Tillbaka..
   
ALPHA Huvudkraktärer
Dr. Lee Rosen - David Strathairn Bill Harken - Malik Yoba Cameron Hicks - Warren Christie
Dr Lee Rosen är en framstående neurolog och psykiater, med en lång historia av praktiskt arbete med patienter som lider av neurologiska sjukdomar. Hans fascination för Alpha - vanliga människor med mycket extraordinära förmågor kallas Alpha-färdigheter - har lett till bildandet av en grupp högt utvecklade människor, som specialiserat sig på att lösa Alpha-relaterade fall.

Även om han inte är en Alpha själv, har han blivit deras okonventionelle ledare, och hans vårdande personlighet och faderliga vishet bidrar till att hålla ihop gruppen när spänningar och personliga konflikter hotar att slita dem isär.
Harken är en före detta FBI-agent, som strikt håller sig till reglerna. Han är också en hyperadrenal Alpha - en vanlig människa med en mycket speciell fysisk förmåga. Han kan uppbjuda en fantastisk styrka genom att medvetet aktivera "kamp-eller-flygrespons".
´
Med en flod av adrenalin, undertrycks hans smärtreceptorer och för en kortare stund får han supermänsklig styrka och en motståndskraft mot skador som gränsar till osårbarhet.
Hicks har levt ett hårt liv, ärren visar tydligt hans personlighet. Hans sammandrabbningar med lagen och det medicinska och militära etablissemanget, har skapat en djup känsla av misstro mot myndigheterna. Han är en före detta krypskytt i armén, och kastare i ett basebolllag i farmarligan.

Han har ett ovanligt tillstånd som kallas "hyperkinesi," där sinnets bildsystem och muskelkontroll är helt i samklang med motoriken hans hjärnas center. Som resultat innehar han ett felfritt sikte, perfekt balans, och kraftigt förbättrad motorik.
Nina Theroux - Laura Mennell Gary Bell - Ryan Cartwright Rachel Pirzad - Azita Ghanizada
Nina är världslig och sofistikerad, attraktiv och intelligent, komplex och manipulativ. Kort sagt, hon ger ny mening åt idén att en kvinna "alltid får vad hon vill." Hennes Alpha-färdighet kallas "påverkan", och det innebär störningar av de specifika nervbanor i hjärnbarken som lämnar hjärnan sårbar för förslag.

Det är Ninas förbannelse att veta att de känner till hennes förmåga, inte kan skilja på om hon är ärlig eller om hon styr dem.
Bell är i tjugoårsåldern, och känslig för många faktorer i sin omgivning, och beroende av rigorösa rutiner. Trots alla upplevda begränsningar, är Gary också en "givare" - en mänsklig antenn. Hans neurala synapser har förmågan att "läsa" ett brett spektrum av frekvenser, inklusive TV, radio och mobiltelefoners signaler på samma sätt som folk vanligtvis hör det vardagliga ljuden omkring dem.

Garys alpha-förmåga är otroligt effektiv, och gör att han kan avlyssna kommunikation och krypterade meddelanden. Dock kan det också bli överväldigande för honom, när han inte kan stänga av dessa signaler.
Rachel är en söt, skygg flicka i tjugoårsåldern, skyddad från samhället av hennes beskyddande föräldrar.

Rachel är som en "synesthete", vilket tillåter henne att förstärka en känsla och samtidigt göra hennes återstående sinnen tillfälligt värdelösa, vilket ofta lämnar henne utsatt för fara.
.. .. ..
 ..   ..   ..
  
)
syfy 2011 "ALPHAS" and all related characters and images are the property of syfy,
No copyright infringement is intended by the editor of scifi-info.nu. This page is not for profit, only informational purposes and fun
2008 Scifi-Info.nu

STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek