Den här delen av scifi.info, är dedikerad till alla saker man är rädd för.

Vampyrer, Varulvar, Demoner, Häxor och allt annat som gömmer sig på dagarna och kommer endast ut på nätterna

.Vampyrserier och annat som skrämmer.

. .
 The Vampire Diaries
Storyn om Elena Gilbert, och de två vampyrbröderna Stephan och Damons kamp för hennes hjärta.
 Buffy Vampire Slayer
Serien handlar om den unga Buffy Summers, som är den utvalda. Att dräpa vampyrer och andra läskigheter, som kommer till den lilla staden Sunnydale.
 Angel
Vampyren med en själ fortsätter här kampen mot ondskan, utan Buffy och de andra i Sunnydale.
 Being Human
Tre personer i tjugoårsåldern delar ett hus och försöker leva ett normalt liv, trots att en av dem är ett spöke, en varulv och en är vampyr.
 Blade
Blade halvvampyren, som står på mänsklighetens sida i kampen mot de onda.
 Moonlight
Privatdeckaren och vampyren Mick löser brott bland vampyrer och demoner.
 True Blood
Vi befinner oss i hålan Bon Temps i Louisiana. Två år har gått sedan vampyrerna bestämt sig för att meddela mänskligheten om sin existens, eftersom konstgjort blod framställts i Japan.
 Tru Calling
Vad skulle du göra om du kunde återuppleva en dag? Om du vore Tru Davies, så skulle du rädda liv.
 Supernatural
Bröderna Dean och Sam Winchester, reser genom landet sökande efter sin pappa som anmälts saknad och slåss mot ondskan längs vägen.
 Blood Ties
Serien handlar privatdeckaren Vicki Nelson, den modiga ex-snuten med en obotlig ögonsjukdom. Vars liv vänds upp och ner, när hon hamnar i värld som hon inte känt till.
  Vamps
Legender om vampyrliknande varelser och deras handlingar förekommer långt tillbaka - Odysseus utför själv en ritual för att locka fram de döda i Odyssén.  läs mer.
  Demoner:
Demon (gr. dai'mon, lat. daemon) betecknas ej sällan i den grekiska litteraturen, åtminstone hos Homeros och skalderna. läs mer.
  Varulv:
Berättelserna är inte samstämmiga om huruvida en varulv förvandlas till en varg, eller till ett monster som liknar en blandning av människa och varg. läs mer.

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.