördaren inför rättvisan.

Gäststjärnor: Kim De Lury (Conchobar), Peter Mensah (Hector Mobius)
Story: Roderick Taylor & Bruce Taylor, Regissör: Paul Holahan.
Ubique
Sara vaknar upp från en mardröm och upptäcker att hennes Witchblade är borta, och att New York City befinner sig i kaos efter en bisarr mordorgie. När hon får reda på att mördarna nyligen var inne på Cyberfaust.net, en Webbsida som sköts av någon som känner till Witchblade, börjar Sara misstänka Kenneth Irons.

Med risk för sin egen mentala hälsa, granskar hon sidan och blir hjälplös på grund av Cyberfausts trollformel. Hon blir tvungen att strida mot Witchblade, och dess nya avskyvärda bärare.

Gäststjärnor: Frank Chiesurin (Charles Haley), Kim De Lury (Conchobar), Kathryn Winslow (Vicky Po)
Story: Ralph W. Hemecker & Richard C. Okie, Regissör: Bradford May.
..
..
..
 
2008 Scifi-Info.nu  Allt innehåll är upphovsrättsskyddat till sina respektive ägare. Eventuella överträdelser är inte avsiktliga.
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek