Tillbaka..
   
Familjen STARK 
Sean Bean - Eddard Stark "Ned" Michelle Fairley - Catelyn Stark "Cat" Richard Madden - Robb Stark
Härskare över Winterfell, Lord Paramount av norr, och Uppsyningsman för den Nordliga delen av Westeros.

Eddard, mellanson till Lord Rickard Stark av Winterfell, fostrades av Lord Jon Arryn på Eyrie från åtta års ålder, där han blev god vän med uppsyningsmanskollega Robert Baratheon, barnhärskaren av Storms End och Lord Paramount i Stormlands.
Äldsta dotter till Lord Hoster och Lady Minisa Tully, hustru till Lord Eddard Stark av Winterfell.

Catelyn var trolovad med Brandon Stark, Eddards äldre bror, när hon var tolv. När hennes fars uppsyningsman Petyr Baelish, fick höra att hon skulle gifta sig med Brandon, utmanade han den äldre och starkare mannen om hennes hand och besegrades rejält. Brandon och hans far mördades av kung Aerys II Targaryen, och så Catelyn gifte sig då med Brandons bror Eddard.
Äldste son till Eddard Stark och Catelyn Tully.

När Eddard red söderut för att bli konungens hand, stannade Robb i Winterfell för att styra i hans ställe med hjälp av sin mor.
Isaac Hempstead-Wright - Brandon Stark "Bran" Sophie Turner - Sansa Stark Maisie Williams - Arya Stark
Brandon Stark, vanligtvis kallad "Bran", är Eddard och Catelyn andra son.
Skadades allvarligt efter ett ofrivilligt fall, i början av serien. Osäkert om han kommer att kunna gå igen.
Äldsta dotter till Lord Eddard Stark och Catelyn Tully.

Eddard tog med sig henne till Kings Landing när han utsågs konungens hand, och som också godtagit Kung Robert Baratheon förslag att trolova henne till sin äldste son, Prins Joffrey.
Yngsta dotter till Eddard Stark och Catelyn Tully.

Arya var lite av en pojkflicka, som mycket hellre tränar fäktning än handarbete och andra dam-liknande sysselsättningar. Eddard tog med sig Arya Kings Landing när han blev konungens hand. Innan hon lämnade Winterfell, fick hon ett svärd av sin halvbror Jon Snow som kallas Nålen som avskedsgåva.
.. Kit Harington - Jon Snow ..
 ..   Lord Eddards oäkta son med en okänd mor.

Jon vet inte vem hans mor är, och Eddard har vägrat att berätta hennes namn till någon, men han berättade för Kung Robert Baratheon att hennes namn Wylla, en tjänare som är anställd av Huset Dayne av Dorne.
  ..
Familjen LANNISTER  
 
Charles Dance - Tywin Lannister Lena Headey - Cersei Lannister Nikolaj Coster Waldau - Ser Jaime Lannister
  Baron på Casterly Rock, Lannisports Värn och Uppsyningsman i väst. En beräknande, hänsynslös, och kontrollerande man, Tywin en av de mest mäktigaste Lorderna i Westeros.

Han är far till Jaime, Cersei och Tyrion Lannister. Han älskar sina barn Jaime och Cersei, men föraktar Tyrion. Detta beror delvis på Tyrion är deformerad, men Tywin lägger skulden på sin son, att ha orsakat hans älskade hustru Joannas död under hans födelse.
  Dotter till Baron Tywin Lannister och Joanna Lannister, hustru till Kung Robert Baratheon och Drottning av De Sju Kungadömena.   Äldste son till Baron Tywin och Lady Joanna Lannister och Riddare vid Kung Aerys II Targaryen Konungavakt, och sedan hos hans efterträdare Kung Robert Baratheon.

Ser Jaime övergav sin förstfödslorätt som arvtagare till Casterly Rock, när han togs upp till Konungavakten under den stora torneringen i Harrenhal i år i False Spring. Under plundrandet av Kings Landing vid slutet av Roberts Uppror, dödade han den vansinniga konungen Aerys II Targaryen i strid med sin ed som Kungsvakt, och har genomfört den öknamnet "Kungadräparen" sedan dess.

Han beviljades full benådning av Kung Robert, och fick tillåtelse att förbli medlem i Kungsvakten.
Peter Dinklage - Tyrion Lannister Eugene Simon - Lancel Lannister ..
  Yngste son till Lord Tywin och Lady Joanna Lannister. Han är dvärg.

Tyrions mor dog under hans födsel, och hans far har föraktat honom hela hans liv som en följd av detta och hans missbildning. För evigt en utstött även inom sin egen familj, har han ändå alltid haft en nära relation med sin äldre bror Ser Jaime Lannister.
  Kung Roberts väpnare. Förstekusin till Drottning Cersei, och mycket lik hennes bror Jaime.   ..
     
     
Familjen BARATHEON  
Mark Addy - Robert Baratheon Jack Gleeson - Joffrey Baratheon Gethin Anthony - Renly Baratheon
  .Den första av hans namn. Kung av Andals och Rhoynar, och de första männen, Baron över de Sju Kungadömena, och rikets beskyddar.

Robert uppfostrades av Lord Jon Arryn på Eyrie tillsammans med sin bästa vän Eddard Stark och var trolovad med Eddards syster Lyanna, som han älskade innerligt. Men Lyanna kidnappades av kronprins Rhaegar Targaryen, vilket satte igång en kedja händelser som lämnade Lord Rickard Stark och Eddards bror, Brandon, döda, och den galne kungen Aerys II Targaryen krävde från Lord Jon, Robert och Eddards huvuden. Men Lord Jon startade istället ett uppror, med Eddard och Robert som samlades i norr och Stormlands.

Robert, en stark kämpe med störst anspråk på tronen bland de tre stora lorderna, blev snart ledare för upproret, som blev känt som Roberts Uppror. Han ledde de gemensamma kraftererna Baratheon, Stark, Arryn och Tully till seger över de kungliga styrkorna ledda av Rhaegar i slaget vid Trident och personligen dödade kronprinsen.
  Äldste son till Kung Robert Baratheon och Drottning Cersei, och arvtagare till De Sju Kungadömena av Westeros.   Kung Roberts yngste bror, jurist vid Kungens Råd, Baron av Storms End.

Nära vän till Blomsterriddaren.
.. .. ..
  ..   ..   ..
Familjen TARGARYEN  
Emilia Clarke - Daenerys Targaryen "Dany" .. ..
  Kung Aerys II och Drottning Rhaella Targaryens enda dotter. Yngre syster till kronprins Rhaegar (avliden) och Viserys Targaryen, nu i exil med önskan att ta över Järntronen av Westeros.

Daenerys föddes under de sista dagarna av Roberts Uppror, efter att hennes far och äldste bror redan hade dödats. Drottning Rhaella och hennes yngre son, Viserys (nu Aerys "arvtagare), evakuerades till det urgamla familjesätet på ön DragonStone strax före konungens död. Där dog Drottning Rhaella, efter att ha fött Daenerys mitt i en våldsam storm, vilket gett henne smeknamnet "Stormfödd."

Innan arvingarna kunde överlämnas till Stannis Baratheon, bror till den nya kungen Robert, hjälper Ser Willem Darry och fyra andra lojala män de två ungdomar bort till en relativ säkerheten på andra sidan det Trånga Havet till fristaden Braavos. Ser Willem tog hand om barnen tills han dog flera år senare, och de tvingades in i en svår och ensam exil i fattigdom. Med tiden tog de sig till staden Pentos, där den rike Magister Illyrio Mopatis tog in dem som gäster i sitt hushåll.

I början av serien, arrangerade Illyrio och Viserys ett äktenskap mellan Daenerys och den mäktige Dothraki ryttarhärskaren Khal Drogo, i utbyte mot löften om en armé för att återerövra De Sju Kungadömena av Westeros.
  Yngste son till kung Aerys II Targaryen och Targaryen Rhaella. Han har gett sig själv benämningen Viserys III, kung av De Sju Kungadömena.

Viserys evakuerades från Kings Landing till det gamla familjegodset vid DragonStone strax innan staden föll till Lord Tywin Lannister. Därifrån lyckades Ser Willem Darry i hemlighet att flytta honom och hans nyfödda syster Daenerys till fristaden Braavos, över det Trånga Havet. De bodde där tills Ser Willem dog. Efter det vandrade han och systern Daenerys vandrade från Braavos till Myr, sedan Tyrosh, sedan Qohor, Volantis och Lys därefter upp till Pentos. Han hade väldigt lite pengar och var tvungen att sälja bort många familjeskatter, bland annat sin mors krona och blev känd som "Tiggarkungen."

I Pentos var Viserys och Daenerys togs de in av Illyrio Mopatis, som förmedlade ett äktenskap för Daenerys till Khal Drogo i utbyte mot ett löfte om tiotusen Dothraki-krigare att återerövra Järntronen.

Men han blev för girig och fruktade att hans syster inte skulle hedra sitt avtal med honom, och under ett fylleraseriutbrott, förseglades hans öde genom tala om för Daenerys och Drogo att han var kung och hotar sedan deras ofödda barns liv.

Drogo sa då att han var en man av sitt ord, och efter att han brutit Viserys arm häller han smält guld över honom. Och säger om Visery "Att han ville ha en guldkrona värt en konung".
  ..
.. .. ..
  ..   ..   ..
.. .. ..
  ..   ..   ..
.. .. ..
  ..   ..   ..
  
)
HBO 2011 "Game of Thrones" and all related characters and images are the property of HBO,
No copyright infringement is intended by the editor of scifi-info.nu. This page is not for profit, only informational purposes and funScifi-Info.nu
2008 Scifi-Info.nu

STaRGaTE UNIVERSE l Babylon 5 l Star Trek