Home
 
Huvudkaraktärer
Barbara Gordon / Oracle Helena Kyle / Huntress Dinah Lance
Dina Meyer Ashley Scott Rachel Skarsten

Under flera år har Barbara Gordon slagits mot brott i en cape och mask som Batgirl, vid sidan om Gotham Citys utklädde förkämpe. Efter att en kula från Jokers pistol hamnade hon förlamad i rullstol, nu slåss hon från en dator, med fokuseringen på att bli mästare på cybernetik och vapen.

Teknisk guru, har nu gett sig själv namnet ‘Oraklet’, pressar sin motivan även hårdare än förr att bli en hjältinna i den mörka staden, och har bosatt sig i klocktornet för att där träna sina unga skyddslingar, Helena Kyle och Dinah Lance.

Helena Kyle är dotter till två legender -- Gothams störste hjälte och den kriminella underjordens majestät. Tillsammans delade Bruce Wayne och Selena Kyle en förbjuden kärlek, och en även mörkare hemlighet. Efter att ha bevittnat sin mammas mord av Jokerns män och att senare överges av sin far, togs Helena in av Barbara Gordon.

Som senare började att tränas av Barbara att slåss mot brottsligheten, med en kombination av hennes pappas styrka och sin mammas djuriska förmåga att slåss.

Metamänskliga Förmågor: Överlägsen styrka, fart, rörlighet; förstärkt syn.

.Ända sedan hon var ung, har Dinah Lance haft samma mardrömmar som plågat hennes mamma, fastän den äldre Lance förnekar sitt förflutna. En ödesdiger natt, har Dinah en dröm där två kvinnor skadas allvarligt, ovetande om att hon psykiskt bevittnat Barbara Gordon som skjuts ner och Selena Kyles knivmord.

Efter flera år dras hon mot Nya Gotham, på rymmen från den familj som inte kan acceptera henne, och sökande efter kvinnorna hon vet håller framtidens nycklar.

Metamänskliga Förmågor: Telepati, telekinesi.
Kriminalinspektör Jesse Reese Dr. Harleen Quinzel ..
Shemar Moore Mia Sara ..

Även om ingen annan på Gotham Citys Polis är villiga att tro på det underliga och mystiska, Reese håller sitt sinne öppet. Han försöker gottgöra för sin pappas synder, en av Gothams mest ökända droglorder/brottsledare,

Vilket betyder att han skapat ett rejält register av lösta brott i polisdistriktet. Det enda bombsäkra sättet att göra detta, är att vara villig att tro på det otroliga, och att inte vara rädd för att upptäcka sanningen.

.Dr. Quinzel har en cool, samlad attityd och skarpa observationsskicklighet som är kännetecknet för en bra psykiatriker. Under dagtid, använder hon dessa förmågor som en terapeut, för att hjälpa invånarna i Nya Gotham.

Men, hon har en annan sida också -- en grym, skoningslös, slug sida som kommer ut för att leka när ingen ser det. Detta är Harley Quinn, en sexig och mörk kvinna vars önskan är att slå tillbaka mot staden som låste in hennes älskade chef -- Jokern.
..
  
)
© 2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek