Home
Säsong 1
Säsong 2
 

 

Pilot
Max är en vacker, intelligent och unik tjej -- precis som hon är designad. Skapad i ett hemligt regeringslabb Manticore, för tjugo år sedan. Max och hennes genetiskt förbättrade "syskon" skapades för att bli perfekta soldater... Tills dom rymde. Nu tio år senare, mot bakgrund av ett efterapokalyptiskt Seattle, är Max ute på ett uppdrag att återta sitt förflutna genom att hitta sina rymlingskompisar. Men hon är inte den ende som är ute och letar efter dem.
Heat
Max lockas allt längre in i Logans sfär när han lovar att ge henne mer information, angående hennes förflutna. Han berättar för henne om den kvinna som plockade upp henne, efter att hon och dom andra rymde, vars namn är Hannah. Max ger sig ut för att leta reda på Hannah, vilket ger henne nya ledtrådar angående sin biologiska mamma. Men Hannah blir tvingad att avslöja att Max kommit till henne för Lydecker. Max lyckas med ännu en djärv flykt från Lydecker.

Och Max katt-DNA gör att hon börjar att löpa vilket får henne att obeveklig jaga en man, Eric. Ingenting händer dock, men hon lämnar Eric med en blivit kär i Max. För att sedan bli indragen i hennes äventyr. Samtidigt bedrar en privatdeckare Max, och säljer information angående henne till Lydecker.
Flushed
Max anfall ökar, när hon får slut på medicin, som hennes vänner spolat ner i toan då dom trott att det var droger, Detta tvingar Max att bryta sig in i en drogklinik. Men polisen får tag på henne och hamnar i arresten, vilket gör henne till ett öppnare mål för Lydecker. När hennes vänner får reda på detta, ser Cindy till att bli arresterad för att kunna hjälpa Max rymma.

Under tiden kommer Lydecker allt närmare Max. Med hjälp från en främling, lyckas Cindy och Max att ta sig ut. Lydeckers kraftansträngning att fånga Max, blir åter stoppade av Logans taktik.
C.R.E.A.M.
Logan kontaktas av en kvinna som ber honom att hitta hennes pappa som saknas, det visar sig vara Logans mentor/hjälte från hans ungdom. Han hade trott att mannen var död, men han upptäcker att han är vid liv och att han inte är den storsinte person Logan trott att han varit. Max å andra sidan kommer till Sketchys hjälp, vars jobb som budbärare åt ett gangstergäng. När hans liv hotas, efter att han tappat bort en leverans.
411 on the DL
Max kallas till ett hemligt möte, efter att hon sett en annons under personligt som innehållit hennes streckkodstatuering. Hon får reda på att Vogelsang, påstår sig känna till dom kvarvarande barnen från Manticore. Han insisterar på att han vill ha en stor summa pengar för informationen. Logan ifrågasätter Vogelsangs motiv och hans förhållande till Lydecker.

Av någon anledning dyker Logans exfru upp, efter många år av bortavaro. Max är misstänksam mot exfruns motiv, men Logan känner sig dragen till sin exfru.
Prodigy
Max och Logan går på en genmanipuleringskonferens. Där upptäcker hon att även Lydecker kommit dit, men han känner inte igen henne som tur är. Men innan hon kan smyga iväg oupptäckt, blir konferensdeltagarna tagna som gisslan av en grupp anti-genetik terrorister.

Max kan inte använda sina förmågor i rädslan för att bli upptäckt. Logan förhandlar med gruppen, för att få dem att släppa kvinnorna i gisslan i utbyte mot sig själv.
Cold Comfort
Zack dyker upp igen och talar om för Max att Lydecker har fått tag på Brin, en av deras Manticoresystrar, och att han planerar att skada henne. Max beslutar att dom måste kidnappa Lydecker, och tvinga honom att avslöja Brins uppehållsort.

När Max och Zack upptäcker att Lydecker inte alls legat bakom Brins försvinnande, har dom inget annat val än att göra gemensam sak med Lydecker. För att kunna rädda sin försvunna syster.
Blah Blah, Woof Woof
Lydecker får den lokala polisen till att placera ut "Efterlyst" posters av Max över hela staden, där hon bland annat anklagas för mordet på Vogelsang. Zack återvänder för att be Max lämna stan. Logan erbjuder Max och Zack skydd vid ett vårdhem på landet. När dom tar farväl kommer deras dragning mot varandra till ytan, och Logan och Max kysser varandra.
Out
Max som börjat tröttna på Logans "professionella" närmande till deras förhållande, vägrar att hjälpa honom med hans senaste fall vilket involverar en medicinsmugglare. Men när Logan blir bedragen av sitt mål, går Max in i hemlighet som "Eyes Only" för att rädda honom från en säker död. Under tiden har Normal blivit förälskad i en kvinna, med en hemlighet.
Red
Max skickas iväg av Logan, för att rädda en man i vittnesskyddsprogrammet. Det visar sig att mannen är Bruno Anselmo, och att hon precis har räddat honom från att bli dödad. Men Max inser snart att Bruno, inte alls har ändrat sig och att han fortfarande är en brottsling. Max och Bruno jagas av en grupp, och blir tvungna att fly. Dom tappar kommunikationen med Logan, och blir tvingade att ge sig av.

Logan upptäcker att männen som är ute efter dem är en generation "genmodifierade," med superstyrka som skapats av regeringen men som övergivits. På grund av att deras livslängd och pålitlighet visat sig vara begränsad. Denna grupp söker efter den andra generation genmodifierade från Manticore. Logan kommer till den slutsatsen att männen är ute efter henne, och inte Bruno.
Art Attack
Normal blir kidnappad av ett gäng konsttjuvar, och folket på Jam Pony inser att dom blivit lurade till att transportera stulna tavlor. Under tiden frågar Logan, om Max vill vara hans sällskap till ett bröllop i hans familj. Hon blir nonchalerad vid den enda affären som säljer klänningar, så hon bestämmer sig för att återvända dit för att stjäla den klänning som hon valt ut.

När Logan blir misstänksam över hur hon fått tag på en så snygg klänning, erkänner Max och säger vidare att hon planerat att lämna tillbaka den sedan. Senare anlitar Max, Logans hjälp för att frita Normal från konsttjuvarna.
Rising
Dom "genmanipulerade" Reds kommer ikapp Max när henne förlorade personsökare, avslöjar hennes uppehållsort för dem. Reds är före detta dödsdömda fångar som är ute efter att kombinera deras egen teknologi, med Max genetiska material. Logan och Max upptäcker efter en dödlig fight med en Red, att dessa genmanipulerades styrka kontrolleras av ett specialimplantat som placerats i deras kroppar. Under tiden har Reds tagit Original Cindy som gisslan, som lockbete för att lura in Max i deras fälla. Max riskerar allt och placerar in Reds implantat, i sin egen nacke i förhoppningen att få lite extra styrka.

Implantatet gör henne hypervåldsam och hon dödar flera av Reds för att kunna rädda sin vän Original Cindy. Men efteråt får Max ett anfall. Logan får reda på att det enda sättet att rädda Max liv, är att plocka ut chippet från hennes huvud. Men först måste han kortsluta det. Han lyckas med att rädda henne. Max blir sedan tvingad att avslöja sin hemlighet för Original Cindy, och Logan börjar att återfå känslan i sina ben och ställer sig upp.
The Kidz Are Aiight
Infångad igen av Lydecker efter helikopterkraschen, blir Zack torterad i ett försök att få honom att avslöja var dom andra X5-flyktingarna befinner sig. Efter ett misslyckat rymningsförsök, torterar Lydecker honom ännu mer och Zack "dör." Tack vare en fyndig plan, överlever Zack sin begravning och tar sig ut ur sin kista. Han tar kontakt med Max, som möter honom i en grotta som är belägen på Manticores område. Utan deras vetskap, är Max avlyssnad och Lydecker med sällskap kan höra allt dom säger. Han talar om för Max att han glömt bort allting, men hon hjälper honom att försöka komma ihåg var dom andra X5a finns.

Han kommer ihåg ett fåtal detaljer i alla fall, som han berättar för Max. Han avslöjar att Tenga arbetar i ett bageri i närheten. Detta är tillräckligt med information, för att få Lydecker i hennes spår. Max och Zack lägger ihop att Lydecker vet var dom andra X5a finns. Logan sänder en varning till X5a genom "Eyes Only." Alla blir tipsade, men Tenga underrättar Zack om att hon behöver hjälp för att undkomma Lydecker. Zack och Max går iväg för att hjälpa henne.
Female Trouble
Max upptäcker att Logan besöker en läkare på en klinik på en bakgata, som har gått med på att utföra experimentell terapi för att få honom att slippa sin rullstol. Max inser också att läkaren kommer från Manticore. Under tiden återvänder Original Cindy till Jam Pony, och fortsätter att lära sig mer om Max och hennes förhållande med Logan.
Haven
Max följer med Logan till ett tidigare blomstrande samhälle, numera ödelagd efter pulsen. För att möta stadens pensionerade sheriff (hans Eyes Only) kontakt. Men lokalbefolkningen möter dem med fientlighet, som tror att dom är kvarlevor från dagarna före pulsen. Medan Logan möter sin kontakt, börjar Max att känna sig dålig och få attacker. Hon blir vän med en ung pojke från orten, som Max förstår har blivit bortstött från resten av staden. Max får syn på brännmärken på pojkens händer, sen blir pojken hotad till livet för att han pratat med henne. Max ber Logan att hjälpa henne gräva djupare, för att avslöja vad som ser ut att vara en konspiration.

Max och Logan upptäcker att pojken är den ende överlevanden från en familj som angreps och dödades, av en arg pöbel från staden efter pulsen. Max blir kraftigt försvagad av ett anfall. Logan övervinner sitt handikapp, genom att använda sin smarthet för att slå ifrån sig pöbeln, som är ute efter att hålla dem borta från sanningen. Logan lyckas med att få ut sanningen, och att hjälpa pojken med att upptäcka sitt förflutna och sin plats på jorden.
Shorties in Love
När Original Cindys gamla flickvän Diamond, dyker upp igen för att återuppväcka deras förhållande. Anser Max att hennes anonymitet, allvarligt hotas av denna främling med en dödlig hemlighet. Hon blir misstänksam av Diamonds närvaro när Max blir angripen av främlingar. Logan undersöker hennes angripares identitet, under tiden utför Max en stöt på uppdrag från Logan.

Men vad hon inte känner till. är att Diamond följt efter henne. Diamond råkar sätta igång alarmet och Max blir fast, men Diamond kommer undan med bytet och övertalar Cindy att lämna staden med henne och starta ett nytt liv. Medan Max sitter i fängelse, drogas hon av skyddsdräktsklädda soldater för att sen ta med sig henne till ett labb. Max flyr därifrån efter att hon fått reda på att hennes tillfångatagare planerar att döda henne, då hon inte vill avslöja var Diamond befinner sig.

Med hjälp från Logan, upptäcker Max att Diamond är efterlyst på grund av att hon blivit injicerad med ett dödligt biologiskt gift. Som hon fått av en genetiskt företag, och dom försöker hålla sina experiment hemliga. Diamond blir sjuk och tas till labbet, Cindy besöker henne där och fängslas, men Max befriar henne men dom lämnar kvar Diamond. Som är alltför sjuk och nära döden. Men innan hon dör släpper Max ut Diamond, så att han kan smitta sin onda tillfångatagare med sitt biogift, genom att kyssa honom.
Pollo Loco
Logan får ett tips från en vän vid bårhuset, angående ett mordoffer med en streckkod i nacken. Han berättar detta för Max, som undersöker saken. Hon läser streckkoden och vet att det är Ben, som var en av de andra som rymde tillsammans med henne. Men det visar sig att mordoffret inte är Ben. När hon är där för att undersöka kroppen, dyker Lydecker upp för att konfiskera kroppen och att stänga undersökningen. Efter att en annan kropp med samma streckkod dyker upp, undersöker Max brottsplatsen. När hon är där, får Max ett flertal tillbakablickar som får henne att förstå att det är den riktige Ben, som åter utför en traumatisk Manticore träning där en fånge jagades och mördades brutalt.

Max själv fick gå igenom denna övning. Max kommer sedan ihåg att Ben hade en besatthet av en religiös ikon, efter att en fastighetsskötare vid Manticore gav honom ett kort med hennes bild. Max går till en lokal kyrka, där hon träffar en präst som hon blir vän med. Senare blir prästen bortförd av Ben, som ger prästen en tatuering med en streckkod på nacken. Ben planerar att döda prästen, men Max fångar honom. Precis när Lydecker och hans fruktade helikopter närmar sig, övertalar Ben henne att döda honom. På grund av att han inte vill tillbaka till Manticore, där han kommer att låsas in som fånge.

Max går med på att göra det, och bryter hans andra ryggkota och dödar honom. Och Logan får genom ett "eyes only" möte med Lydecker, att Max i själva verket bara är en dödsmaskin. Han får även ett par fotografier med en ung Max som Manticore soldat, med blodet i ansiktet.
I And I Am A Camera
En undersökning av en serie mord på nyligen utsläppta fångar, leder till att Max och Logan möter en "Fisher King" -liknande superhjälte som till en början verkar vara beskedlig och lite galen. Men han visar sig ha en djupgående effekt på båda deras personliga liv. Upptäcker denna efter pulsen korståg när han följer efter henne runt Seattle, Max första uppfattning om denna "superhjälte" ändras när hon ser honom utföra supermänskliga prestationer. När hon får med sig Logan in i detta, upptäcker dom att denne "superhjälte" är en före detta fastighetsskötare vid NASA, som har lyckats att klara sig efter pulsen med ett mycket avancerat exoskelett.

Detta exoskelett kopplas in med en persons nervsystem, och ger bäraren supermänskliga krafter. Även om han är fascinerad av apparaten, ökas Logans interesse när mannens osammanhängande prat om konspirationsteorier och "döden från skyn" har en mycket stor likhet med Logans mordutredning. När man grävt djupare upptäcker Logan att en hemlig poliskomplott, har utrustat speciella svävardrönare med vapen som kan spåra och döda vilket mål som helst, speciellt ex-fångar.
Hit A Sista Back
När syster-X5-flyktingen Tinga återvänder till stan, för att rädda sin familj som hon lämnat efter sig. Placeras Max med hjälp från Zack, åter i fara i strid för att gå emot Manticore och Lydecker. Och den nyligen omvända X5an Bryn, och en alltmer makthungrig Madame X.

När Tinga ger upp sin frihet för att försäkra sig om sitt barns frihet, tas hon till ett hemligt regeringslabb. Under detta dubbelspel, får vi reda på att Lydecker inte längre har Manticores lednings stöd bakom sig. Vilket betyder att Max är i större fara än hon någonsin kunnat föreställa sig.
Meow
Max börjar att känna av stressen att vara under sina genetiska drifters kontroll, när hon åter hamnar under sin halvårs katt-DNA sexuella drift. Hon hoppar på en av dom första killarna som hon ser. Och efter ett hett, slumpartat sexuellt möte, blir hon mer upprörd över sin situation. Hon inser till sist att hon är kär i Logan, hon berättar detta för Logan och han överraskar henne genom att ställa sig upp. Logan har lyckats att reparera exoskelettet och har nu fått förmågan att gå under kortare perioder.

Men när Logan och Max till slut delar en djup kyss, dyker Zack upp med nyheten att han hittat Tinga. Max ger sig av för att hitta Tinga. Men hon är för sent ute: Lydecker, som har överlistat Madame X mordförsök får reda på Max plan och närmar sig Tinga och Max. Max upptäcker Tinga, som flyter "död" i en konserveringstank. Max befriar henne men det är för sent, och Zack kan endast se på med fasa när Max blir tillfångatagen.
...And Jesus brought a Casserole
Max flyr från Manticore och Madame X klor med hjälp från Lydecker. Lydecker och två av hans hantlangare, knockar Max och kedjar henne vid en hotellsäng. Lydecker blir full under tiden som Max sover. Max vaknar precis upp när Lydecker riktar en pistol mot och Madam X folk närmar sig dem. Lydecker talar om för henne att han kommer att skjuta henne och sedan sig själv, och göra slut på allt. Max sparkar iväg hans pistol, tar tag i honom och sedan flyr dom i hans Humvee. Under tiden har dom andra X5a samlats tillsammans med Logan, och dom försöker komma upp med en plan för att hitta Max. Alla blir chockade när Max dyker upp i sällskap med Lydecker, och talar om för dem att hon vill ha deras hjälp för att slå till mot Manticore.

Även om ingen av dem litar på honom, inkluderar dom honom i planen till sist. Då det är han som vet allt om Manticore. Lydecker visar sig vara användbar, när han gräver ut ett öga på en man som har access till Manticores labb. Max och Zack använder sig av ögat för att ta sig in till labbet. Sen placerar dom ut bomber över hela Manticore. Madame X upptäcker att Manticores säkerhet har blivit bruten. Och Max jagas ut ur byggnaden, även ett flertal nya Manticorebarn tar sig ut ur byggnaden. Dessa nya barn är kloner från X5na. Dom jagar ifatt X5na. Zack blir skjuten i axeln, medan Max skjuts i hjärtat av sin egen klon. Logan hittar henne, men Lydecker gör gällande att det är för sent att rädda henne. Han slår ner Logan och släpar bort honom till säkerheten.

Max och Zack förs bort till Manticores sjukhus av Madame X och hennes folk. Dom försöker återuppliva Max medan Zack ser på. Läkarna säger att det är för sent för Max, om hon inte får ett nytt hjärta, vilket får Zack att agera. Han tar en pistol från en vakt och hotar att skjuta Madame X så att hon ska kunna bli donatorn. Men hon säger att det inte kommer att fungera, Max behöver ett hjärta från en X5a. Då vänder Zack vapnet mot sitt eget huvud och skjuter.
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek