Home
Säsong 1
Säsong 2
Säsong 3
   

 

The Shock of the New
Under ett flyktförsök från hemliga regeringsagenter, och Emma blir räddad av Shalimar och Jesse, som också har ovanliga krafter. Brennan använder sin elektriska talan för att begå brott, men han fångas snart in av Mason Eckhart.
I Scream the Body Electric
När Brennan försöker fly från Eckhart, blir han åter infångad innan han tagit sig ut från Genomex. När han åter fängslats ger de honom ett medel, som avhåller honom från att använda sin kraft. Mutant X är fött och Brennan och Emma går med i gruppen.
Russian Roulette
Brennan och Jesse försöker rädda Tina, som jagas av två Ryssar. Men Brennan skjuts med ett gevär som neutraliserar en mutants kraft, och som till sist dödar dem.
Fool for Love
Shalimar stöter på en annan Djurisk mutant, Richard Saunders som arbetar som forskare på Genomax. Paret delar en omedelbar djurisk attraktion. Richard har utvecklat ett sätt att vända mutationer, som skulle göra honom till en normal människa. Shalimar går med på att också göra sig av med sin mutation.
Kilohertz
Kilohertz, AKA Barry Sterling misstänks för att vara en ny mutant, GSA och Mutant X vill ha honom efter att han tagit över tv-sändningar. Bägge grupperna spårar upp Sterling, han nås först av Mutant X, där försöker han ta över Fristadens system.
The Meaning of Death
Rick en underledare för den Underjordiska rörelsen utsätts för en sjukdom som gör att han förlorar kontrollen över sin kraft. Man förstår att denna sjukdom är en pest som drabbar alla mutanter, och Mutant X arbetar tillsammans med Eckhart för att få fram ett botemedel.
Lit Fuse
Ashley och Eric är på flykt från Cross, som är en prisjägare. Mutant X får tag på Ashley, men Eric fångas av Cross. Brennan och Ashley delar en elektromagnetisk attraktion, och Ashley absorberar hans energi.
In the Presence of Mine Enemies
Toni är en ny mutant och datahacker som Jesse blir kär i. Eckhart kidnappar Toni och tvingar henne att kopiera Proxy Blue med sitt eget meddelande.
Crime of the New Century
Joshua, en ung mutant med en pyrokinetisk förmåga blir kidnappad. Shalimar undersöker brottsplatsen och hittar bevis som leder Jesse och Brennan till pojken.

Senare upptäcker dom att det är pojkens mamma, som fått sin son kidnappad för att hindra att han tas.
Dark Star Rising
Shalimar stoppar tre andra mutanter från att spränga Biocorp, men dom kommer undan och en av dem har verkat vara sjuk. Det dröjer inte länge förrän en av dem dör, och Adam försöker att bota de andra.
Whiter Shade of Pale
Adams gamla flickvän Danielle som har förmågan att göra sig själv osynlig, stjäl hans gensekvenser för att få hans uppmärksamhet. Han går med på att träffa henne, men en mutant stjäl den i sin tur från henne.

Danielles kraft är bortom hennes kontroll och Adam behöver apparaten för att kunna bota henne.
Double Vision
En av Brennans Ny-Mutantvänner' Maddie, leder honom och Emma in i en GSA-fälla. Maddies nya *puls* och Brennans elskott splittrar Emma till två separata människor. En av dessa flyr tillsammans med Brennan, men hon uppför sig skyggt, senare ingår de ett avtal med Eckhart för att göra slut på honom.
Blood Ties
Jesse träffar sin pappa Noah, som är på flykt från Nexogen på grund av att han har fått tag på komprometterande bevis mot dem. Han försöker sedan att utöva utpressning mot Nexogen, men Mutant X upptäcker hans plan, och Jesse förstör informationen.
Altered Ego
Charlotte har förmågan att vända en persons livskompass, Mutant X befriar henne från GSA. Men hon infekterar Adam, och gör honom ond. Adam vänder sig då mot Mutant X, vilket kan sluta illa då han känner till deras svagheter.
Lazarus Syndrome
Emma träffar Caleb vid en bar men när dom gått ut bakvägen, suger Caleb ut hennes livskraft, men Brennan träder emellan. Det visar sig att Caleb är en vampyrliknande varelse, som kan återuppväcka sig själv efter att han livnära sig på andra. Shalimar går senare till klubben för att döda Caleb.
Interface
En gammal vän till Emma, som även är en tele-cyber vilket ger henne förmågan att ta kontroll över datorer med en tanke. Hon hoppas att kunna bli befordrad av Eckhart, så hon arrangerar Emmas tillfångatagande för att blidka honom.
Presumed Guilty
Någon lägger skulden för mordet på en ny Mutant vid namn Mark, på Adam. Denne stjäl sedan Adams minnen. Eckhart övertygar sedan Adam att han arbetar för Genomex.
Ex Marks the Spot
Eckhart försöker få tag på det Fabege ägg, som innehåller ett mikrochip för att kontrollera den fria viljan. Brennan och Emma gör allt för att stoppa Arties försök att stjäla ägget åt Genomex.
Nothing to Fear
Brennan och Shalimar försöker rädda en Ny Mutant vid namn Henry, som genom en olyckshändelse smittar Shalimar. Vilket försätter henne i koma, fångad i ett drömland med sin största skräck.

Henry är övertygad om att Mutant X hade varit inblandade i hans frus mord, vilket gör att han även infekterar Emma, Jesse, Brennan och Eckhart.
Deadly Desire
Lorna en Ny Mutant, attraherar Brennan med sina feromoner så att han hamnar under ett slags *kärlekstrollformel*. Både hon och Mutant X försöker att få tag på ett datorvirus som kallas Anomite. Brennan går sedan emot Mutant X, sedan tar han och Lorna Anomite, och ingår ett avtal med Eckhart.
A Breed Apart (Säsongsfinal)
Mutant X krafter börjar förstärkas okontrollerbart och Patient Noll, den första Nya Mutanten som skapades som fått alla förmågorna. Det är psykopaten Gabriel får fatt på Nya Mutanters databas, och iscensätter en kupp vid Genomex och placerar Eckhart i en kapsel.
Dancing on a Razor (Sänd utanför ordningsföljden)
Proxy Blue påstår sig ha bildmaterial som visar Brennan och Jesse under en fight: Bevis på att Nya Mutanter existerar. Minhouse har disken med denna information, men Mutant X och Eckhart spårar upp honom.
 
..
 
2008 Scifi-Info.nu
Mutant X is 2003 Tribune Entertainment Company. All Rights Reserved. "Some photos on this page, like the logo on top of the page are from the
Mutant X Official Site and are copyright 2001,
No copyright infringement is intended by the editor of scifi-info.nu.
This page is not for profit, only informational purposes and fun.
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek