Home
Säsong 1
 

 

Pilot

Legenden om Batman får en oväntad vändning när den Förklädde Korsriddaren försvinner från den brottshärjade staden Nya Gotham. Och hans legat tas över av en trio vackra och obevekliga hjältinnor. - Rovfåglarna. Barbara Gordon började som Batmans protegé, Batgirl, men en attack från Jokern har placerat henne i en rullstol. Och har kommit tillbaka och kallar nu sig själv för Oracle, hon har tagit Helena Kyle, under sina vingar.

Och som är Batman och Kattkvinnans hemliga dotter, som snabbt växer upp till att bli den häftiga och vackra "Jägarinnan," och Dinah, en tonårig som rymt hemifrån och som lockats till staden av meta-mänskliga syner. Med hjälp från den enda ärliga snuten i Nya Gotham. Kriminalinspektör Jesse Reese, blir dom tvungna att slåss mot en mystisk galen kvinna, i deras första strid. Och denna kvinna är fast besluten att göra slut på dem.

Gäststjärnor: Chris Ellis (Larry Ketterly) Shawn Christian (Wade Brixton) Aaron Paul (Jerry) Brent Sexton (Kriminalinspektör McNally) Mark Hamill (Jokerns Röst)
Story: Laeta Kalogridis, Regissör: Brian Robbins.
Slick

Slick, en ond meta-människa som kan förvandla sig från att vara i fast form till vätskeform, anlitas av Dr. Quinzel för att döda de ärliga poliser som är vägen för henne.

När sedan Reese hamnar längst upp på hennes lista, kommer Helena till hans hjälp och deras gemensamma dragningskraft fortsätter att växa. Under tiden tror Barbara på Dinahs story att hon endast är en rymmare, men Helena är fortfarande misstänksam.

Gäststjärnor: Shawn Christian (Wade Brixton) Silas Weir Mitchell (Slick) Brian Tahash (Kriminalinspektör Kelly) Brent Sexton (Kriminalinspektör McNally)
Story: Laeta Kalogridis & Melissa Rosenberg, Manus: Laeta Kalogridis, Regissör: Michael Katelman.
Prey for the Hunter

Helena och Reese råkar åter i konflikt när bägge försöker spåra upp en seriemördare, som dödar metamänniskor genom att deras förmågor.

Samtidigt skolkar Dinah från skolan när hon genom Helena för höra att det finns en bar som endast är för metamänniskor, och Barbara träffar Wades föräldrar som anser att hon inte är tillräckligt normal för deras son.

Gäststjärnor: Joe Flanegan (Claude Morton) Shawn Christian (Wade Brixton) Robert Patrick Benedict (Gibson Kafka) Callie de Fabry (Gabby)
Story: Edward Kitsis & Adam Horowitz, Manus: Adam Armus & Kay Foster, Regissör: Chris Long.
Three Birds and a Baby

När Helena räddar en övergiven bebis och tar med sig honom till Klocktornet, försöker Barbara och Dinah att hjälpa till. Men till allas överraskning, blir bebisen bara glad när Helena håller honom. Det som överraskar dem mest, är det faktum att när Guy vaknar ur sin tupplur som en gående pratande 5 åring, och det dröjer inte länge förrän han är en tonårspojke. Nu är det ett race mot tiden.

Gothams Änglar upptäcker att Guy blivit programmerad till att leva hela sitt liv på endast tre dagar, och döda den första person som han tyr sig till, vilket placerar Helena i stor fara.

Gäststjärnor: Riley Smith (Guy '20 år') Michael Welch (Guy '14 år') Bobby Edner (Guy '9 år') Kevin Rankin (Dr. Lewis Melfin) Brody Hutzler (Legosoldat)
Story: David H Goodman & Julie Hess, Regissör: Craig Zisk.
Sins of the Mother

Barbara och Helena får reda på sanningen om Dinah, och hon i sin tur sanningen om sitt eget förflutna, när hennes mamma Carolyn Lance. Kommer till New Gotham för att leta reda på sin dotter, som hon övergav för flera år sedan.

Dinah blir chockad när hon får reda på att Carolyn tidigare var Batmans skyddsling, den Svarta Kanariefågeln. Under tiden upptäcker Helena att Kriminalinspektör Reese har sina egna familjeproblem, när han blir hemlighetsfull angående en skoningslös gangster.

Gäststjärnor: Lori Loughlin (Carolyn Lance) Kristofer McNeeley (Frankie Spitz) Robert Patrick Benedict (Gibson Kafka) Brent Sexton (Kriminalinspektör McNally) Stephen McHattie (Al Hawke)
Story: Melissa Rosenberg, Manus: Melissa Rosenberg & Hans Tobeason, Regissör: Jeff Woolnough.
Primal Scream

Efter förfrågan från Kriminalinspektör Reese, går Helena under jorden för att hjälpa honom ta hand om ett gäng tjuvar som terroriserar New Gotham, och hon upptäcker snabbt att gänget är en del av en större infrastruktur. Helena ger sig ut efter bossen tills hennes täckmantel avslöjas, och placeras i fara.

Under har Barbara fortfarande att göra med sin rädsla för intimitet, när hennes förhållande med Wade får en allvarligare vändning.

Gäststjärnor: Shawn Christian (Wade Brixton) Shane Johnson (Mick Winters) Brent Sexton (Kriminalinspektör McNally) Sarah Brown (Wolf)
Story: Edward Kitsis & Adam Horowitz, Manus: Adam Armus & Kay Foster, Regissör: Jim Charleston.
Split

Redan frustrerad på män tack vare hennes förhållande med Det. Reese, så blir Helena inte speciellt glad när en metamänniska som kallar sig själv Darkstrike besöker New Gotham för att gå ihop med henne och Barbara. Men hennes motstånd mot honom blir mindre, när han förklarar sin historia med Crawler. Som är en gudlös brottsling, med den otrevliga vanan att mörda sina kidnappningsoffer.

Och när odjuret kidnappar en oskyldig tonåring, måste brottsbekämparna arbeta tillsammans mot klockan, för att se till att det senaste offret inte möter samma öde som sina föregångare.

Gäststjärnor: Kristoffer Polaha (Darkstrike) Brian Thompson (Crawler)
Story: Adam Armus & Kay Foster, Manus: Edward Kitsis & Adam Horowitz, Regissör: James Marshall.
Lady Shiva

Helena blir stormförtjust när hennes bästa vän Sandra från skolan, återvänder till New Gotham. Men Fåglarna är plågade av en serie mord, som har det omisskännliga kännetecknet från Batgirls nemesis Lady Shiva. Fast besluten att slåss mot Lady Shiva som en jämlike, dammar Barbara av sin gamla Batgirl kostym och experimenterar med teknologi som tillåter henne att lämna sin rullstol.

Gäststjärnor: Sung Hi Lee (Lady Shiva) Callie de Fabry (Gabby) Ethan Browne (Matt Kendall)
Story: Adam Armus & Kay Foster, Manus: Edward Kitsis & Adam Horowitz, Regissör: John T. Kretchmer.
Nature Of The Beast

När ett kontrakt på den legendariske gangsterbossen Al Hawk liv släpps, är den enda personen som han litar på att skydda honom hans son. Polisinspektör Reese. Reese vänder sig till Helena för att få hjälp, men när hon får reda på att Reese pappa är samma man som dödade Dinahs mamma Den Svarta Kanariefågeln. Så blir hennes lojalitet testad.

Gäststjärnor: Kristofer McNeeley (Frankie Spitz) Neil Hopkins (Specialist) Mitch Pileggi (Al Hawke)
Story: Melissa Rosenberg, Regissör: Shawn Levy.
Gladiatrix

När unga kvinnliga meta-människor börjar att kidnappas i Nya Gotham, leder Helenas utredning henne till att avslöja en hemlig klubb. Där dessa kidnappade kvinnor, drogas och tvingas att slåss mot varandra i en arena. När även Helena blir bortförd, blir upp till Dinah att frita henne.

Gäststjärnor: Donovan Leitch (Malcolm) Abby Brammell (Claire)
Story: David Carson, Regissör: David H Goodman.
Reunion

När Helenas gamla klasskamrater dyker upp i New Gotham för deras femte återförening, blir två av dem mördade. Medan Helena försöker hitta mördaren, är hon orolig att Reese utredning kommer att leda honom till något som kan få honom att få reda på för mycket om hennes sanna identitet.

Gäststjärnor: Christopher Wiehl (Jack Barrett) Shawn Christian (Wade Brixton) Robert Patrick Benedict (Gibson Kafka) J.P. Manoux (Cameron) Robert Clendenin (Leonard)
Story: Edward Kitsis & Adam Horowitz, Regissör: Chris Long.
Feat of Clay

Efter att en rånare vid namn Chris Cassius, brutit sig in i en kemisk fabrik och dricker en blandning som ger honom förmågan att förvandla människor till sten. Avbryter Barbara sin semester med sin pojkvän Wade. Ovillig att tillåta att Barbara fortsätter att försumma sitt personliga liv, för Butlern Alfred, Wade till klocktornet och avslöjar hennes hemlighet.

Under tiden har Helena begett sig till Arkhams Dårhus för att förhöra en skurk som heter Clayface, som besitter samma krafter som Chris. Och får lära sig ett chockerande faktum, angående sitt förflutna. Efteråt måste hon skynda sig att stoppa Chris, från att döda Nya Gothams mäktigaste folk vid en modeshow för välgörenhet.

Gäststjärnor: Shawn Christian (Wade Brixton) Ian Reed Kesler (Chris Cassius) Kirk Baltz (Clayface) Patrick Fischler (Dr. Will Kroner)
Story: Adam Armus & Kay Foster, Regissör: Joe Napolitano.
Devil's Eyes

Efter att ha upptäckt att Helena är Huntress, använder Harleen en maskin som ger henne själv metamänskliga krafter. Sedan hypnotiserar hon Helena och får henne att slå Barbara medvetslös, och stjäla en accessdisk. Barbara återhämtar sig och använder sin subneural apparat som gör att hon kan ställa sig upp och slåss mot Helena. Hon lyckas till slut med att neutralisera transen.

Men Harleen använder sig av disken, för att få fullständig kontroll över klocktornet och efter att hon dödat Wade. Skickar hon ut en hypnotisk signal, till varenda tv i Nya Gotham. I samarbete med Alfred, Dinah och Reese, måste Helena infiltrera klocktornet och strida med Harleen och hennes anhängare innan dom får kontroll över hela staden.


Gäststjärnor: Shawn Christian (Wade Brixton) Robert Patrick Benedict (Gibson Kafka) Steve Hytner (Dr. Franklin Rominic)
Story: David Carson, Regissör: David H Goodman.
 
2008 Scifi-Info.nu

STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek