Home
Säsong 1
Säsong 2
 
Huvudroller
Richard Cypher Kahlan Amnell Zedd, aka Zeddicus Zu'l Zorander
Craig Horner Bridget Regan Bruce Spence
  Richard Cypher var en gång endast en enkel skogsbo, en expertspårare och upptäcktsresande över stigarna genom och runt om hans hemstad Hartland, som ligger i en provins känd som Westland.

Han var omtyckt i staden och såg upp till sin äldre bror Michael, som är stadens Förste Ledare. Deras far George Cypher, uppfostrade dom två pojkarna efter sin hustrus död.

Hans liv var en händelsefattig serie arbetsuppgifter och plikter för Richard, tills ödet förde ihop honom med en mystisk och fängslande kvinna, som kallades Kahlan Amnell. Från en en till synes galen gammal man, Zedd, avslöjades sanningen för Richard. Han är ett barn av en profetia, den första sanna Sökaren som världen känt på tusen år, förbestämd att svinga det kraftfulla Sanningens Svärd och besegra den onde tyrannen Darken Rahl.
  Hon kommer från en forntida ordenssällskap med magiska kvinnor kända som Biktare. Hennes folk är edsvurna att att finna sanningen, oberoende hur hårt någon försöker dölja den. Men Kahlan själv, är en kvinna med många hemligheter.

Och hennes uppdrag var att finna Sökaren, den som profetian sagt ska besegra Darken Rahl. Kahlan riskerade allt för att finna Richard Cypher. men hon hade inte räknat med att bli kär i honom.

Genom att endast röra vid en person, kan Kahlan göra så att denne erkänner. Och efteråt kan hon befalla dem att göra allt hon vill. Men dom som Biktats av Kahlan blir även hopplöst förälskade i henne. Det är henns kraft. Det är vad som gör att folk i Midlands respekterar Kahlan. Skräms av henne. Och det är Kahlans förbannelse, eftersom hon känner sig dragen till Richard, som han gör för henne. Men deras är en kärlek som aldrig kan fullbordas.

Så Kahlan måste uthärda det ensamma livet som Biktare. Och hennes syfte är att försäkra att Richard förstår Sökarens öde; Att stoppa den obarmhärtige Darken Rahl. Ingenting han har någon betydelse för Kahlan, inte ens hennes egen lycka.
  För folket i Hartland, är Zedd endast känd som en galen gammal eremit, som pratade med sina hönor och stod naken på berget medan han tittade på molnen. Men, vad han i själva verket gjorde, var att hålla uppsikt på Richard Cypher medan han växte upp. I verkligheten är Zeddicus Zu'l Zorander en vis och stark trollkarl, och han har skyddat Richard hela hans liv, och hållit honom gömd för Darken Rahls styrkor.

Profetian visade att Richard skulle växa upp till den första sanna Sökaren på tusen år, ödersbestämd att störta Rahls växande tyranniska styre med mörk magi. Så Zedd såg till att barnet kunde leva och förstå sitt livsöde.

Efter att ha avslöjat profetian för Richard, lär Zedd honom Sökarens väg. Han visar honom hur han ska kontrollera Sökarens gamla vapen Sanningens Svärds magiska kraft, och ger sin otåliga och envisa elev råd och träning, inför hans farliga resa tvärs igenom Midlands. Zedd behärskar magiska eldblixtrar som försvar mot angripare. Och han ger Richard råd angående hans växande känslor gentemot Kahlan Amnell. Zedd kommer att göra allt i sin makt för att se till att Richard fullgör profetian, även om detta kommer att kosta honom själv livet.
Darken Rahl Chase Brandstone aka Dell Brandstone ..
Craig Parker Jay Laga'aia ..
  Detta är ren ondska förkroppsligad, i formen av en ung elegant man. Vill Darken Rahl inget annat än att få total herravälde över hela den fria världen. Han har utökat sitt imperium av tyranni långt bortom hans hemland D'Hara och in i Midlands, stad efter stad, person efter person.

Som trollkarlen Zedd säger: "Rahls grymhet, hans nöje i att ge andra smärta, motsvarar den mask av vänlighet han använder för att dra in sina offer i sin förtrollning, och sedan förslava dem för evigt."

Genom att använda mörk magi och svartkonst, onda trollkarlar, falska kollaboratörer och stora legioner soldater, har inte Rahl låtit sig hindras för att nå sitt ultimata mål. Och det finns ingenting i hans väg, förutom profetian om Sökaren. Vilket är den man som kan besegra Darken Rahl, och befria folket hans styre förslavat och återställa freden i världen.

Nu när Richard Cypher blivit avslöjad att vara den sanne Sökaren, har Rahl beordrat hans död. Två män på en kollisionskurs med ödet. Och endast en av dem kommer att överleva.
  En stor man och Richard Cyphers närmaste vän. Han är en av Hartlands Ledares Vakter, en liten stad i den fridfulla provinsen Westland. Hans grupp har ansvaret för Richards äldre bror Michael Cyphers skydd. Chase arbetar från en mycket ärlig kodex.

Han är mycket lojal till dem han litar på, och agerar beslutsamt för att ta hand om dem som vill skada folket han gett sitt skydd. För honom, finns det inga gråzoner, bara gott och ont.

Chase tvekar inte att hjälpa sin vän, tillsammans med den mystiska Kahlan Amnell och trollkarlen Zedd, i deras uppdrag att besegra Darken Rahls styrkor. Allt han ber om i utbyte, är att Richard närvarar på hans dotters bröllop. När allt kommer omkring, har Chase Brandstone nävar av sten, men han är i själva verket en familjeman med ett hjärta av guld.
  ..
.. .. ..
.. .. ..
  ..   ..    .. 
 
  
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek