Den här delen av scifi.info, är dedikerad till Den här delen av scifi.info, är dedikerad till serier som handlar om rymden och utomjordingar. Och alla faror samt vackra planeter, som människan kan stöta på där ute.

Och som kan komma ner till oss, i alla former och utseenden …

.Rymdäventyr, eller utomjordingar som kommer hit.

..
 Andromeda
Rymdskeppet Andromeda fryses i tiden vid ett svart hål, 300 år efter "Samväldets”, kollaps dras det ut och dess Kommendör Dylan Hunt, väcks till ett universum i kaos.
 Battlestar Galactica
3 serier om Stridsskepp Galacticas äventyr, oss strider mot Cylonerna.
 Caprica
Caprica tar upp handlingen före och under Cylonernas tillkomst, och de två familjerna som befinner sig på varsin sida angående dessa robotar.
 Doctor Who
Den mystiske utomjordiske tidsresenären som kallas för "Doktorn", och hans äventyrliga resor i rum- och tidsfarkosten TARDIS, vars exteriör ser ut som en blå poliskiosk från 50-talet.
 Torchwood
Torchwood Institutet: Etablerades av Drottning Victoria efter utomjordisk inkräktande på Brittisk mark år 1879. Placerad djupt under Cardiff Bay, är Torchwood en förvaringsplats för att hålla utomjordiska fynd i säkerhet.
 Falling Skies
Vi möter här en grupp överlevare, 6 månader efter det att en övermäktig utomjordisk ras anföll Jorden. En grupp som mot alla odds överlevt.
 Farscape
Under ett flygtest med en ny experimentell rymdskyttel, kastas astronauten John Crighton till ett annan del i universum. Där han ställs inför nya underliga varelser.
 Outcasts
Livet för en grupp nybyggare på en främmande planet.
 V-1984 & V-2009
Över hela jorden vaknar människorna, av ljudet av rymdskepp som kommer inflygande över alla större städer.
 Firefly
En grupp avfällingar som färdas över galaxen, i sitt sökande efter en inkomst, varesig det är lagligt eller inte.
 First Wave
Detta är historien om New Yorkpolisen Sara "Pez" Pezzini. Hennes sökande efter rättvisa ger henne möjligheten att använda något som kallas Witchblade
 Space Rangers
Året är 2104, och mänskligheten har flyttat ut bland stjärnorna. Fort Hope som ligger på planeten Avalon, är en av dessa avlägsna utposter för handel och diplomati.
 Space: Above and Beyond
År 2063 är jordens resurser knappa och människorna tvingas kolonisera andra världar, detta är inledningen på ett krig mot en mycket stark utomjordisk ras.
 Threshold
En grupp forskare och militära rådgivare samlas in, för att utvärdera ett eventuellt utomjordiskt hot och möjlig invasion.
 Roswell
Roswell är en liten stad i New Mexico där ett rymdskepp sägs ha störtat 1947. Max, Michael och Isabel hittades gående i öknen 16 år efter den förmodade händelsen.
 Total Recall 2270
Total Recall 2070, är en psykologisk Sci-Fi thrillerserie, som centrerats runt CPB poliserna David Hume, och hans android-partner Ian Farve.
 Alien Nation
För ett par år sedan kraschlandade ett flygande tefat i Mojaveöknen, och dess invånare visade sig vara utomjordiska slavar, uppfödda till att vara superintelligenta och starka, och kontrolleras av sina övervakare.
 Invasion
Under en orkan över Florida, syns mystiska ljussken. Kort därefter börjar människor i en liten stad, att uppträda underligt.
 Smallville
Smallville berättar historien om Clark Kent som tonåring, innan han blev känd som Stålmannen.
 Buck Rogers
500 år efter att ha skickats ut av NASA, återvänder Buck Rogers till Jorden som inte är sig likt.
 War of the Worlds
Alla trodde att efter utomjordingarnas angrepp 1953, hade de alla dödats av bakterier, men dom hade istället gått in i ett tillstånd av skendöd.
 LEXX
De fyra huvudpersonerna har i säsong ett genom en rad oerhört ologiska incidenter, tillsammans med några rebeller från Astral-B (Tweedle är själv en ex-rebell) stjäl de Lexx från the Den Gudomliga Ordern, som har sitt högsäte på planeten Cluster och leds av Hans Gudomliga Skugga.
 Dark Skies
1900-talets officiella historia är en lögn. Utomjordingar har varit på jorden sedan det sena 1940-talet, men en amerikansk hemlig organisation har mörklagt denna vetskap.
 Starhunter
Story om en prisjägare/privatdetektiv, i en avlägsen framtid.
 Earth 2
Två hundra år in i framtiden, ger sig Devon Adair iväg på ett uppdrag för att rädda sin sons liv, och erbjuda mänskligheten en andra chans.
 Under uppbyggnad Earth: Final Conflict
För tre år sedan ... Etablerade sig 71 utomjordingar som kallar sig själva Följeslagare i länder över hela världen. Anatomiskt skiljer sig från oss, och har en fenomenal kunskap om vetenskap och teknik vida överlägsna vår.
 Star Trek
.

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.