Home
Freak Nation

Gäststjärnor: Christine Willes (Kyrkolady), Lita (Thula), Darcy Laurie (Dix), Brian Jensen (Mole), Fred Ewanuick (Luke), Craig Veroni (Otto), Gabrielle Rose (Mrs. Moorehead), Erin Karpluk (Gem), Jeffrey Ballard (Dalton), Rick Worthy (Clemente), David Purvis)
Story: Ira Steven Behr & René Echevarria, Manus: James Cameron & Charles H. Eglee, Regissör: James Cameron.

Designate This
Bag 'Em
Proof of Purchase
Radar Love
Boo
Two
Some Assembly Required
Gill Girl
Medium is the Message
Brainiac
The Berrisford Agenda
Borrowed Time
Harbor Lights
Love in Vein
Fuhgeddaboudit
Exposure
Hello, Goodbye
Dawg Day Afternoon
She Ain't Heavy
Love Among the Runes
Freak Nation

Precis utanför det 3,5 meter höga stålstängsel som omringar Terminal City, bränns ett stort trä X när en mobb med medborgargarde som protesterar närvaron av mutanter på andra sidan stängslet. Ett nyhetsankare beskriver att invånarna i Terminal City består av råttor, kringdrivande katter, hemlösa människor och genmanipulerade. För tio år sedan förgiftades Terminal City av ett giftutsläpp, och att gå in i detta 20 kvarter stora tomrum är numera en kriminell handling.

Max rör sig mot Terminal Citys utkant på sin motorcykel, och inspekterar situationen. Medborgargardet är inte ens värt hennes förakt. Hon reser cykeln på bakhjulet, och den skränande massan sprider ut sig när hon kör igenom dem. Hon rammar korset och kör över de brinnande skärvorna, sen hoppar hennes motorcykel över stängslet in i Terminal City. En nyhetsfilmare fångar hennes flygtur med sin kamera.

Max parkerar i den hangar som tjänar som deras hem. Sen överlämnar hon en väska full med kul hål till Mole, som hon stulit från några knarkhandlare, så att dom kan fylla på sina förråd. Dom är i starkt behov av pengar, på grund av att allt fler av deras slag anländer från hela Amerika och ansluter sig till dem i Terminal City. Dom har fått dit X5r, X6r och X7r. Detta är den enda plats där dom kan leva i frihet. Dom tittar på tvn när folk från medborgargardet blir intervjuade, ingen vill ha dessa "missfoster" som grannar. Dix säger att det kanske är dags att bege sig tillbaka till Manticore. Max får syn på Joshua som målar någonting på ett lakan. Han gör en flagga för deras folk, som symboliserar var dom kommer ifrån och om hur dom hoppas att kunna gå ut i ljuset. Dom andra retar honom, men Max förstår innebörden.

Ames White väntar vid tågstationen, och han pratar med Morehead på telefon. Angående att få dit specialstyrkor inte kommer att hjälpa, vad Konklaven än anser. Phalanx kliver ner på plattformen, dom är dom bästa. En farlig grupp som är eliten av krigarblodlinjen. White oroar sig att dom kommer att äventyra hans täckmantel vid byrån, men deras inblandning är en direkt order från Konklaven. Phalanx kvinnliga ledare är Thul, och hon bekräftar att Max död är deras högsta prioritet.

Alec anländer till Jam Pony, där han får en födelsedagstårta av Normal. Enligt hans förteckning, är det hans födelsedag. Vilket Alec i själva verket inte har.

Samtidigt undersöker Logan ryggen på Max. Han har på sig kirurghandskar, så att hon inte kan infektera honom med viruset. Han fotograferar dom nya tecknen, som dykt upp på hennes hud under natten. Logan är säker på att om dessa tecken är inbäddade i hennes genetiska kod, så måste dom vara en del av en större plan. Deras närhet känns lite tafatt, och dom känner sig bägge lite nedstämda eftersom dom inte kan röra vid varandra.

En mycket gravid X5 vid namn Janelle befinner sig på gatan och har precis sammandragningar, hon har sällskap av en ung X6a som heter Dalton. Samtidigt dyker en Svävardrönare upp och undersöker området, Mole och Joshua stannar till i en van och drar ombord dem. När dom sen kör genom en korsning, kör en lastbil mot rött och in i dem. Lastbilens motor stannar och chauffören kommer ut rasande, trots att det är han som orsakade olyckan. Mole hoppar ut beväpnad med en hagelbössa, och chockar människorna som samlats. Han avlossar ett skott i luften, vilket får dom skrämda människorna att fly. Mutanterna överger sitt fordon, och springer från platsen.

Joshua ringer till Max på hennes mobiltelefon, och hon säger åt dem att bege sig till Jam Pony och att Alec kommer att köra dem till säkerheten. Jakten är igång med polisen som är ute efter den lilla gruppen genmanipulerade, dom får tag på Alec som är på väg ut från Jam Pony, men ett flertal poliser är dem i hälarna. Vapen dras och Mole tar tag i Alec som en villig gisslan och dom drar sig tillbaka in till Jam Pony, för att barrikadera dörrarna. En utgång moten gränd bakom firman avvisas när dom inser att polisen befinner sig överallt. Innan dom hunnit tillbaka in, börjar poliserna att skjuta, och Alec träffas i axeln. När dom kommit in igen, konfronterar Normal dem sitt eget vapen men Alec avväpnar honom utan problem. Vilket får Normal att upptäcka att Alec är mer märkvärdig än han tidigare trott.

På andra sidan gatan, överblickar Max scenen oroligt från ett hustak. Desperat att att hjälpa sina vänner, men hon hoppar upp på en Svävardrönare och surfar genom ett fönster på Jam Pony. Under tiden som dödläget fortsätter, börjar Janelle att närma sig födseln av sitt barn. En del spänning mellan Max och Mole märks, på grund av att han inte litar på människorna. Max talar till dem alla, människor och genmanipulerade, och säger att dom kan klara sig igenom detta. Normal försöker leda ut buden, men Original Cindy stoppar dem. Dom är skyldiga detta till Max och Alec, att hjälpa dem och deras sort.

Logan ser det hela på tv, och beväpnar sig själv. På andra sidan staden, tränar Phalanx och visar alla sin ofantliga styrka, när Thulas telefon ringer. Det är White, som har hittat Max. Men om dom inte är försiktiga, så kommer alla i stan bli vittnen till vad dom gör eftersom platsen är täckt med nyhetsteam som filmar dödläget. Kriminalinspektör Ramone Clemmente försöker ta en chans i kaoset och konfronterar White, som blir tvingad att dra sig undan för ögonblicket. Inne på Jam Pony ser Max och hennes vänner hur medborgargardet samlas TV, med känslan av att hela världen är emot dem. Clemmente ringer till Max, och hon ber om en fulltankad van. Men Mole säger att det inte finns någon väg ut, eftersom människorna vill se dem döda.

Nätet dras ihop runt byggnaden, när flyktbilen stannar till vid ingången till Jam Pony. Logan befinner sig i folksamlingen som ett extra par ögon åt Max, och pratar med henne över hennes mobil. Max talar om för dem alla att polisen har svårt att känna igen vem som är genmanipulerad, så dom kommer troligen inte att skjuta. O.C. placerar Max arm runt sin hals och erbjuder sig att bli hennes mänskliga sköld. Men okänt för Clemmente, ger White order till sina krypskyttar att skjuta. Logan skjuter tillbaka, vilket startar en eldstrid. När dammet lagt sig, har Cece, en av dom genmanipulerade buden skjutits till döds, och Logan är fast inne på Jam Pony.

Alla har chockats av Ceces död. Mole är rasande och ger sig på Logan, som avslöjar att White är den som ligger bakom allting. Max förstår att White velat förvärra situationen, så att han får ett stjäl att döda dem alla. Mole skriker att han kommer att börja döda gisslan, men Max och Logan stoppar honom. Om dom börjar att döda folk, så kommer detta endast att göra att hela världen kommer att se dem som monster. Max ber dem alla att hålla ihop, men Mole är nära att explodera.

Utanför Jam Pony konfronterar Clemmente, White då han vet att han varit den som startat eldstriden. White visar polisen ett brev från Guvernörens kontor, vilket sätter honom i ledning över situationen. Sen skickar han in sitt eget team. Thula anropar White, som säger att när dom kommer ut med Max i en liksäck, kommer alla att hurra. Dom kommer aldrig att veta att hon varit deras enda hopp.

Janelle befinner sig i det sista stadiet i sin graviditet, och även om hon får hjälp av O.C. men hon har ingen aning om vad hon ska göra. Men då hoppat Normal in på grund av att han varit med om detta tidigare. Då hon oroar sig för Janelle och sina vänner, vill Max ge sig då hon vet att White kommer att dra sig undan om han får henne. Men Logan vill inte låta henne göra detta, han har översatt texten och upptäckt att en fruktansvärd katastrof är på väg.
Och Max är den ende som kan stoppa den. Mole håller med om att Max borde gå ut, men endast på grund av att hon är tillräckligt snabb för att undkomma White. När Logan och Mole grälar angående detta, får Max ett slags blackout, men sen skakar hon av sig den. Hon meddelar sen dom andra, dom är på väg.

White ger order om att Phalanx ska döda alla utan någon hänsyn till gisslan, sen börjar soldaterna klättra uppför byggnadens vägg. På insidan har alla tagit skydd, en dörr sprängs och vapen avlossas. Max, Alec, Mole och Logan försöker skydda dom andra, medan Janelle kväver sina skrik då hon och dom andra håller sig dolda. White och hans soldater sänker sig ner mot golvet i tysthet, dom ännu inte fått syn på Max och dom andra. Dom är beväpnade till tänderna, och klädda för att döda. Whites män är nästan ovanpå O.C., Janelle, Normal och Joshua när Max och hennes grupp hoppar ner från taket, och angriper soldaterna ovanifrån och bakifrån.

Några skott avlossas, och dom genmanipulerade slåss våldsamt. Max och Thula hamnar ansikte mot ansikte, Max sparkar undan ett gevär eftersom detta är en fight till döden. När det verkar som om Thula är på väg att besegra Max, lyckas Max att fängsla henne vid en pelare med hennes handklovar. Mutanterna vinner striden, och Joshua blir som galen när han får syn på White, då det är han som mördade hans älskade Annie. Joshua vill döda White, men Max vädjar till honom att om han får sin hämnd, så kommer människorna nedast att komma ihåg att en av dem dödades. Och dom kommer att sluta jaga dem, till sist föds Janelles baby. Hennes dotter har ingen streckkod, och kommer att bli fri.

Utklädda i soldaternas kläder för Logan, Alec och några andra ut Max och ett flertal mutanter till en väntande lastbil, sen åker dom direkt till Terminal City. Samtidigt hittar Clemmente, White och hans soldater bundna. Clemmente ger sig av efter mutanterna, och lämnar White bunden och försedd med munkavle. Ett dussintal polisbilar, förenar sig i jakten. Den flyende bilen kör genom porten som omgärdar Terminal City och in i hangaren, där dom stannar. Poliserna kommer ut ur bilarna och drar sina vapen, dom genmanipulerade kastar ut sina vapen och kliver ur med armarna höjda mot himlen.

Max fortsätter att gå mot poliserna, plötsligt vaknar mörkret till liv med genmanipulerade, beväpnade och redo. Polisen retirerar, och placerar sig utanför stängslet. Clemmente säger att han respekterar Max för att hon inte låtit det hela förlora kontrollen, men nu måste hon tänka på vad hon ska göra härnäst. Hennes folk är beroende av henne.

Även om Mole vill dra, så vill Max att han ska stanna. Men var ska dom ta vägen? Dom är tvungna att hålla stånd. Joshua säger att han är med Max, och dom andra gör som honom. Även Mole erkänner att det är det ända sättet. Tre dagar senare, belägras Terminal City. Uppe på ett tak i Terminal City, hissas Joshuas flagga i mörkret. Max och Logan ser på, hand i hand med handskar på händerna.
Designate This | Bag 'Em | Proof of Purchase | Radar Love | Boo | Two | Some Assembly Required
Gill Girl | Medium is the Message | Brainiac | The Berrisford Agenda | Borrowed Time | Harbor Lights
Love in Vein | Fuhgeddaboudit | Exposure | Hello, Goodbye | Dawg Day Afternoon | She Ain't Heavy
Love Among the Runes | Freak Nation
   
 
  
Dark Angel - Season 1 (6 DVDs)
Dark Angel - Season 2 (6 DVDs)
)
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek