Home
Puppeteer

Gäststjärnor: Kevin J. Wilson (General Ergemont), Craig Parker (Darken Rahl), Geraldine Brophy (Drottning Milena), Jordana Beatty (Rachel), Maisie McLeod-Riera (Prinsessan Violet), Wade Jackson (Kunglig vakt), John McKee (Chefskock), Bronwyn Bradley (Martha)
Story: Nicki Paluga, Regissör: Mark Beesley.

.

Avsnittet börjar med en D'Haransoldat ger Darken Rahl, en del av Ordens Box. Han placerar den vid en andra del, han saknar endast en av delarna. Han säger till soldaten att meddela Drottning Milena, att han accepterar alla hennes krav i utbyte mot att hon lämnar ifrån sig den tredje delen. Soldaten frågar varför dom inte bara kan döda henne, och ta boxen. Rahl svarar att när han har alla tre boxarna, kommer han att ha obestridd makt och hennes krav kommer att bli meningslösa.

Samtidigt står Richard och Kahlan och tittar mot Drottning Milenas stad Tamarang. Kahlan avslöjar att drottningen är obarmhärtig, och att hon vid ett tillfälle dödat flera människor för en liten juvel. Zedd kommer fram till dem och säger till dem att ett sändebud från Darken Rahl, kommer dit nästa dag. Han säger åt dem att fördröja sändebudet, medan han tar sig in i slottet som en underhållare för Prinsessan Violets födelsedag och stjäla boxen.

Prinsessan Violet avvisar underhållare på löpande band, och efter Zedds uppträdande väljer hon honom. Han presenterar sig själv som Ruben Rybnick, Mästerdockspelare. Violet visar Rachel för Zedd, en flicka hon fått förra året att öva på som härskare. Zedd fortsätter med att lura prinsessan till att visa honom var nyckeln till skattkammaren, där Ordens Box är inlåst.

Richard och Kahlan upptäcker en av Darken Rahls spaningstrupper, så dom bestämmer sig för att angripa soldaterna, och låta Kahlan bekänna en av dem för att få honom att skicka ett meddelande till Darken Rahl för at försena honom. Det hela slutar med att Richard dödar hela truppen, och Kahlan blir arg för att han är överbeskyddande. Hon hittar en resebok hos en av männen, hon förklarar att reseboken används för kommunikation med Rahl. En plan att använda boken för att döda Darken Rahl kommer upp.

Rachel stjäl senare nyckeln till skattkammaren från Prinsessan Violet åt Zedd, och han lyckas med att stjäla Ordens Box. Han bestämmer sig för att ta med sig Rachel när han ger sig av, men när dom ska ge sig iväg stoppas dom av drottningen, och Zedd ger Rachel boxen efter att han tvingat henne att gömma sig. Hon går till köket för lite bröd att gömma den i. När Rachel befinner sig i köket kommer prinsessan in, och hon blir tvungen att gömma boxen i kaksmeten. Sen sätter kokerskan in denna i ugnen, med boxen inuti.

Richard och Kahlan har lagt sig i bakhåll med en armborst för att skjuta Darken Rahl, men när han rider över kullen inser Richard att det är en dubblett och att Rahl måste ha förstått att det var en fälla.

Darken Rahl själv har redan anlänt till slottet. Drottning Milena ber Darken Rahl att göra dem äran att skära tårtan, vilken Ordens Box är inbakad i. Zedd försöker fördröja dem genom att utföra en dockföreställning, innan man skär tårtan. Samtidigt som Rachel försöker ta boxen och fly.

Darken Rahl går sen till skattkammaren, och ser att boxen där är falsk. Han ger order till sina vakter att fånga in Zedd, sen avslöjar Darken Rahl att han vet att Ruben i själva verket är trollkarlen Zedd.

Rachel springer genom skogen med boxen, när soldaterna börjar att jagar henne. Men hon räddas av Richard och Kahlan.

Darken Rahl är rasande och hugger huvudet av Zedd, men det visar sig att det endast är en docka. Zedd möter Richard, Kahlan och Rachel, som flyttar hem till en av kokerskorna.

I sin ilska dödar Darken Rahl drottningen, och skriver ett meddelande i reseboken. Jag kommer hitta dig.

|  |
   
 
 
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek