.Säsong 1.


 Winter Is Coming
Bortom en gigantisk skyddande isvägg, i den nordligaste delen av Westeros är det någonting kallt som smyger omkring. Kung Robert Baratheon av Westeros, anländer med sitt kungliga följe till Winterfell söder om muren att söka hjälp av sin gamle vän Eddard Stark att styra hans rike.

Samtidigt på en annan kontinent, söker de sista överlevande av den tidigare regimen Targaryen en ny allians för att få en armé, för att återta sitt kungarike från “usurpatorn” Kung Robert.

 The Kingsroad
Kung Robert och hans följe fortsätter sin färd söderut, med Ned Stark och hans döttrar Sansa och Arya. Under ett stopp på vägen, hamnar Arya i trubbel med prins Joffrey, vilket lämnar Ned med ett svårt beslut att fatta.

Under tiden är Jon Snow och Tyrion Lannister på mot väg till muren i norr, Jon för att gå med i Nattväktarna och den andre för sin nyfikenhet.

 Lord Snow
Ned har anlänt till Kings Landing, och blir där chockerad av något. På Castle Black, börjar Jon Snow sin utbildning att bli en av Nattvakten. Catelyn lämnar i hemlighet Winterfell, för Kings Landing då hon blivit övertygad om att hon vet som försökte mörda Bran.

Arya börjar sina danslektioner med Syrio Forel. Under färden mot Vaes Dothrak har Daenerys problem med sin bror Viserys. Jaime och Cersei besväras hör talas om Brans öde.

 Cripples, Bastards, and Broken Things
Ned Stark startar sin hemliga utredning om hans föregångares plötsliga död. En tornering hålls i ära av den konungens nya Hand. Jon känner sympati för en ny rekryt i Nattvakten vid namn Samwell Tarly.

Efter att Tyrion lämnat muren, börjar känna att han befinner sig på fel plats vid fel tidpunkt. Viserys blir allt mer frustrerad i Vaes Dothrak. Catelyn Stark stannar vid ett värdshus på väg tillbaka till Winterfell.

 The Wolf and the Lion
Kung Robert blir rasande när han får veta att alliansen mellan Targaryen och Dothraki burit frukt, och ger order om ett mord vilket ogillas av Ned Stark.

Catelyn tar sin Lannister-fånge till Eyrie, till sin syster. Arya tjuvlyssnar på en konversation som hotar hennes fars liv.

 A Golden Crown
Under tiden som Kung Robert går på jakt, måste Ned hantera nya problem. På Eyrie ställs Tyrion inför Eyries härskarinna för att dömas för sina brott.

Vid Winterfell rider Bran för första gången sedan hans fall. I Vaes Dothrak får Viserys äntligen sin betalning, för att han gett sin systers hand i äktenskap till Khal Drogo.

 You Win or You Die
Ned och Drottning Cersei har ett möte rörande Jon Arryns död. Jon Snow ger sitt löfte, att bli en man av Nattvakten. Efter att Dany utsätts för ett mordförsök, ändrar Khal Drogo sig för att sätta sin son på Tornen. Kung Robert skadas allvarligt av ett vildsvin, och måste fatta beslut om framtiden för riket.

 The Pointy End
I efterdyningarna av Neds arrestering, strider Syrio och Arya mot Lannister vakter, medan Cersei manipulerar Sansa till sina egna syften. Robb samlar sin fars allierade i norr, för att gå i krig mot Tywin Lannisters trupper.

 Baelor
Med Sansas liv i fara, tar Ned ett ödesdigert beslut. Catelyn förhandlar fram ett obehagligt avtal med den sliskige Walder Frey. Tyrion lägger sig till med en älskarinna, och tvingas av sin far att kämpa vid fronten. Robb vinner sin första stora seger och fångar en högt värderad fiende.

Jon belönas för sin tapperhet och upptäcker en mörk hemlighet om Maester Aemon. När Drogos sår blir infekterat, trotsar Dany hans blodryttare Qotho, och placerar sin tillit på den förslavade häxan Mirri Maz duur.

 Fire and Blood
När de tragiska nyheterna sprids över De Sju Kungadömena, delar Bran och Rickon en profetisk dröm, Catelyn förhör Jaime om sin sons fall, och Robbs öde ändras för evigt. Efter ett överraskande beslut från sin far, rider Tyrion söderut.

Arya antar en ny identitet i ett försöka fly från Kings Landing, och Sansa terroriseras av Joffrey. Jon tvingas att välja mellan Nattvakten och familjen han lämnade bakom sig. På andra sidan havet, betalar Dany ett fruktansvärt pris för sin kärlek, men finner nytt hopp.

 ..
..

..

Gateblog

Här hittar ni recensioner, och nyheter rörande denna underbara värld, av science fiction m.m. Lite då och då har vi utlottningar av filmer.

Kategorier :

LÄNKAR