"Sju adliga familjer kämpar om kontrollen över det mytomspunna landet Westeros. Politiska och sexuella intriger i överflöd. De huvudsakliga familjerna är Stark, Lannister och Baratheon. Robert Baratheon, är kungen av Westeros, ber sin gamle vän Eddard Stark att fungera som hans främste rådgivare. Eddard som misstänker att hans föregångare mördades, godtar så att han kan undersöka saken. Drottningens familj Lannisters, kan ha en plan i rörelse för att ta över kontrollen.

På andra siden det Trånga havet, befinner sig de sista överlevande medlemmarna av den tidigare avsatte härskande familjen Targaryens, som också planerar att ta tillbaka makten. Konflikten mellan dessa familjer och andra, däribland Greyjoys, Tullys, Arryns och Tyrells, leder till krig. Under tiden, i norr är en forntida ondska på väg att vakna. Mitt i krig och politisk förvirring, är allt som står mellan världarna och fasorna utanför Muren, ett brödraskap missanpassade som kallas Nattvakten.

Efter många år av sommar, väntar man nu på den långa vintern. En vinter som kan stanna under en livstid. Och det som följer kylan, är en fasa som alla vägrar tro finns men ändå är rädda för.

.Legend of the Seeker, på Tv6.

Med reservation för ändringar, i kanalernas tablåer. Se dagstidningarnas tv-sidor, och kanalernas hemsidor. 
 .Säsong 2 Lördag 12/5 15:00.
 Tears
För att rädda de levandes värld, ställs Richard slutligen inför sin största fiende.
..
..

 

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

 

LÄNKAR