Home
Identity

Gäststjärnor: Ross Brannigan (Bröllopsofficiant), Edwin Wright (Morcant), John Rawls (Samuel), Scott Wills (Briggs), Joy Watson (Gammal Häxa), Renato Bartolomei (Demmin Nass), Danielle Cormack (Shota), Jason Smith (Gryff), Anna Hutchinson (Bronwyn), Peter Ford (Colm)
Story: Chad Fiveash & James Stoteraux, Regissör: Garth Maxwell.

.

I en syn får vi se Sökaren och D'Haransoldaten Demmin Nass strida till döds, men den enda död vi får se är Sökarens.

Men det är naturligtvis ett öde förutbestämt av Shota, en person som kan se framtiden genom vattnet i sin håla. Hon säger till någon där att Sökaren kommer att dö om tre dagar, och hon måste stoppa denna händelse. Under en middag tillsammans med en gammal vän till Kahlan, berättar dom för honom att dom måste bege sig till en plats som kallas Collabra.

Men D'Harans är ute efter någonting i denna ödemark, som en gång i tiden var bördig. Dom träffar Gryff, som är mycket lycklig att få träffa Sökaren. Han är ett fan till honom, och har en journal om dom tidigare Sökarna. Gryffs familj arbetar tillsammans med D'Harans, så att dom kan stjäla deras pengar för att betala sitt eget motstånd. Dom får reda på att han ska gifta sig i ett arrangerat giftermål, något han själv ogillar. Det är ett giftermål mellan hans familj, och en familj som är involverade med D'Harans.

Gryff hade helst av allt velat vara en Sökare själv, eller åtminstone strida tillsammans med en. Efter att Gryff lämnat dem, dyker en gammal smutsig kvinna upp och varnar Richard att han borde undvika färden till Collabra, annars kommer han att dö om två dagar, hon har sett detta i en syn. Lite senare ser hon att han inte hörsammat hennes varning, och tänker bege sig dit i alla falla.

Senare dyker kvinnan upp i Gryffs sovrum. Hon övertalar honom att vara Sökaren, och Sökaren kommer att förvandlas till honom genom att använda magi. Efter att det är gjort, tror Zedd och Kahlan på vad dom ser. Så dom tre ger sig av och lämnar den riktige Sökaren. Richard försöker fly, men dom får tag på honom och förs till altaret. Ingen där vill höra att han inte är den dom tror han är, han och kvinnan han ska gifta sig med förses med bojor, och blir tvingade att gifta sig mot sin vilja.

Samtidigt som Shota ser att det är Gryff som är den som kommer att dö i denna framtid, och inte Richard. Efter vigseln låser dom in Richard i ett rum tillsammans med hans nya brud, för att få folket att tro att dom ska fullborda äktenskapet. Men Richard har annat i tankarna, som att dom båda måste ta sig ur sina bojor och fly genom fönstret.

Zedd, Kahlan och Gryff gör upp egna planer, och med hjälp av sin vetskap angående dom tidigare Sökarna, kastar Gryff ur sig ett gammalt talesätt från en av dom gamla Sökarna och vinner över dem med sin kunskap i ämnet. Så dom kommer upp med en plan att skapa en avledning, genom att tända eld på D'Harans lager med Drakeld vilket borde göra så att soldaterna skyndar sig dit, medan Gryff och Kahlan väntar på att Demmin Nass kommer in till säkerheten i befälstältet, och att Kahlan då planerar att bekänna honom.

När Zedd går och lägger sig för natten, börjar Kahlan och Gryff komma varandra allt närmare. Hon ger honom nyheten att dom inte kan bli tillsammans, eftersom om dom släpper alla hämningar ens för en sekund skulle hon kunna beskänna honom och göra honom till sin slav. Han skulle inte vara sig själv längre, och det skulle stoppa uppdraget och dom skulle misslyckas att besegra Darken Rahl.

Demmin Nass söker igenom en grotta, samtidigt som Gryffs nya hustru leder honom in i en katakomb som går till Collabra. Nass hittar en gammal vas samtidigt som han stöter på Richard (som Gryff) och hans hustru. En av männen upptäcker vem han är, ger order om att dom tas till fånga. Richard talar om för mannen att hans far inte kommer att bli alltför glad över att han behandlas på dettas sätt.

Men han konstaterar att han inget kan göra, när han upptäcker hur Nass är fast inställd att förhöra Gryff. Men Richard säger till honom att han gissar att han blir tvungen att berätta för Nass om alla mutor som han och hans far är inblandade i. Vilket får honom att tänka om, och ger Richard nyckeln så att han kan fly. Nu börjar bruden verkligen tro på att 'Gryff', i själva verket heter Richard och som är Sökaren.

Samtidigt anländer Zedd och dom andra till platsen, Zedd sittande på en vagn med flera lådor med "Richard" och Kahlan inuti en av dessa. Lådan som dom ligger i bärs in i befälstältet, och dom hoppar ur och inleder en strid med de två vakter som står där.

Kahlan hittar en skriftrulle, och säger åt Richard att läsa den men han erkänner då att han inte kan, och med en gång hon tittar på honom vet hon att Richard är någon annan. Zedd försäkrar sig att deras planer går vidare som sagts, men när han kommer in i tältet får han reda på att det är Gryff och att den gamla kvinnan gjort detta så att han kunde ta Sökarens plats i synen hon haft. Men när dom ska överge uppdraget, kommer Nass och hans män in. Och dödsscenen spelas ut som den setts tidigare, och då exploderar deras avledning och hela området kollapsar.

Precis då kommer Richard in och strider mot Nass, men hans män tar honom och dom kommer alla undan.

Efter att allt återgått till det normala, säger Gryff till Kahlan att om allt hon tidigare sagt är sant, då borde hon berätta allt för Richard. Kahlan ber Richard att läsa rullen. Och han säger att det är en uppteckning från dagen då Collabra föll. Den berättar om att folket tog sina egna liv, för att skydda stadens största hemlighet. Deras största skatt kallad Ordens Box sista viloplats.

Nass slår sönder vasen och hittar Boxen som han ger till Darken Rahl. Det finns tre mycket kraftfulla och magiska boxar, och om man sätter ihop dem, blir man omöjlig att stopp och Darken Rahl kan använda dessa för att förslava hela världen.

Gruppen möter den gamla kvinnan, som förvandlas tillbaka till sitt sanna jag Shota. Och hon avslöjar att Sökaren kommer att bli förråd, av den i vitt och pekar på Kahlan.

|  |
   
 
 
2008 Scifi-Info.nu
STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek